Mi się podoba zarówno motylek jak i Wróg Publiczny :)
Wersja do druku
Wróg publiczny mi się NIE podoba. Co roku mi jakiegoś wyciągają, i żaden doktor nie wpadł na pomysł aby mu fotę zrobić :roll:
Brawo yamada :)
Nie opowiadaj. Motylek bardzo, bardzo !:)
Na ok 20 kroków podczas szukania oblechów znalazłem trzy te paskudy. Dwa niestety spadły na ziemię jak zbliżyłem się z obiektywem. Ten wytrzymał focenie co przypłacił na koniec życiem...
Ania Muminkowa (bodajże) mówiła na zlocie jak dużo tego cholerstwa już spotkali w tym roku.. :(
strach do lasu iść...
Kleszcz fajny, dużo tego w tym roku.... Bardzo dobre kadry.
Dzisiejsza
334
Załącznik 172484
Oczywiście dzięki za odwiedzanie i wpisy :)
i jeszcze dwa kadry
335 tu dwie, schowane chyba już na noc
Załącznik 172495
336 i ta sama co z poprzedniej wrzuty, stack z 3 kadrów
Załącznik 172496
Co się z tego wykluje ? Kiedyś spotkałem całe stado tych gąsienic na pokrzywach.
Nie wiem jeszcze, muszę poszukać co to. :)
Nie tak dobre foto jak u alnico ale wrzucam ;)
337
Załącznik 172505
338
Załącznik 172506
339
Załącznik 172507
Eee tam gadanie - piękne są :mrgreen:
Sezon oblechowy na forum jak widzę otwarty, same smakowite kąski :)
Zdjęcia super. A najbardziej podoba mi się biedronka, mimo przepału na płatkach kwiatka. Tak z ciekawości to motyla o której godzine upolowałeś?
świetne robalowe foty, sezon na dobre już u Ciebie rozkwita :)
Świetne makro, ale 335 jest super, bardzo tajemnicze :-)
Modelka bardzo fotogeniczna, podoba mi się ten kadr, ostrość, tło.
Dobre są, mucha na pierwszym ładnie zapozowała, może troszkę inaczej bym kadrował, na moje oko umieściłeś ją zbyt centralnie, natomiast 339. biedronka bardzo ładnie wkomponowana.
Pozdrawiam
Cieszy mnie niezmiernie tak kwitnacy watek :)
Brawo :)
pozdro
Gratuluję fotki gąsienic. To przeplatka cinksja, gniazdo zimujące dosyć trudno namierzyć, najlepiej wczesną wiosną gdy grupowo się wygrzewają
do 336 można by się ciut przyczepić, że ostrość nie trafina na pierwszym planie.....
Dzięki za wpisy i wizyty :)
Makromaniak dzięki za nazwę, fajny motyl z tego będzie :) ciekawe czy uda się mi namierzyć te motyle, będę jezdził częściej na tą łąkę :). Ta z 336 nie chciała się zatrzymać na tyle długo by kilka klatek do stacka zrobić. Ten kadr jest z trzech poskładany , brakło przynajmniej jednej klatki. Trudno. Może następnym razem mi się uda.
Dzisiejsze trzy oblechy w tym kolejny Wróg Publiczny. Trochę różni się od poprzedniego
340
Załącznik 172650
341
Załącznik 172651
342
Załącznik 172652
Z ostatniej to 340 przebija wsio, jedno z lepszych Twoich zdjec :)
pozdro
240 faktycznie rewelka :D
kleszczom mówim NIE :D zabić gada
Bzyk fajny ale 340 wymiata
321 z ostatnich zdjęć w mojej ocenie najlepsze.
Ja zdecydowanie na 340 za całokształt, reszta też b. dobra :)
Wszystkie trzy bardzo udane, ze wskazaniem na 340. interesujący kadr.
Dzięki Panowie, 25 minut czekałem by zrobić to zdjęcie. Pora była już taka że światło dawało mocno, do tego przerwa w chmurach, czekałem aż jakieś nadejdą i zasłonią słonko. w między czasie wypatrzyłem muchówkę i kleszcza. Ustawiłem aparat i czekałem w niewielkiej odległości z nadzieją że owad mi nie odleci :), nie zwiał na szczęście. Much też cierpliwie siedział w tym samym miejscu, a kleszcz zrobił się ruchliwy dopiero kiedy zacząłem go focić.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim odwiedzającym i zostawiającym wpis. Pamiętajcie, że uwagi mile widziane. :)
Wstawiam jeszcze raz to wywalone z galerii. Zmniejszyłem wyostrzanie, i lekko potraktowałem rozmyciem soczewkowym.
343 Koczownica (Nomada sp.), czyli pszczoła pasożytująca w gniazdach pszczolinek i innych, dzikich pszczół
Załącznik 172746
Piękna jest. Kurcze piękna :)
ano wessała się nieźle..
długo patrzeć nie mogę bo jakby nie było oblech - ale robi wrażenie