Cierpliwość została nagrodzona. :mrgreen:
Fajne, a pajączek, wierzymy na słowo. :mrgreen:
Wersja do druku
Cierpliwość została nagrodzona. :mrgreen:
Fajne, a pajączek, wierzymy na słowo. :mrgreen:
fajne :) czekam na przyspieszenie internetu i dalsze fotki :)
Zdjęcie żurawi bardzo podoba mi się.
Fajne żurawie...:-)
Miło, że wpadłeś, dawno nie widziany :smile:
Dziękuję wszystkim, internet szybszy tu nie będzie, taki klimat...
Sierpień nie jest najlepszym miesiącem do fotografowania ptaków, ale biorąc pod uwagę, że tym razem nie fotografowanie jest głównym celem mojego pobytu, nie powinnam narzekać.
Dzisiaj czapelka biała, z dużej odległości niestety, no i jest jak jest.
295
Załącznik 179988
296
Załącznik 179989
Żurawie fajne i czapelka biała bardzo fajnie wyszła :)
Brawo Olu, wielkie ptaszki super ! :roll::mrgreen:
I mnie się podobają. :grin:
Jak dla mnie to 294 pozniej 294 do tych dwoch na dokladke 294 i wiecej mi nie trzeba.
Fajnie ma czapla pióra rozwiane na zdjęciu 295
Choć z dużej odległości to i tak całkiem, całkiem a z poprzednich 294.
ładne żurawie ale 294 wygrywa z nimi. Przyśpiesz internety i wstawiaj następne.
Dziękuję wszystkim za odwiedziny w wątku:)
Nie Andrzeju, chociaż chętnie bym tu została na dłużej.
Żeby nie było, że już nic - trochę ptactwa, którego strasznie mało, zwłaszcza, że poruszam się po terenach ogólnie dostępnych, (zezwolenia nie chciało mi się załatwiać), poza tym EM10 zaczyna mi wariować, chyba czas na nowy aparat, na serwis po powrocie na pewno. Może jeszcze wytrzyma trochę. Ogólnie do kitu.
297
Załącznik 180178
298
Załącznik 180173
Ornitologia APZ-cie interesuje Olę (Olgę) raczej...
żurawiów na jesień rzeczywiście jest tam niezliczona ilość. ich wspólny klangor trzeba poczuć na własnej skórze - dosłownie
czapli jest też mnogo, w ogóle czego tam nie ma....
zazdroszczę systematycznych odwiedzin w tym regionie
Prawda. Przełom września/października, kiedy jest rykowisko i spuszczają wodę ze stawów, to najlepszy czas na zdjęcia. Ale chyba nie uda mi się w tym roku być tu po raz kolejny, chociaż może...
Dzisiaj tylko jedna czapelka. Wiem, mało powietrza z lewej, ułamki sekund, eh.
299
Załącznik 180235
strzała- czapla jak strzała
strzała Olo
tak mnie się z filmem skojarzyło
Szkoda tego ułamka sekundy:wink:, bo modelka przepiękna. Idealna ostrość i poza.
Trafiona wybornie, fakt że przy skraju kadru. Trzeba było kazać jej zawrócić i jeszcze raz przelecieć :)
o kurczę.... chciałabym takie zdjęcia popełniać
Dziękuję wszystkim za pozostawienie śladu bytności w wątku.
To był szary i smętny dzień dzisiaj.
A za chwilę dostanę fioła z gimnastykowaniem się przy każdej edycji posta, czy wklejaniu zdjęcia.
300
Załącznik 180282
I jak to trzy setne, na ogniskowej 300mmhttps://forum.olympusclub.pl/images/...icon_smile.gif
ta czapla siwa w szarych odcieniach lekko artystyczna. myślę, że ucieczka od koloru spowodowana pewnie nędznym światłem i warunkami
Kadr ostatni ładny, ale obróbka już nie, nie wiem jak Wy ale ja widzę bardzo delikatne żółte plamy i obwódkę po wyciąganiu z cieni. Szkoda bo ptaszor ładnie złapany.
Dzisiaj dwa "zachodnie" a jeżeli Olek do jutra sam się nie naprawi, może i ostatnie :-(
301
Załącznik 180384
302
Załącznik 180385
ładne, bardzo, lepiej żeby się naprawił , szkoda by było takich fot nie oglądać.
Mnie, chłopakowi ze ściany wschodniej, też podobają się dwa zachodnie :)
Ja z "zachodu" piszę, zachodnie fascynujące. :shock::-P:mrgreen:
301, 302 piękności!