fajna, to jest ta ceglana faktura....
Wersja do druku
Świetne fotki Bodzio.
Pozdrawiam.
podobająmi się okucia na drzwiach. muszę w meblowym poszukać dla siebie:wink:
Olsztyn.
Voovoo mieszka w naprawdę ładnym miasteczku :)
336. Załącznik 104006
I mają śliczny ratusz na rynku
337. Załącznik 104007
Kto zgadnie która godzina ? :-P
338. Załącznik 104008
I na dokładkę cudowne kamieniczki
339. Załącznik 104009
9.40 zgadłem ?????????????????
Kiedys to sie budowalo... fajne ceglaste zabytki.
Bodzio! fajne fotki..........rozumiem,że słowo miasteczko nalezy wziąć w cudzysłow :-)
Hehe, się uśmiałem :mrgreen:
Olsztyn. Bazylika konkatedralna św. Jakuba w Olsztynie.
340. Załącznik 104071
341. Załącznik 104068
342. Załącznik 104072
343. Załącznik 104069
344. Załącznik 104070
"Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty Bodzip." System zwyczajnie Cię nie lubi. :( A fotki jak zawsze fajne i ciekawe.
Pooglądałem, i co mam napisać, jest dobrze (bo zawsze może być lepiej) jak to u Ciebie. Zwiedzanie z Tobą jest po prostu przyjemne :).
Tylko na ostatniej drażni mnie zniekształcona Marysia, (którą przy okazji pozdrawiam serdecznie)
Kiedyś umieli budować, nie to co teraz. :-(
Świetne foty z "miasteczka ". :-) :-D :-D
Bodzio! pozdrowienia dla Ciebie i Marysi. Przyjemnie oglada się zdjecia które zrobiłeś podczas wspólnego "zwiedzania" starego miasta. Miłe wspomnienia wracają:-)
Fajnie w tym "miasteczku".
No i foto fajne.
Pozdrowienia dla zwiedzających i odwiedzanych :)
Jedziemy do Lidzbarka Warmińskiego. Kurcze, nadal poniedziałek :evil:
czy ja pisałem, że w "miasteczku" :mrgreen: Olsztyn są drogi do d...py ? nie? no to chlubny wyjątek.
345. Załącznik 104130
Fakt, droga jakaś do kitu, ale dlaczego jedziesz złym pasem ??? :-D :-D :-D
Ale chmury mają tam ładne. :-)
Bogdan, o godz. 19.07 jechałeś do Lidzbarka, a mamy już 21.40, czyli już powinny być fajne fotki z Lidzbarka. :-)
Czekamyyyyy. :-D :-D :-D
Pewnie poszedł na piwo. :-(
Zamek Biskupów Warmińskich w Lidzbarku Warmińskim. Niestety nadal poniedziałek :( więc nie weszliśmy do środka
346. Załącznik 104173
347. Załącznik 104174
348. Załącznik 104175
349. Załącznik 104176
350. Załącznik 104177
351. Załącznik 104178
A to już widok z zamku. Ten "Pruski Mur" w LD bardzo mi się spodobał.
U nas tak nie budują :D
352. Załącznik 104179
Bogdan, trzeba było w poniedziałek zabalować z gospodarzem :-P, a zwiedzanie zacząć we wtorek. :-)
Foty z Lidzbarka świetne, szkoda, że nie będzie wnętrz.
A mur pruski, jeśli zadbany zawsze ciekawie się prezentuje. :-)
Fajne miejsce, tym bardziej że jak widzę Zamek połączony jest z Hotelem . Tak więc można zamieszkać w ciekawym sąsiedztwie :grin:
Zamek jest w prywatnych rękach, Włodek mówił ale nie pamiętam :-P
Faktem jest że dzięki temu odremontowano zamek, część odbudowano i powstał hotel. No nie czarujmy się - jak państwo nie łoży na zabytek a prywatny chce, to czemu nie skorzystać z okazji ratowania zabytków.
Inna sprawa, to wkurzają mnie te parasole Tyskiego czy Żubra w okolicach najpiękniejszych zabytków.
to na tym zamku są te lidzbarskie noce kabaretowe
Zabytki Olsztyna bardzo ładnie pokazane, podoba mi się ta kamieniczka porośnięta winobluszczem. Zamek w Lidzbarku Warmińskim przepiękny, to taka "nasza" gotycka perełka.
Pozdrawiam