Na czwórce miniaturce to wygląda, jakby kosmonauta po księżycu chodził. :)
Wersja do druku
Na czwórce miniaturce to wygląda, jakby kosmonauta po księżycu chodził. :)
Z ostatnich trzecie świetne, a wilka gratuluję. Nawet jeśli foty nie najlepsze to samo spotkanie bezcennym wspomnieniem jest.
zazdroszczę wilczych emocji.
padnięta łania mogła być zagryziona właśnie przez te wilki
zwrócę też uwagę na czapelkę. choć technicznie jest po japońsku ale podoba mi się ten kadr
nie wiem, używam e-3. pierwsze bezlustra słabiej radziły sobie z af od obiektywów dużego 4/3. ale za to em1 to już co innego. na zlocie miałem okazję do mojego 50-200 podpiąć ten aparat i było ok
fakt. nawet ludzie mnie zaczepiają jak jestem na wypadzie fotograficznym (pracownicy w tych terenach) i zagadują, jak gdzie kiedy? ciężko bardzo je spotkać :) pozdr
---------- Post dodany o 13:24 ---------- Poprzedni post był o 13:21 ----------
ze znajomym po tropach doszliśmy do wniosku, że były dwa wilki a tropy łani około 1 km wzdłuż rzeczki. tak że polowania nie można wykluczyć. techiki japońskiej nie znam ale brzmi ciekawie. nierealny taki moment ale to mi się właśnie podoba. pozdrawiam
a tu proszę Sarenkę spotkaną w śnieżycy :) przy takiej pogodzie też lubię posiedzieć w lasach i na polanach
Sarenka w śnieżycy fajna :)
fajnie, że zdjęcia się podobają. dzięki za odwiedziny
ostatnio sezon na wypalanie traw lub podpalanie traw. trafiłem na prawdziwy żywioł :)
i kilka kolejnych. brak światła znowu ma depresyjny wpływ na mnie więc i w takim klimacie zdjęcia ;)
popracowałeś - wyciągnąłeś z nieciekawego pleneru co nie co ; ) podoba mi się dramatyczna tonacja z tym ludzkiem w tle bez niego nie było by tego czegoś ; )
Trzecie z tej serii najbardziej mi się podoba.
odwrócenie i fiszka użyłem. jakoś ostatnio często go używam :)
---------- Post dodany o 18:55 ---------- Poprzedni post był o 18:51 ----------
ciężko coś zrobić konkretnego w takich warunkach więc pozostaje improwizacja .
---------- Post dodany o 18:58 ---------- Poprzedni post był o 18:55 ----------
fajnie. obstawiałem, że pierwsze będzie liderem a tu trójka przoduje. pozdrawiam
dla mnie 3, nie przepadam za takimi odwrotkami jak na 2, jedynka jak dla mnie nijaka :) pozdrawiam
Bardzo mi sie podoba...3.
A swiatlo wroci.
tym razem wybrałem się na stare biuro TP. nieczynne już kilka lat więc rozkradzione wszystko łącznie z przewodami ze ścian :) kilka kadrów z tego miejsca. pozdrawiam
Ciekawie wyszło, najbardziej drugie, trzecie i czwarte.
Świetna ta ostatnia seria. Rybie oko to wymagający obiektyw, tobie wyraźnie nie brak umiejętności by go właściwie wykorzystać.
Fisiek lubi gdy jest ciasno. Np.: Błędne skały na dolnym śląsku, czy skalne miasto na Słowacji to raj dla tego typu szkła. Jak widać na twoich fotografiach opuszczone ciasne wnętrza również. Twoje fotografie pokazują jednak że bardzo ważna jest też właściwa perspektywa.
trzeba się przy tym nieraz namęczyć ale efekty są super :)
Ładne ostatnie wyrzuty. Podobają mi się mroczne klimaty z przedostatniej wyrzuty jak równie biuro z ostatniej.
dzisiaj trochę popadało u nas a na noc bezchmurne niebo. wykorzystałem to używając podwójnej ekspozycji. efekt osobiście mi się podoba ale ciekawi mnie co Wy o tym sądzicie :) pozdr
Ja też na tak jestem.
zwłaszcza gdy jest dobry :wink:
fajnie że eskperymenty się podobają . tymczasem kilka ze wschodu dorzucę i kolejny eksperyment z delikatnym prześwietleniem i wyciśnięciem z Rawa ile mi się udało. pozdrawiam
Fajnie się bawisz :D
Podoba się
Miejskie szczegolnie..
dzięki. muszę chyba kupić coś jasnego i szerokiego do takiej fotografii :) 8mm jest ok ale światło 3.5. chyba się pokuszę o olka 17mm 1.8 ale to na razie takie przymiarki :) tymczasem wrzucę wczorajsze nocne moje kombinacje. pozdrawiam
Obejrzałem kilka ostatnich wrzutek (od tej z brakiem światła począwszy) i muszę powiedzieć, że był to przyjemnie spędzony czas. Gratki.
chyba nie potrzebnie podbijasz ostrość przy miejskich/kominowych prócz tego ja rozumiem że czasami miejsce ustawienia aparatu wymuszone jest przez dostępny balkon ale jednak coś można by było pokombinować by uniknąć przepału z prawej strony dla zdjęcia na osiedlu ; ) przyjemne wszystkie o zachodzie ; )
byłem dziś na spacerze po stawach i życie już na całego. gęgawe się drą, żurawie latają. fajnie. pogoda ładna. nawet filterek IR wyjąłem w plenerze. dzięki za odwiedziny i pozdrawiam