Z prawej Klikaczu.
Wersja do druku
Klikacz, Jack, Yac i Saboor
po(leku) wskazane jest aby się położyć:grin:, zagadka rozwiązana, moje gratulacje. Była przy niej okazja zlotowe ostatki z zakamarków wyciągnąć.:wink:
Witam kol judasza, zapraszam do wymiany poglądów nt. komentowanej fotki z galerii.
Ja wiem, ze można było wybrać ciekawszą, bardziej "nasączoną" wersję hdr, ale i tak bardzo się cieszę z tego co mi się stworzyć udało. W orginale fotki katastrofalnie zepsułem niebo(wyszło mlekowate) i ratowałem jpega jak się dało, nawet wtedy nie wiedziałem po co. Z pomocą przyszły 2 programy, wz jednego wstawiłem niebo(photomake) a drugim zrobiłem łagodny hdr. Ot taka krótka historia zepsutej Bikerowej fotki:grin:.
O i jestem , jak mozesz pokaz z czego to poskladales od samego poczatku, sory ze tak mecze ale kadr uwazam za super ale cos mu sie od zycia nalezy i dla wlasnych samolubnych potrzeb chce zobaczyc co mozna z tego zrobic , nie mowie ze potrafier lepiej itp. ale mam wielka ochote sie tym kadrem pobawic.W iec z ilu fotek to zlozyles i co cie podkusilo o takie komiksowe kolory.
pzdr.
To jest z jednej fotki. Została zrobiona w skansenie w Zd. Woli w 2011 r ale niestety w jpegach. O ile sama lokomotywa wyszła ok, to niebo pożal się boże, samo mleko.
Zresztą zobacz orginał, resztę opisałem wyżej.
A chcecie fajnego rawa lokomotywy???
Tylko muszę uprzedzić, że tez ma zepsute niebo. Można się pobawić, jak kto chce:wink:
hmm..znaczy siem zagadkowy jestem. Ale Romka łatwo nie zagniesz ;)
Dobra chłopaki, przyjmuję wstęp do zabawy. Macie tu rawa przekroju lokomotywy z lokomotywowni w Skierniewicach. Ja coś zdiełałem w jpegu, ale pokaże i opiszę dopiero jak zobaczę co Wy zrobiliście. Potraktujcie to jako prezent doświadczalny. Ja i tak tam wrócę i na pewno zrobię lepsze rawy.
MZ, nie wyszło najlepiej :|
Niebo wstawione tak, że bardzo rzuca się w oczy ((dookoła lokomotywy widać obwódkę a drzewa jakieś dziwne).
Zauważ, że na zdjęciach z horyzontem, niebo jest ciemniejsze wysoko a jaśnieje im niżej, bliżej horyzontu. Może gdybyś jeszcze na niebie zastosował warstwę gradientu? :roll:
Heniu ja wiem że zepsułem nie tylko to zdjęcie, ale miałem wszystko w rawach, więc zacząłem się bawić w ramach "akcji ratunkowej". Nie wszystko się dało uratować z tego co sfociłem, ale...............zobacz jedną z moich fotek w mojej galerii. Coś mi się jednak udało.
A fotka wyżej dostała "nowe niebo" i choć niedoskonała została obrazkiem hdr.
A z wstawionym niebem, masz rację, coś się nałożyło chociaż wydawało mi się że się tak nie stanie.
Mówiąc o gradiencie, myślałem o czymś takim:
Załącznik 75481
Świetne, ja nie mam zbyt wielu "podkładów" nieba. Dopiero kolekcjonuję:grin:.
A w głębszą obróbkę się nie bawiłem, najpierw muszę podstawy załapać.
Tak wygląda mój jpeg po drobnej korekcie i nałożeniu nieba.
Pierwsza wersja lokomotywy bardzo plastyczna, bardziej rysunek niż zdjecie. Ma coś w sobie i nie udaje, że nie była obrabiana. Podoba mi się ale i tak bardziej lubie Twoje relacje z wypraw rowerowych :-)
witaj, jak oisalem wczesniejmialem troszke inna wizje tej fotki , moze nie do konca to co zrobilem , ale w tym kierunku :) za pozwoleniem twoim tutaj wrzuce , ale powiedz tylko slowo a usune :) , pzdr. ps. musze przyznac ze calkiem calkiem to wyszlo tobie :)Załącznik 75496
Mnie się wydaje, że BIKER raczej nie będzie miał nic przeciwko innym wizją bo z tego co się zdarzyłem zorientować to nie jest on ograniczony na jeden tor postrzegania czegoś i pozytywnie zakręcony z niego gość :). Inne wizje czy są fajne czy nie to zawsze wnoszą jakiś inny punkt widzenia i przez to są fajne.
Z moje strony powiem, że podoba mi się kierunek Twojej wizji ale nie do końca realizacja. Fajna ta ciemna tonacja ale może te przepały można byłoby zlikwidować na lokomotywach, zieleń jednak trochę odczernić i tak jakoś może jeszcze wszystko zmiękczyć? Taka moja wizja ale nie musi zgadzać się z Twoją :)
Cześć chłopaki. Widzę że dyskusja nad moimi "dziełami" trwa w najlepsze. Tak jak wcześniej pisałem, nie mam jeszcze odpowiednich "podkładów" nieba aby je podłożyć w razie potrzeby na zdjęcie. Ale spokojnie temat się opanuje poprzez konsekwencję w prawidłowym foceni i "Wstawki" z czasem na pewno już nie będą potrzebne.
Bawcie się póki co, kto chce ja nic przeciw nie mam, gdybym myślał inaczej nie pokazywałbym Wam rawów.
judasz mnie się Twoja wersja za bardzo nie podoba, za czarna. Ja swoją "hadeeryzację" staram się zbliżać do rzeczywistości z podkręceniem dostojności tych lokomotyw i ich historycznego znaczenia. Bawię się tak jak umię w te jesienne wieczory, bo te fotki są tego warte. Ale wieżcie mi, zrobię lepsze, NA PEWNO!!!
Szacun dla Was wszystkich, za to że jesteście, wpadacie, pokazujecie własne wersje i radzicie. Macie swój udział w tym, że diabli mnie wieczorami noszą po torach i wycieczkuje do skansenów. Boli mnie to że mój świat pełen jest ograniczeń, bo zrobił bym więcej i skala jakości szła by w górę jeszcze bardziej, ale powoli..............:grin:
---------- Post dodany o 12:09 ---------- Poprzedni post był o 11:57 ----------
CzaRmax tobie to raczej grafika wyszła, też niezła ale trochę za ciemna. Ja wychodzę z założenia, że jesli ciuchcia została odrestaurowana, widać na niej czerwone koła i zderzaki, zieloną kabinę i trawę wokół torów, a nad wszystkim błękitne lub nawet burzowe niebo, to taki zestaw kolorów warto pokazać i do tego zmierzam na swoich fotkach.
Mnie właśnie o to chodziło aby z lokomotki lekką grafikę zrobić tak jakoś mi pasowała w ciemniejszych barwach - no przecież wiesz, że ja lubię takie odpały hihi :). Ja przykładowo w PENach lubię "Dramatyczną Tonację" co nie każdy ją toleruje a wiadomo, że ona trochę pod HDR podjeżdża i raczej dużo rzeczy zaczernia :)
Taka tonacja świetnie by się na pędzące w dzień lub w nocy pociągi nadała, z mgłą w roli głównej.
A mnie jest b. miło, że watek odwiedzacie i chcecie wyrażac swoje zdanie o moich fotkach albo pokazywać swoje wersje. Tu nigdy żadnych ograniczeń nie będzie, zwłaszcza że ja sobie jeszcze z wieloma elementami obróbki nie radzę.
I żeby słowo w czyn przekształcić, znów mam dla Was prezent, ostrzegam bardzo ciekawy, choć moje niedoskonałości posiadać może
W załączniku raw-niespodzianka, bawcie się kto może, tylko pokażcie co kto wyczynił:wink::-P, a ja sobie pooglądam swoje dzisiejsze dzieła.
KURDE wiedziałem, że prawie "goła baba" będzie zanim jeszcze ściągnąłem plik hehe :D
Tylko nie mów, że jest nieładna!!!!!!!!!:grin:
Ja tego nie powiedziałem :). Fajna a ten wzrok.......;)
To są fotki z warsztatów zorganizowanych przez firmę Sony w łódzkiej filmówce w 2010 r. w ramach targów Foto i Video. Ta Pani to studentka łódzkiej szkoły, która z koleżankami pozowała do zdjęć w sali stylizowanej na scenerię westernu. Spaprałem te fotki bo nigdy wcześniej w takich miejscach nie fociłem. Ale impreza była extra i ja te foty bardzo lubię.
Boguś mogłem ja nie utrzymać i mógł mnie ktoś szturchnąć, bo tam był bajzel taki, że trudno było w miejscu ustać. Tu poprawka(to były warsztaty Sigmy) oni pożyczali wszelkie objektywy, a banda chętnych napierała jeden na drugiego chcąc jak najszybciej i jak najwięcej nafocić. Parę "pyskówek" też było o wzajemne szturchanie.
Wiem, wiem :)
ale 1/6 s naprawdę trudno utrzymać przy 40 mm
Jak uznacie, że nie da się z tego nic zrobić, wstawię drugą, na zasadzie zabawy.
Ciężko będzie, ale na małą odbitkę myślę, że wystarczy..
mnie wyszło coś takiego:
No witam kolejnego ziomala. Proszę jak to fotki wyciągają userów ze stanu konspiracji.
Bardzo fajny efekt, odemnie gratulacje:wink:.
Zapraszam częściej:grin:
Zaglądam od dawna :wink:
Najlepszy czworonożny kumpel Bikera jako pies Bond w charakterystyce moich córek- niestety wspaniałe wspomnienie.
Hehe to mnie rozbawiłeś na noc :)
Nie da się tego opisać, jak ten pies szalał za mną a ja za nim- bezcenne. Niestety czym się struł i odchodził od nas w męczarniach, tuż przed wycieczką na rowerach do Szwecji w 2007 r. Dziewczyny to prawie pogrzeb w domu urządziły i morze łez wylały. Ja do dziś tęsknię za podobnym stworem:cry:.