A mnie zapewne ustrzeliłeś na 398. :)
Kapitalna wrzutka!
Wersja do druku
A mnie zapewne ustrzeliłeś na 398. :)
Kapitalna wrzutka!
Po ostatnich deszczach było chłodniej. Liczyłem na mgły, ale nic z tego.
Szkoda :(
A Twoje kadry jak zawsze zacne. Zazdroszczę mgieł i światła :)
Gratuluję zdjęć. Nad Biebrzę wybieram się od kilkunastu lat. Każdego następnego roku "już na pewno" ;)
Puszcza Kampinoska też świetna.
Przepiękne! Brawo, nawet łosia ustrzeliłeś :-)
fajny klimat, ładne kadry, 400 świetne, i łoś taki ciekawy kto go tam foci... super...
pozdrawiam
Podobają mi się dwa "ostatnie" kadry.
Pozdrawiam.
Podobnie jak witia, ostatnie dwa najbardziej.
Ładne klimatyczne zdjęcia. Ładnie "chwytasz" poranne światło. Mnie najbardziej podobają się: 392, 394, 401.
Wszystkie ładne, ale 401 naj. Wiadomo, efekt Tyndalla to przepis na sukces :-)
Dzięki za odwiedziny i wpisy.
U nas też różnie z mgłami - czasem są, czasem nie ma pomimo, że warunki zdawałoby sie dobre.
Zanim pokażę kolejne kadry z KPNu, przerywnik - też KPNowski - z łosiem. Miałem spotkanie w poniedziałek i nawet łoś pozwalał sie fotografować. Szkoda, że był ustawiony w kierunku północnym ode mnie i nie było we mgle kolorów, po wschodniej stronie coś kolorystycznie się działo, ale nie można mieć wszystkiego. Co ciekawe, po nadszarpniętym uchu poznałem, że kilka lat wcześniej miałem już przyjemność spotkać tego pana, na mojej stronce są jego zdjęcia w tym wątku:
http://www.majewski.netgaleria.pl/krol-puszczy,122.html
zdj. nr 12-14.
EM1 i ZD 50-200.
402.
Załącznik 123795
403.
Załącznik 123796
404.
Załącznik 123797
405.
Załącznik 123798
406.
Załącznik 123799
Jaki śliczny!
Farensbach zagraj w totka! Miałeś farta!
Piękne zdjęcia, piękny łoś! Weź zdradź gdzie je wypatrujesz. Ja się ostatnio uparłem i wieczorkami jeżdżę do Wierszy. Może wieczór, to zły pomysł? Rano pewnie lepiej, bo wychodzą na łąki pożywić się w chłodnym poranku.
gratuluję spotkania, łoś we mgle prezentuje się łoświetnie:grin:
Zawsze zaglądam do tego wątku z przyjemnością :roll:
Cudny oś - jakby to Romek napisał :D
406 najfajniejsze dla mnie
Łoś przepiękny. Mnie najbardziej do gustu przypadła fota łosia 403.
406 mbsz - świetne.
Pozdrawiam i gratuluję.
Cytat:
Zamieszczone przez Farensbach
Pewnie dlatego pozował Ci dzielnie :) :) :)Cytat:
Zamieszczone przez Farensbach
uwielbiam bywać w Twym wątku.. :)
oś cudnej urody - to ucho dodaje mu tylko uroku :)
406 taki klasyczny fajny strzał :)
Łosiowa seria przepiękna, bardzo zazdroszczę spotkania.
Pozdrawiam
Oś świetny, gratki
Dzięki za komentarze i uwagi.
Fazi na łosie wybierz sie rano. Łatwo można je spotkać w okolicach Starej Dąbrowy, ale i na Łużach sa, a tam zdaje się bywasz.
Ostatni urlop spędziłem podróżując po Szwecji. Skandynawia, nie da sie ukryć, wciąga. W tym roku nie będę robił osobnego wątku jak w zeszłym roku po wakacjach w Finlandii, a po prostu jak wyselekcjonuję jakieś ciekawsze zdjęcia i je obrobię to wrzucę do tego wątku. Czasem też coś do galerii.
Zatem na początek kadry z Parku Narodowego Stora Sjofalett. Kadry na pasmo Akka (Ahkka) zwane królową Laponii. Pogoda jest tam niesamowita. W ciagu jednego dnia dzieje się na niebie tyle rzeczy, że możnaby stać tylko i to podziwiać.
407.
Załącznik 126900
408.
Załącznik 126901
409. Lodowiec nazywa sie Hambejgs. Pierwszy raz na własne oczy mogłem podziwiać takie zjawisko.
Załącznik 126902
410. I jego zbliżenie.
Załącznik 126903
Czuję, że będzie uczta :mrgreen:
Lodowiec boski...
W Norwegii widziałem lodowiec Folgefonna jadac z Bergen do Oslo.
Skandynawia Ci służy. Czyli co, w przyszłym roku Norwegia? Fajnie :D
Fajnie, że jesteś i zapodajesz foty że Szwecji. Czekam na więcej
Majestatyczne widoki.
Bardzo przyjemne dla oczu obrazki, bardzo. Skandynawia piękna jest, Może kiedyś uda mi się tam wybrać. 408 cudne, :)
oj tak czekam zniecierpliwiona na ciąg dalszy
Skandynawia pozostaje póki co na liście rzeczy do odhaczenia ;)
ale przynajmniej popodziwiam Twoje widoki :)
Dzięki za opinie i komentarze.
Dzięki. Chciałbym, ale Norwegia jest znacznie droższa niż Szwecja i Finlandia, poza tym mój synek już mocno protestował w trakcie tego typu objazdówki, jako formy spędzania wakacji, więc za rok coś trzeba będzie wymyślić z uwzględnieniem i jego preferencji.
Podtrzymuję*głosy i wypowiedzi szanownych Koleżanek i Kolegów, klimaty zacne, ale... Zdjęcia wymagają*min. wyrównania poziomów (przynajmniej u mnie automat w programie wyrównał i pokazał na nich nieco więcej szczegółów). Przepraszam :)
408 trafione w dobrym momencie.
będzie pipi....?:wink:
Jak zawsze wspaniale, klasa sama w sobie. Pozdrawiam.
407 - mbsz - super.
Pozdrawiam.
Dzięki za kolejne wpisy i uwagi.
Nie bardzo wiem jak Twój program to zrobił (nie będąc tam na miejscu), ale jeżeli równał ustalając poziom na brzeg i wodę, to sie pomylił. Tam są zatoki i perspektywa robi swoje. Moim zdaniem to złudzenie optyczne, ale nie upieram się że jest idealnie równo, może nie jest :smile:
Nie spotkałem :wink:
Kilka kolejnych zdjeć. Tym razem z Parku Narodowego Fulufjallet. Jedną z jego atrakcji jest wodospad Njupeskar (pokażę za jakiś czas), ale w przewodniku wyczytałem, że ścieżka do wodospadu prowadzi przez, cytuję za autorem przewodnika, "baśniowy pradawny las, z potężnymi kilkusetletnimi świerkami i sosnami, a gdzieniegdzie młodszymi brzozami omszonymi. Z tabliczek informacyjnych dowiadujemy się, że wiele drzew ma około 500 lat."
Faktycznie ten las miał coś w sobie. W każdym razie na mnie zrobił duże wrażenie i pomimo deszczu chciałem pozostać w nim jak najdłużej (zresztą uwazam, że w deszczu chyba najładniej wychodzi na zdjęciach las).
Fotografowałem EM1 i ZD 12-60 z filtrem polaryzacyjnym, na przysłonach w granicach f/5,6. Przydało sie użyteczne wysokie iso - 1600 i dobra stabilizacja.
411.
Załącznik 127032
412.
Załącznik 127033
413.
Załącznik 127034
414.
Załącznik 127035
415.
Załącznik 127036
Prawie jak La Gomera...:-)
Dobre foty, las do focenia łatwy nie jest, ten już mi się podoba.