Chyba poszło mocne odszumianie na dwa ostatnie zdjęcia - brak szczegółów na ziemi i na trawach w pierwszym.
A robiłaś już dobre zdjęcia :D
Wersja do druku
Chyba poszło mocne odszumianie na dwa ostatnie zdjęcia - brak szczegółów na ziemi i na trawach w pierwszym.
A robiłaś już dobre zdjęcia :D
Ostatnie jak tapeta do Windows ;) Obróbka chyba nietrafiona.
Droga ładna ale obraz bardzo mydlany.
Chyba niepotrzebnie kombinujesz :roll:
Oj marudzicie chłopcy!
Dołączam lightową wersję. Chociaż z mojego psucia jestem zadowolona.
No i dołożę jeszcze autko sycylijskie. "Mały ale wariat":mrgreen:
Droga fajnie się wije, choć brakuje jakiegoś czegoś, traktorka, albo chłopa z kobyłką.
Samochód dynamicznie uchwycony, choć to statyczny obiekt przecież, ładna głębia ostrości.
Lubię Twoje zdjęcia, ot co.
Ooo, wróciły szczegóły na trawkę i bruzdy na oraninie, ładnie :)
Samochodzik fajniutki - zawadiacko umiejscowiony w kadrze.
A mnie tam się podoba obróbka na tych dwóch zdjęciach.
Obróbka autek podoba mi się. Z tym tryptykiem też nieżle ;-)
Teraz jak patrzę, to jak się jest na miejscu na Kubie, w tym ogromie tych aut z l. 50, to po jakimś czasie jest przesyt ich zainteresowaniem. A widzę, że trzeba było trzaskać fotek ile wleźie;-0
Tak chyba jest z każdym miejscem na ziemi. Jak już tam jesteśmy piękne widoki nam powszednieją. Nie zwracamy uwagi na drobiazgi i zatracamy czujność. A potem żałujemy wszystkich nie zrobionych zdjęć. Dlatego taką sztuką jest zrobienie fajnego zdjęcia nie wyjeżdzając poza miasto i w codzienności znaleźć niecodzienne obrazki.
Ale będę gołosłowna bo obrazki z daleka.
Co sądzicie, czy któreś nada się do galerii?
Seszele interesujące, ale gdyby były "normalnie" obrobione, byłyby cudne! Co za miejsca :shock: :)
ale Ty miejsca odwiedzasz...piękne fotki.
Gdzieś mi umknęło w tym wątku, skąd te podróże? Wracam wstecz ale nie mogę znaleźć odpowiedzi...
MBSZ, za bardzo kombinujesz z obróbką :roll:
........... natura (woda- przypływy i odpływy)namalowała na kamieniach obrazy
p.s. lessie
mój osobisty kapitan zabiera mnie na rejsy jako majtka:wink:
hmmm...fajnie mieć osobistego kapitana, zwłaszcza na takich trasach...
w tych tropikach to można nawet bez majtek :)
cóż...pływaj dalej, nie zmieniaj kapitana i dziel się fotkami
To czarno-białe "smoczysko" z Seszeli jest świetne.
Pozdrówka.
Świetna galeria, cudowne miejsca, sam by chciał się tam znaleźć z aparatem:P
Dziękuję wszystkim za odwiedziny :grin:
Pomerdałam coś z tą rachubą jakimś sposobem, bo zdjęć jest już coś koło 300 ale jak znajdę czas to poszukam miejsca gdzie mi się pomerdało:wink:
Pozdrawiam
Hmmm ... w pierwszym jak dla mnie jest za duży bałagan który dopełnia łódź w oddali ...
Natomiast drugie jest boskie ... oddaje klimat tego miejsca ... lubie takie "pasy kolorów" - czyt. pas wody, pas skał i pas zieleni ... wszystko sie ładnie komponuje ... i dobrze że zdecydowałaś sie na ten kamulec :) dzieki niemu kadr nie jest pusty :)
Jedynie nie jestem przekonany do ciecia roślinności w LG ...
Pozdrawiam :)
Dziękuję za opinie.
Twój avatar przeszkadza w logicznym pojmowaniu treści twojej wypowiedzi:wink::cool:
Bardzo malownicze kamerdole. I mi tam bałagan nie przeszkadza, w końcu w chaosie też jest metoda :)
Ciepło na tej stronie -zwłaszcza ostatnie zdjęcie dje sporą dawkę ciepła, spokoju i optymizmu. A to niby tylko skałki, piasek i błękitna woda........... ahhhh :-)
Jak to ładnie kolega Fatman ujął - odczuwam to samo ;)
Pzdr
237 .... no co tu gadać- piękne okoliczności przyrody. Zazdrość bierze :evil:
Też się cieszę, że miałam taką możliwość:)
A jeszcze jakieś 8 lat temu nie widziałam niczego poza Berlinem i wschodnimi przyjaciółmi:wink:
Zwiedzałam polskie wybrzeże rok za rokiem i też było pięknie. Do dziś pamiętam pęcherze po przekopaniu pola buraków w zamian za kilka dni więcej na polu namiotowym, oraz sprzedane na rynku w Darłowie jajka :grin: Ehh...
Sycylijskie uliczki.....
Pierwsze mi sie podoba :)
Ale chyba coś tam PSułaś ;)
coś z kolorami ... zaraz sobie przekonwertuje do BW i zobacze jak wtedy wygląda z ciekawosci bo kadr mi sie podoba :)
P.S. Przepraszam za avatar :wink:
.......?
na szybko:wink:
Mnie się za to podoba drugie, to w kolorze.
Uliczka cud piękności :)
Pierwsze też ładne ale jakieś takie...plastikowe? :roll:
to jeszcze jedno z Lipari
Uliczki klimatyczne. Miło byłoby się przejść nimi.
Zastanawiam się nad Lipari: Wydaje się jakieś "ziarniste". Nie chodzi mi o ziarno tylko część ścian (szczególnie mur po prawej) ma jakby taką fakturę. Czy to kwestia obróbki czy po prostu przeostrzone?
Ładnie, cieplutko, kwiatuszki po lewej wprowadzają wesoły akcent do fotki.
Podoba się.
Klimatyczna uliczka, kwiatki na dole, symetryczne latarnie, bardzo fajne foto.
Lipari bardzo klimatyczna uliczka i świetnie przekazana.
W dużym stopniu to sprawka obróbki, starałam się trochę wyciągnąć cienie, troszkę też podkreśliła to kompresja
Szlak mnie trafia jak patrze na te ciepłe kraje, a ja tu marznę i pociągam nosem;)
Wątek Wanilii to antidotum na dzisiejszą temperaturę brrrr..
eee, mi się obecnie bardzo podoba, no może trochę za mało śniegu. A tak na jezioro, na lód, fajnie wszystko skrzypi, strzela, rześkie powietrze, para z pyska ;) jest fajnie.
Pzdr
Ja też nie lubię zimna. Zimą muszę spać w skarpetkach:wink:
jeszcze z Seszeli....
Lubię Twoje zdjęcia, wanilia, mają zawsze piękne, naturalne kolory i są bardzo poprawne technicznie, a także dobrze wykadrowane i miłe dla oka. Nie przypada mi do gustu tylko, jak za bardzo kombinujesz z obróbką i niekoniecznie dlatego, że nie wychodzi Ci to za dobrze, ale, że obróbka - nadmierna - rzadko wychodzi na dobre zdjęciu. Naturalność w wyglądzie foty to jej ogromna zaleta. A świat nigdy nie jest rozmazany tak bardzo, jak tym zdjęciu z samochodzikiem :-)