Eee no to tylko pozazdrościć jeśli masz tą alternatywą, która pozwala wejść ponad smog i światło lamp sodowych. Ja mieszkam w centrum, gdzie generalnie jest równo, świeci wszędzie, a dym gdy nie wieje to wisi i wisi ;-)
Wersja do druku
U mnie coś świeciło, nie wiem czy Ha czy MW czy było naplute na obiektywie :roll:
W czerwcu na Polanie Palenica z Smayanga 7.5 (można sobie kliknąć):
Załącznik 165235
ISO3200, 30s
Oczywiście eksperymentować warto, bo to w końcu źródło wiedzy. Warto jednak przy tych eksperymentach pamiętać, że gwizdy mają swój kolor i nie są jednakowo "białe". Moja obróbka może być z defektem ponieważ robiłem ją na marnym laptopie i zdaje się on mocno przekłamuje. Podejrzewam, że gdy jutro spojrzę na to w pracy to się schowam pod biurko :-).
Pojedynczy, było w wątku z Tatr ale inne ujęcie. Pierwsze i jak na razie ostatnie moje foty Drogi Mlecznej, więcej mi się nie poszczęściło z pogodą
Załącznik 165236
Dziękuję za udostępnienie orfa i dzięki temu za możliwość poćwiczenia obrabiania :)
Mlekorobtor - czyli moja :mrgreen: wersja foty kolegi alnico
Obrabiane w lr 5.7
Załącznik 165249
Ja przymierzam się właśnie do tego, aby zacząć działać z takimi zdjęciami nieba.
Niestety jeszcze nie mam odpowiedniego sprzętu. Chciałbym zrobić zdjęcie na długiej ekspozycji tak jak na słynnych zdjęciach.
Udało mi się znaleźć miejscówkę na wzgórzu. Totalna ciemnia więc widać każdą gwiazdkę :)