Hmmm - czy tylko mi się wydaje, że te zielenie takie trochę hmmm kontrowersyjne? To symulacja jakiegoś filmu Fuji, czy ten aparat tak ma?
Wersja do druku
Tak, zdjecia robione w jpg + profil.
zieleń bardzo ładna, ja taką bardzo lubię.
nawet jak to symulacja filmu :)
@ Epicure o tym właśnie wcześniej pisałem:
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
epicure - a nie wydaje Ci się, że tu jakoś tak, hmmm - wyskakują z kadru?, mają jakieś obwódki ograniczające je od reszty?
Ja tam nic dziwnego nie widzę. Obwódki, których nie mogę się w żaden sposób dopatrzyć, to pewnie kwestia tego, jaki bokeh ma obiektyw.
Przyglądam się spokojnie samplom i zastanawiam się jakim ja muszę być amatorem skoro nie widzę róznicy pomiędzy fotkami z tego Fuji a fotkami z Fuji X 100.Może czas do okulisty ? :-(
No bo różnicy w jakości zdjęć nie ma :-) W ogóle w większości przypadków trudno byłoby znaleźć różnice pomiędzy zdjęciami z jakichkolwiek produkowanych dziś aparatów.
Bez obaw, wg mnie każdy Fujik klasy x100 czy bezlusterkowiec daje prawie identyczny obrazek.
Ale ja już nie porównuję przykładów perpixel ale wolę wejść na flickr i tam pooglądać zdjęcia. Różni użytkownicy i warunki - najlepiej widzę co można osiągnąć dobrą obróbka i to co daje aparat przeciętnemu Xsińskiemu.
Kamień spadł mi z serca :-)