dołujesz ludzi takim ISO :razz: 6400 szumi mniej niż u mnie 1600
Wersja do druku
dołujesz ludzi takim ISO :razz: 6400 szumi mniej niż u mnie 1600
MZ te ISO jest co najwyżej użyteczne w ostateczności - zauważcie jak dramatycznie spada dynamika od 3200 wzwyż. Obraz staje się wręcz płaski. Takie ISO jest ok ale tylko do zdjęć sportowych na potrzeby gazet, stron internetowych itp. To nie jest ISO użyteczne na plakaty. Ale i tak fajnie by było mieć coś takiego :-)Cytat:
Zamieszczone przez kaefpe
nie to żebym potrzebował aż takie ISO ale pomysł zawsze lepiej mieć w aparacie
użyteczne duże ISO, w końcu nigdy nie wiesz kiedy może się przydać :roll:
Pomyśl taki aparat kosztuje 20k - teraz pomyśl jakie obiektywy mógłbyś kupić za tą kwotę i gdzie na wycieczkę pojechać. ;)Cytat:
Zamieszczone przez kaefpe
c+ wysokie ISO gładkie jak pupa niemowlaka zagości i w tańszych konstrukcjach. Czekam na wiarygodne sample z 40D. Zwróć uwagę na matryce w Canonie. To jest polityka. Mówią Ci "Popatrz jakiej jakości masz zdjęcia! Niemal nie różnią się od tych z puszki Pro!" I facio leci po kolejną odsłonę 400D ;-)Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
Mi jest potrzebne użyteczne ISO1600 i mogę się bujać jakieś 3 lata z tą samą puchą. Jak będzie trzeba i 4 lata :mrgreen:
Co tam 1600, mi potrzeba 6400. A jeśli ktoś mówi że mu 400 wystarcza to "kituje" tak samo jak nikoniarze twierdzili że im podgląd nie potrzebny.Cytat:
Zamieszczone przez The z00m
ja tam ponad 200 prawie nie wychodzę, nie kituję :DCytat:
Zamieszczone przez sławekb
Moje modelki nie pozują w bezruchu niestety, jakieś takie ruchliwe są :DCytat:
Zamieszczone przez willow32
moje też są ruchliwe ale jak krzyknę "trzymaj to" wtedy zamierają w bezruchu :DCytat:
Zamieszczone przez sławekb
Chciałbym mieć takie posłuszne. Ja jak krzyknę to uciekają, choć raz zdarzyło mi się że jedna głowę w trawę schowała. Następny mój aparat musi mieć użyteczne (minimum) iso 3200