Odp: Luźne gadki o konkursie Fotografia Miesiąca.
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
...i autorzy mogli sami prace zgłaszać.
O właśnie, i nikomu to nie przeszkadzało.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
....
W Galerii od dłuższego czasu panuje niemoc, tu się z Tobą zgadzam i boleję, ale wiele dobrych zdjęć jest w autorskich wątkach.
bo na Forum panuje niejakie rozdwojenie - dwa oddzielne byty - galeria i watki z oceną zdjęć. Kto wymyśli jak to połączyć by wyekstrahować najlepsze cechy obu środowisk zasłuży na nobla...
---
od siebie dodam, chociaż pewnie mój głos jest niemiarodajny, że choć wątki zdjęciowe przeglądam skrupulatnie, to do galerii zaglądam niezmiernie rzadko
Cytat:
Zamieszczone przez
robtor
Ale wystarczy że będą mieli jednego znajomego na forum i ten ktoś dobry, dusza człowiek, zgłosi ich zdjęcia :grin:, więc co to za różnica czy można samemu czy koniecznie przez kogoś?
No właśnie, co za różnica? Ano taka jak długi jest ten wątek jak widać.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
O właśnie, i nikomu to nie przeszkadzało.
Po prostu jest tam inna formuła. Odwieszenie w Olyrulez jest w gestii Hadesa.
FM to wybór zdjęcia wyszukanego na forum, dojrzanego i zgłaszanego przez klubowicza, ze wszystkich zakątków forum spośród zdjęć, które pokazane zostały w ściśle określonym okresie czasu.
Tak się na tym forum umówiliśmy z użytkownikami.
---------- Post dodany o 11:16 ---------- Poprzedni post był o 11:13 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
robtor
Ale wystarczy że będą mieli jednego znajomego na forum i ten ktoś dobry, dusza człowiek, zgłosi ich zdjęcia :grin:, więc co to za różnica czy można samemu czy koniecznie przez kogoś?
Podałem powody powyżej. Jestem gotów poprawić promocję zwycięzców FM i samego FM.. O tym chętnie podyskutuję.
jeśli chodzi o galerie - jak już wiele razy mówiłam nie jestem jej fanem - i chyba nigdy nie będę
jak dla mnie taka bezpłciowa jest i bez życia ;)
co do OlyRulez - to może najwyższy czas reaktywować konkurs
mielibyśmy obok FM gdzie zgłaszane są zdjęcia innych drugi konkurs wyciągnięty z czeluści forum
zobaczymy tylko jaka frekwencja będzie - bo z tego co pamiętam ostatnio nie należała do najwyższych gdy konkurs sam się zawieszał
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Byłoby fajnie, gdyby głosujących było więcej, niż zdjęć. Konkurs trzeba wypromować... Zamiast żółtych belek z "gorącymi newsami" na górze forum, które i tak się zamyka, bo zajmują zbyt dużą część ekranu (na tablecie prawie cały), powinien być slider ze zwycięskimi zdjęciami, który będzie tam wisiał przez cały miesiąc. Podniosłoby to prestiż konkursu, bo zwycięzcy byliby naprawdę wyróżnieni, a i ludzie zainteresowaliby się nim bardziej, bo informacja do nich po prostu nie dociera lub ginie w gąszczu innych.
No! to jest trafne....:roll:
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Szkoda tylko, że Olyrulez nie istnieje od dawna, taki tematyczny konkurs jest moim zdaniem bardziej obiektywny i autorzy mogli sami prace zgłaszać.
Mogli sami zgłaszać pracę o ile mieścili się w temacie.
Z tego co pamiętam to FM powstał właśnie z uwagi na pewne "niedociągnięcia" Oly Rulez i Galerii Publicznej, gdzie mogły wędrować tylko zdjecia robione Olkiem, w FM takiego ograniczenia nie było, takie było założenie, a kto ma zgłaszać i czyje zdjecia to chyba była sprawa wtórna.
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Mogli sami zgłaszać pracę o ile mieścili się w temacie.
I to była zaleta, temat.
Cytat:
Zamieszczone przez
Farensbach
Z tego co pamiętam to FM powstał właśnie z uwagi na pewne "niedociągnięcia" Oly Rulez i Galerii Publicznej, gdzie mogły wędrować tylko zdjecia robione Olkiem, w FM takiego ograniczenia nie było, takie było założenie, a kto ma zgłaszać i czyje zdjecia to chyba była sprawa wtórna.
Raczej inna koncepcja,
OlyRulez to zabawa tematyczna. Galeria Publiczna jest zastrzeżona dla zdjęć aparatami sponsora Forum. To odmienne byty o innych celach.
FM jest formułą otwartą z ograniczeniem czasowym z czego wynika jej cykliczność.