Odp: Analog wiecznie żywy - nasze zdjęcia.
Cytat:
Zamieszczone przez
yamada
na wywoływanie samemu to u mnie nie ma szans. Jak wywołasz z przyjemnością pooglądamy :)
Jeśli potrafisz ugotować zupę pomidorową z przepisu to tym bardziej dasz radę wywołać samodzielnie film WB. To prostsze niż gotowanie zupy.
Cytat:
Zamieszczone przez
kristof1979
Pitu pitu a zdjęcia się same nie zdrobią więć .
zrobione w domu na 1600asa OM30
Strasznie Ci szumi przy tym ISO1600 :D
Ale klimacik fajny, taki jak lubię. Jak przeglądam ten wątek, to mam ochotę wrócić do analoga. Muszę pomyśleć o jakimś dalmierzu z jasną optyką.
jeszcze nie, czekają na wywołanie :)
Ten szum to wina skanera w labie . nie potrzebnie robiłem w Tiff.Nic nie poprawiałem po skanowaniu :) . Mój epson lepiej radził sobie z kliszą , ale cos sie w nim popsuło i robi kolorową kreskę na negatywach.
pozdrawiam Krzysztof
Cytat:
Zamieszczone przez
lookee
Strasznie Ci szumi przy tym ISO1600 :D
Ale klimacik fajny, taki jak lubię. Jak przeglądam ten wątek, to mam ochotę wrócić do analoga. Muszę pomyśleć o jakimś dalmierzu z jasną optyką.
Mi szumy w analogu nie wadzą, dodają smaczku nieco nawet. Myślę teraz nad skanerem by samemu skanować negatywy. Mam też teraz trochę lepsze szkiełko bo to kupione z body to porażka.
Z tym saknerem to trudna sprawa ja mam epson v330 i jest średnio jak narazie , zobaczymy po wizycie w serwisie.
Najpierw przetetstuj a potem kupuj . lepiej znaleść laba z dobrym skanerem i w rozsądnej cenie.Gdybym wczesniej wiedział o wadach tanich skanerów to bym nie kupował .
pozdrawiam Krzysztof
ano wiem, już od ponad miesiąca przeglądam i nie ma decyzji. Najgorsze że w sklepach fizycznie tego nie ma, a ja lubię pomacać :)
A tam. Są sklepy gdzie mozesz zamówić i sprawdzić towar przed zapłaceniem jak np; w rtveuroagd.
Zamawiasz w ich sklepie internetowym odbiór na sklep który masz najblizej i sprawdzasz przed sfinalizowaniem tranzakcji.
Oczywiście własnego laptopa muszisz zabrać ze sobą.
Wiele osób tak robi .
pozdrawiam Krzysztof
Hmm, a ja przymierzałem się do Epsona v330, jako szczytu możliwości w tym przedziale cenowym.
Ja tego używam. Powiem tobie czy jest dobry za jakiś czas jak go oddam i odbiorę z serwisu.
Na początek moze i dobry.Wcześniejsze zdjecia skanowałem na nim.Z kliszą mam tylko problem reszta jest super.
pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
jarek_gd
Hmm, a ja przymierzałem się do Epsona v330, jako szczytu możliwości w tym przedziale cenowym.