Ja tez lubię 7, choć zdaje sobie sprawę, ze nie jest to genialny strzał:)
Wersja do druku
Ty lubisz, my piszemy że jest dobry, może nie genialny ale jest dobry, ma w sobie to coś co przyciąga do niego uwagę a to jest bardzo ważne. Oby więcej takich nam się trafiało, czego Tobie, sobie i innym życzę.
Jak bralem udzial w roznych splywach to zabezpieczalismy sprzet fotograficzny na rozne sposoby aby nie zostal zamoczony chociaz roznie z tym bywalo :-) Foty w B&W fajne.
Kolorowa wstawka jest ciekawsza jak dla mnie bo wiecej się dzieje - w B&W widzę prawie same plecy ale konwersja była dobrym pomysłem.
ps. Pływałem często na kajaku i aparat może być w miarę bezpieczny jedynie zawieszony na szyi ew. umieszczony w dobrej torbie przymocowanej do siedziska. Na dnie kajaka zawsze znajdzie się woda.
Plywanie w kanadyjce rozni sie od plywania w kajaku tym, ze siedzisz na wysokosci burty a w kajaku gleboko, gdzie srodek ciezkosci jest nizej i jestes mnie narazony na wywrotke :-) W trudnych przejsciach... obnizalismy srodek ciezkosci siadajac na gretingach ...:-)
Mam troszkę inny patent. Sprzęt wiszących na szyi narażony jest na przypadkowe uderzenie wiosłem, dlatego trzymam aparat luzem na udach. Trzeba tylko uważać na pasek, który lubi się kręcić a to trochę kusi licho.
---------- Post dodany o 20:49 ---------- Poprzedni post był o 20:38 ----------
Przyznaje, ze nigdy nie plywalem po rzece kanadyjka i jakoś mnie nie kusi. Tak jak wspomniałes kajak jest dużo bardziej stabilny:)
Warto spróbować ale tam się pływa we dwie osoby i trzeba się zgrać bo inaczej bedzi przekładanie wiosła i pewna woda w łódce. Ja zaczynałem od kanadyjki i nawet wydaje mi się stabilniejsza ale siedziałem zawsze na dnie na macie. Kanadyjka jest wg mnie zwrotniejsza i lepsza do przeszukiwania szuwarów, linii brzegowej i sprawdza sie na zarośniętych akwenach.
przegladalem swoje starsze zdjecia i wygrzebalem cos takiego. pierwsze zrobilem na Mazurach, tam gdzie Beldany lacza sie z jezorem Mikolajskim, drzwi strzelilem w Budapeszcie niedaleko opery a ostanie jest pstrykniete na Korculi. moze komus sie spodobaja
1, 2, 3, 4
Pstrykniete na Korculi.. to czworka lepiej wypadla :-)