Odp: Leica 25/1.4 do mikrusów
Jeśli jest ktoś zainteresowany, to Panasonic w Gliwicach ma dostawę 25/1.4, cena niestety 2499 ....
www.panasonic.gliwice.pl
Cytat:
Zamieszczone przez
Jacunio
Jeśli jest ktoś zainteresowany, to Panasonic w Gliwicach ma dostawę 25/1.4, cena niestety 2499 ....
www.panasonic.gliwice.pl
Cena normalna, w B&H 560$ więc w Europie 560Euro czyli te 2500PLN.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jacunio
www.panasonic.gliwice.pl
Przeciez to bardzo dobra cena...
Cytat:
Zamieszczone przez
user_jgora
Przeciez to bardzo dobra cena...
Powiem wicej, ja ciesze sie ze przeplacilem, szklo 1.4 do mikro to poezja, widac to (roznice 2.0 vs. 1.4 (12 vs 25) odrazu podczas zdjec nocnych z reki, szkoda tylko ze fiszow nie robia 1.4, 3.5 wymaga 3200 a czasem i to za malo ;)
...za "dwa i pol" bralbym jeszcze dzisiaj.
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Powiem wicej, ja ciesze sie ze przeplacilem, szklo 1.4 do mikro to poezja, widac to (roznice 2.0 vs. 1.4 (12 vs 25) odrazu podczas zdjec nocnych z reki, szkoda tylko ze fiszow nie robia 1.4, 3.5 wymaga 3200 a czasem i to za malo ;)
...za "dwa i pol" bralbym jeszcze dzisiaj.
Czy jestes w stanie sie wypowiedziec na temat ostrosci na brzegach przy 1.4-2.0? Sadzac po testach na optycznych to wyglada to sporo slabiej niz dla 20/1.7 - pytanie czy to kwestia ich egzemplarza czy jest to powtarzalne?
Cytat:
Zamieszczone przez
Vindex
Czy jestes w stanie sie wypowiedziec na temat ostrosci na brzegach przy 1.4-2.0? Sadzac po testach na optycznych to wyglada to sporo slabiej niz dla 20/1.7 - pytanie czy to kwestia ich egzemplarza czy jest to powtarzalne?
Nie porównywałem osobiście, jednak pamiętam, jak ktoś (chyba na dpreview) pisał to samo tj. na brzegach lepszy naleśnik. Mi to nie przeszkadza, naleśnik "już za mną", głównie z powodu światła i zbyt głośnej pracy podczas video. Stawiam na powtarzalność.
PS. Jeszcze jedno: jak patrzę po zdjęciach to - imho PL25 - jest ostrzejsze na 1.4 od naleśnika na 1.7; cyferek (na optycznych) nie sprawdzałem.
Po co Wam taka stałka ostra w rogach na f/1,4? Przecież rogi i tak będą poza GO.