-
E500 i E-szkła to bardzo dobry sprzęt i złego słowa nie dam na nie powiedzieć.
Na dodatek E500 ma więcej funkcji niż puszka d70s...
d70s jest DUŻY naprawdę - rewelacyjnie leży w łapie.
Przekonała mnie tzw "pierwotna przyjemność z fotografowania"... byłem 2 tygodnie temu na warszawskim zlocie Cyberfoto i wziąłem toto do łapy i trochę tym pofotografowałem i... się zakochałem... No i stało się 8)
Na razie kupuję "tylko" z portretówką - to szkiełko jest absolutnie genialne.
W przyszłości... nie wiem jeszcze ale skłaniam się ku 18-200 VR albo jakiemuś dobremu tele, a na końcu kupię jakiś szeroki kąt.... no ale... to w przyszłości.
-
Raster,
a ja dalej wyjść z szoku nie mogę. Nawet się zacząłem z tej rozpaczy na forum Nikona profilaktycznie udzielać bo mnie zainteresował pewien temat.... :D
Polubiłem Twoje zdjęcia z E-500, a Ty mi tu, że zdradziłeś.... ech... rozumiem, że Ty swoich zdjęć nie polubiłeś.
Mam wniosek:
1. opisz za jakiś czas swoje wrażenia na forum Olka, z jakości obrazu i pracy z D70s w porównaniu do E-500, nawet jakbyś miał zjechać E-500... 8) (bardzo lubię takie porównania użytkowników)
Oczywiście wniosek jest nieobligatoryjny do spełnienia. 8)
Powodzenia w pracy z Nikonem d70s,
blady
-
blady
zdjęcia tu nie mają nic do rzeczy - tu moje gadżeciarstwo wzięło chyba górę nad tym co najważniejsze - czyli właśnie zdjęciami :)
A taki mały pseudo-teścik - zrobię ;)
-
RasteR:
szkoda, bo dobrze się zapowiadałeś. ale tak to bywa, że się człek zapędza w pogoni za zabawkami.
obiektyw VR, o którym piszesz nie jest zbytnio polecany, więc uważałbym z pohopnymi decyzjami... to też sugeruje pogoń za nie wiadomo czym: żadne szkło do lustra o zoomie większym niż 5 nie będzie za ostre... tak zwany kompromis.
z drugiej strony, jeśli OLEK w 2006 roku nie pierdnie z grubej rury i dalej będzie puszczał zabawki na średnią półkę, to dużo osób skoczy na D200 a szkoda by było ekipy i tych kozackich szkieł 1:2.0 których nie ma do czego podpiąć...
dyskusje o najkonie przenieście do innego działu żeby tematu nie zaśmiecać.
-
co do zoooooomu to masz oczywiście rację ale czytałem jego testy i sprawuje się naprawdę nieźle w pełnym zakresie - dlatego myślę o nim ... ale to przyszłość...
Co do wątku to nie wiem.. .może w Hyde Parku będzie nam lepiej... Tam napiszę o wrażeniach jak wezmę toto do łapki.
narka
-
Gadzeciarstwo i d70s? eee tam, słabo. Jakbyś brał Nikona d200 to rozumiem. To jest dopiero gadzet do zabawy, sam bym wzial, lae tak za 4 tys... :wink: a tak to nie bardzo.
Co do pierwotnej przyjemnosci z focenia to dlaczego Twój wybór nie padł na E-1?
blady
:oops: już nie zasmiecam tego watku... :oops:
-
-
blady:
ciśnienie trzeba trzymać. nie wyszłyby szkła po 20000 pln sztuka gdyby nie mieli dobrego sprzętu na ukończeniu... pozostaje kwestia kiedy...
-
-