Przejrzałem Twą kolejową wizję. Świetnie przedstawiłeś potęgę, moc i twardość maszyn na szynach np. 119. Ugryzione zębem czasu, nie straszne im syberyjskie mrozy- takie gniotsia nie łamiotsia.
Pozdrawiam.
Wersja do druku
Przejrzałem Twą kolejową wizję. Świetnie przedstawiłeś potęgę, moc i twardość maszyn na szynach np. 119. Ugryzione zębem czasu, nie straszne im syberyjskie mrozy- takie gniotsia nie łamiotsia.
Pozdrawiam.
Igloopol świetnie pokazałeś,gdyby tak jeszcze włóżyc coś kojarzącego się z zimą do wózka...np.gęś mrożoną albo najlepiej jakiegoś eskimosa lokalnego. ;) :D
Foty z lokomotywowni ciekawe,na kilku ujęciach nie potrzebnie wywołałeś w BW,mz.
Lubię bardzo ten temat ale podany w trochę innym sosie - mniej dokumentalnym a bardziej nastroyovym. :)
pozdro.
W poszukiwaniu nowych tematów.
Dziś znalezione gdzies za tarnowem:
Niedomickie Zakłady Celulozy, czyli...
nadciaga totalny kataklizm.
To tylko wstęp.
137.
Załącznik 16272
C.d.n.
Seria kolejowa bardzo ciekawa a fota z Niedomic świetna. Nawet nie wiedziałem, że całkiem niedaleko mam takie klimaty...
Za 117 wielkie dzięki. To jest widok z kierowniczego stanowiska w lokomotywie. Pamietam to z bardzo starego filmu. Z kolejowej serii zdjęcia z warsztatu, bramki, kółka, zębatki, lokomotywowy całus bardzo na tak. Pachną koleja na kilometr i o to chodzi. 121- portret dziecka pomimo wąskiego cięcia ma klimat którego wyrazem są ciekawe oczy. Nie znam dokładnie sytuacji ale słyszałem o upadku Iglopolu i na Twoim zdjęciu z pustym wózkiem o ile to prawda do wymownie przedstawione. 137- gruz i tylko komin pozostał po zakładzie w którym toczyło się kiedyś życie i produkcja. Smutny obraz rzeczywistości.
Cześć
Ta ostatnia fota nie bardzo mi się widzi. Ostrość, większy kontrast +B&W i to powinno być to MZ ;)
pzdr
Dzieki za komentarze.
Igloopol upadł. Ten pomnik przypomina czasy świetności. Była propozycja obecnej władzy by usunąć ten relikt. Bunt ludzi naszego osiedla którzy pamietają, ile zrobił dla nich ówczesny burmistrz Brzostowski który był ojcem Igloopolu i dzieki któremu powstało nasze piękne osiedle, spowodował ze obecna władza usiadła mocno na "d**ie" trzymając sie stołka by nie spaść. I chwała mieszkańcom za to.
Koniec OT.
Zaczynam serię które zapoczątkowało zdjęcie poprzednie - Niedomickich Zakładów Celulozy (z których za czasów komuny mielismy gustowniczy papier toaletowy z pieknym logiem zakładu - notabene nie mogę tego loga nigdzie znaleść obecnie w sieci)
c.d.
138.
Załącznik 16292
139.
Załącznik 16294
140.
Załącznik 16295
141.
Załącznik 16296
142.
Załącznik 16297
c.d.n.
c.d.
143.
Załącznik 16298
144.
Załącznik 16299
145.
Załącznik 16300
146.
Załącznik 16301
147.
Załącznik 16302
Na razie tyle, zachowam cykl 10 zdjęć dziennie, byście spokojnie mogli sobie pooglądać i skomentować. Reszta jutro.
Zapraszam !
Widzę ze temat sie chyba nie przyjął. Czyli gnioty.pl ?
Wrzucam kolejne, jesli przejdzie całość bez echa to dam sobie siana z reportażem z róznych miejsc w tym watku, a wrzucał będę tylko wybrane kadry.
148.
Załącznik 16329
149.
Załącznik 16330
150.
Załącznik 16331
151.
Załącznik 16332
152.
Załącznik 16333
C.d. z poprzedniej strony
153.
Załącznik 16334
154.
Załącznik 16335
155.
Załącznik 16336
156.
Załącznik 16337
157.
Załącznik 16338
Zapraszam do komentowania całosci serii , jak i wybranych elementów.