Bo jakoś tak wychodzi, że ludzie często wola mieć poręczny aparat niż klocka na szyi ;] Sam mam E-400(choć wymienię na E-520 albo E-3) i sobie chwalę :}
Edit down: Tez nie planowałem ale do 12-60 lepiej mieć coś większego jednak :/
Wersja do druku
Bo jakoś tak wychodzi, że ludzie często wola mieć poręczny aparat niż klocka na szyi ;] Sam mam E-400(choć wymienię na E-520 albo E-3) i sobie chwalę :}
Edit down: Tez nie planowałem ale do 12-60 lepiej mieć coś większego jednak :/
ja też go mam ale nie planuje zamiany na klocka :mrgreen: :razz:Cytat:
Zamieszczone przez Lailonn
Jeżeli foty z http://www.quesabesde.com/noticias/o...mm-f2.8,1_4146 są prawdziwe i nie picowane to widzę znaczna poprawę co do wysokich ISO. Nawet 1600 jest bardzo znośne. Chyba z tą matryca od E-3 to nie ściema. Naleśnik troszę mydlany mi się momentami wydaje ale ogólnie za tą cenę wypada calkiem fajnie
co to znaczy panowie 35+ ?
Przecież to 1600 jest oszumiane... Nic się nie da w ten sposób ocenić.Cytat:
Zamieszczone przez czmielek
Bo myśma sie wychowali na aparatach co to gripów, IS nie mieli i nawet ostre te fotki wychodzili :razz:Cytat:
Zamieszczone przez C+
Teraz można kupić zupełnie sympatyczne uchwyty nadgrstkowe, przymierzyłem do OM-ki.
Trzyma sie prima. Lepiej niż E-510.
Różnicę ceny można zainwestować w akcesoria.
Ktos pisal ze teraz czas na następce E-3... mysle ze jest to kolejna po E-1 konstrukcja na lata wiec raczej nowszy model jast malo prawdopodobny.
E-420 -wydaje sie bardzo fajny aparat, napewno "wady" e-410 o ktorych sie slyszalo (niedoswietlanie z lampa w trybie auto) tutaj nie wystąpią. Mnie to nie dotyczy, nie mam 410 i nie robie zdjec z wbudowana lampa.
Bardziej cieszy mnie fakt pojawienia się nowych stałek (narazie jednej ale czekamy na wiecej)
Myśle ze tania jasna portretówka to byłby Hicior
Ja też się nie spodziewam bo z chciałbym długo mieć flagowy model, ale bez przesady nie 4 lata...Cytat:
Zamieszczone przez RadioErewan
;)
Witam
Przez 3 lata bawiłem się kompaktem C-55. Całkiem fajny aparacik z manualnymi ustawieniami więc można było się troszkę podszkolić. Teraz, gdy dojrzałem do kupna lustrzanki, padło na E-510. A tu masz babo, nowy E-420 może zaraz E-520 i co robić. Przyznam, że zależy mi na stabilizacji. Gdyby E-420 ją miała to wiedziałbym co robić.
kupuj e510, nie ma się co zastanawiać i czekać... bo potem znów coś wyjdzie, albo stanieje itd itp