Nie wiem czy było, ale proszę, już nie trzeba aktualizować do 1.2 :shock:
Załącznik 67595
KLIK
Wersja do druku
Nie wiem czy było, ale proszę, już nie trzeba aktualizować do 1.2 :shock:
Załącznik 67595
KLIK
Z tego co doczytałem to można wrócić do 1.1 ? A może się mylę ?
Z tego co doczytałem to chodzi o problem z instalacją nowego firmware, a nie z bugiem w samym oprogramowaniu. O ile się nie mylę kilka osób na forum zawiesiło sobie aparat klikając zbyt wcześniej "dalej". Obstawiam, że to jest powodem. Źródło moich spekulacji: http://www.mu-43.com/f42/olympus-yan...irmware-30306/
Też tak mi się wydaje. Ja wgrałem nowy FW jak tylko wyszedł. Ale zrobiłem to zgodnie z zaleceniami. Na razie nic niepokojącego nie zauważyłem w działaniu aparatu.
o sigmach nie moge nic powiedziec, ale o epl-1 i 20/1.7 tak: kiedys jak fotografowalem wystep taneczny w ktorym ruchy byly dosc dobrze zsynchronizowane z muzyka to rzucilo mi sie to w oczy. mialem wylaczone wszystkie auto i wszystkie opoznienia (tryb m, recznie ustawiony wb, iso tez recznie, IS wyl, antishake wyl), pstrykalem patrzac na tancerke a nie na ekran. pomimo tego nie moglem latwo trafic w ten moment ruchu o ktory mi chodzilo bazujac tylko na refleksie. pozniej podlaczylem manuala i nie bylo tego problemu. wrocilem do 20/1.7 i robilem z wyprzedzeniem i jako tako to wyszlo.
po powrocie do domu zrobilem prosty test: wlaczylem stoper i staralem sie trafic w pelne sekundy. z kitem wychodzilo mi jakies 50ms opoznienia. z 20/1.7 okolo 200ms.
na omd pewnie bedzie to samo...
Miałem podobną sytuację jak z tymi tancerkami ale nie wpadłem na to że przyczyną może być wolna przesłona. Tyle że ja focę E-P1. Dałbym Ci plusa za to spostrzeżenie ale "Muszę rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty ciukacz."
No i w końcu dziś dotarły (niecałe 2 tygodnie od momentu zakupu) kupione na eBay-u akumulatorki do OMD. Wygląda na to że są całkiem spoko. Wykonanie solidne, do tego ładowarka. Za ok 22 euro mam 2 sztuki akumulatorków z ładowarką. teraz mogę spokojnie wyruszyć na urlop :)