DigitalRev potwierdzilo mi dzisiaj wysylke XF 23mm, ale przed weekendem chyba nie dojdzie... :-(
Wersja do druku
DigitalRev potwierdzilo mi dzisiaj wysylke XF 23mm, ale przed weekendem chyba nie dojdzie... :-(
motoko - wysyłka do Szkocji? Popatrzyłem jeszcze raz na ich ceny z wysyłką do polski i wychodzi 1350 USD czyli prawie 4200 na nasze. Różnica wynosi aż 700 zł :-(
Wyciekły już pierwsze zdjęcia X-E2 (to ten na dole, na górze jest X-E1 dla porównania). Z zewnątrz rewolucji nie ma: trochę inny układ przycisków i większy ekran.
Jestem ciekaw gdzie zniknął view mode (często przełączam, gdy czujnik wizjera głupieje w konkretnych warunkach), może pod fn będzie można ustawić? W sumie fajnie, że większy ekran, choć z obecnego jestem i tak zadowolony. ;)
Podoba mi się, że wizualnie aparacik się nie zmienił i mam nadzieję, że tak będzie również w kolejnych generacjach. Osobnego umieszczenia AE-L i AF-L nie rozumiem i dodatkowo mam obawy, że przez przypadek od czasu do czasu będę wciskał AF-L i tego nie zauważę. Zdarzało mi się to z przyciskiem Q ale to było szybkie do wychwycenia. Większy ekranik na plus.
Kilka zdjęć z 23ki
http://realphotographersforum.com/fo...m-f-1-4.14236/
hmm, ciekawe czy będzie w nim matryca z fazowym AF. W sumie Fuji już ma takie rozwiązanie w x100s...
Wg. rumorsów to matryca z X100s właśnie.
to może być ciekawie...
Tylko czy te czujniki fazowe wpłyną na szybkość AF?
Osobiście bardzo by mnie ucieszyło oddzielenie AE-L od AF-L, jednak najistotniejsza byłaby możliwość ustawiania maksymalnego czasu migawki w Auto ISO. Niby można to wprowadzić programowo ale widać polityka Fuji jest inna. Brak tej poprawki w ostatnim firmware traktuję jako działanie celowe, pozycjonujące produkt i zachęcające do do zakupu kolejnego modelu. Nie do końca mi się to podoba.