Wolę takie zdjęcia, moje na G1 , ani Nynego z EP-3? mnie tak nie zaciekawiły...
Czy ktoś z Was dokopał się jak wprowadzić informację o ogniskowej szkiełka manualnego do body ? Np. 7,5 mm? Była tak opcja w lustrzankach.
Wersja do druku
jesli tak samo jak w penach to bedzie to w super control panel w sekcji dotyczacej IS, przycisk info.
Przeciez na tym drugim zdjeciu tak latwy cel wydawaloby sie,ze nie mozna spartolic...
a jednak, jest nietrafione co niestety dyskwalifikuje taka fote.
I czym tu sie chwalic?
EDIT: Na pierwszym zdjeciu to HX1 mojej zony tez by trafil, a wyczekanie siedzacego tak duzego ptaka na tle jasnego nieba to naprawde nie wyczyn i dziwne aby to spartolone bylo.
Obrobka to inna para kaloszy...
pozdro
Jesli nowe 40-150 jest tak samo dobre jak stare to nic tylko polecac. Idealne szklo portretowe ;))))
Ale wpisana w ten sposób wartość chyba się do EXIFa nie przenosi?
---------- Post dodany o 22:21 ---------- Poprzedni post był o 22:20 ----------
powyższe dotyczyło postu
nightelf
Mam praktyczne pytanie odnośnie zdjęć panoramicznych , z tego co wiem to OMD robi kilka fot (aparat sam ustawia sobie format 4:3) w trybie panorama i wychodzi się z sekwencji zdjęć za pomocą ok i co dalej ? panoramy brak, pozostają zdjęcia w sekwencji ,gdzie i czy trzeba je dodatkowo poskładać ? panorama to jakieś nieporozumienie. Jeśli chcesz zdjęcia mieć ''obrobione'' to musisz wszystko ustawić zanim je zrobisz ? Szkoda, że nie ma takiego panoramowania jak ma to miejsce w nexie 7