Pliszka siwa - ładnie
Wersja do druku
Pliszka siwa - ładnie
Ja i kris70 wybraliśmy się nad ranem nad zbiornik goczałkowicki przetestować nasze przenośne czatownie, miały być czaple białe, niestety przegonił je bielik.
W tym momencie upolował dużą żabę, którą szybko upuścił.
Zerwanie do lotu.
Poszukiwanie zdobyczy.
Atak.
Kolejna nieudana próba.
Karasie mają teraz tarło i upolowanie ryby jest bardzo łatwe, przynajmniej tak to wyglądało.
Pozdrawiam.
Piekna seria z lowow...
Czy to małe, rozśpiewane coś to pokrzewka czarnołbista?
To wycinek z większego kadru, zdjęcie wykonane ok. godz. 13-tej, E-620, 150 mm, f/5,6, 1/200s, ISO 200.
--------
Jako fan country nie pokusiłbym się o opis jej śpiewu, ale na pewno był piękniejszy od szpaków, sikorek, a nawet kosów śpiewających w pobliżu. Zadrzewione cmentarze to dobre miejsce do miejskich 'polowań', parę dni wcześniej w tym miejscu, ale parę metrów niżej pozował mi rudzik. Dzisiaj słyszałem już słowiki.
Miałem pisać, że to kapturka a to to samo przecież co pokrzewka czarnogłowa. Pozdrawiam
Muminek seria z bielikiem świetna - robi wrażenie. :grin:
Tak jak pisał Muminek, Bielik rozpędził towarzystwo, które się właśnie zaczęło gromadzić nad rozlewiskiem.Na początku myślałem że ktoś idzie, gdy Czaple i mewy robiąc wrzawę poderwały się do lotu. Bielik zatoczył koło i usiadł na przeciwko nas, skąd przez kilka godzin polował na trące się Karasie atakowany przez Czajki ,które miały w pobliżu gniazda.
Załącznik 63503
Tak więc przez kilka godzin ten wspaniały drapieżnik nam towarzyszył. On polował na ryby a my na niego :grin:
Marcin wspaniała seria bielikowa. Zazrdaszczam.