Możesz poszukać Zuiko 150/2 z AF.
Wersja do druku
Możesz poszukać Zuiko 150/2 z AF.
Znowu przejściowki...
Telekonwerter to też przejściówka.
Różnica pomiędzy 135 a 150mm jest pomijalna
Bardzo ciekawe... Zdjęcia widmo. Jak można zostać Twoim klientem?
Mów za siebie. Ja najczęściej fotografuję na f/8, nawet nocą, i najczęściej mogę mieć niższą przysłonę jeśli tylko zechcę. A nawet jeśli fotografuję na pełnej dziurze, to wcale nie na najjaśniejszych obiektywach na rynku - podobnie jak większość amatorów - więc na to ograniczenie techniczne też jest rozwiązanie: zakup jaśniejszego obiektywu.
Potrzeba uzyskania krótkich czasów do zamrożenia ruchu z jednoczesnym zastosowaniem ciemnego obiektywu lub w warunkach słabego oświetlenia to jednak dość wymagające okoliczności, nie zaprzeczaj. I jakoś wcale nie trafiam na zbyt wiele zdjęć tego typu, nawet autorstwa najbardziej oddanych orędowników niskich szumów na wysokich czułościach.
LOL
[edit]
dcs, jesteś bodajże pierwszą osobą na tym forum, którą właśnie dodaję na czarną listę. Trollujesz i konfabulujesz niemiłosiernie i najwyraźniej bez najmniejszego poczucia wstydu. Czytanie Twoim wypocin, mimo że czasem zabawne, częściej jednak jest tylko irytującą stratą czasu. Powodzenia w życiu!
A kogo to obchodzi?
I tak byś nic nie kupił.
Ale pisałem o banie dla tego trola nic tu nie wnoszącego, to, że nie, bo jest grzeczny. I jeszcze wdajecie się w jakieś jalowe dyskusje. Jest ogólnie znany na optycznych, ze swojego zajadłego hejtu wobec systemu micro.