nooo... ciemno...
pierwsze jeszcze-jeszcze, ale faktycznie troche na sile.
za to poprzedni 'stanwisly" jest ok :) oryginalne i moim guscie :)
Wersja do druku
nooo... ciemno...
pierwsze jeszcze-jeszcze, ale faktycznie troche na sile.
za to poprzedni 'stanwisly" jest ok :) oryginalne i moim guscie :)
No masz rację, trochę to zła pora na zdjęciowanie była. Choć nie powiem, jakiś klimat bije z tych zdjęć - szczególnie tego okna. A na pozostałych po prostu nie widać aktorów. Faktycznie nic tam w cieniach szczegółów nie zostało?
Dawno nie zaglądałem. A tu proszę - fota z lodziarnią rewelka. Na dopalaczach facio za porządnie wygląda. Przydałby się jakiś prawdziwy żul.
Dla mnie ostatnia seria jest bardzo ciekawa,mogę powiedziec,że wręcz doskonała.Najsłabsze pod względem przekazu i techniki jest okno ale krzyż jest niesamowity.
Krzyż i Lombard.
Mam tu bardzo mocne skojarzenia,na tyle,że nie chce o nich publicznie mówic,nadmienię tylko,że odnoszą się do zdewaluowania wartości symbolu chrześcijaństwa na rzecz wszechpotężnej pogonii i uwielbienia dla mamony.
Wieczorny pochód też ciekawy,tajemniczy - przynosi mi na myśl Bonfire Night,chociaż tam zupełnie o co innego chodzi.
pozdr.
Dzięki za komentarze, dół z powodu problemów sprzętowych minął (mimo nie rozwiązania owych problemów ;))
Z perspektywy czasu nie żałuję wstawienia zdjęcia "krzyż i lombard" - lubię je i mimo jakości uważam za fajne ;)
Poniżej bardzo proste zdjęcie z bardzo prostymi skojarzeniami.
"Gospod. domowe"
Widzę, że towarzystwo woli oglądać inne kobiety... ;)
Za karę - mężczyzna.
"Leniwa niedziela II" (inna wersja w Galerii)
Gospodarstwo domowe fajnie wypatrzone, proszę Pani. :wink:
Natomiast jeśli chodzi o leniwą niedzielę, to z zazdrością patrzę na ten dom, który chyba ma olbrzymi potencjał fotograficzny.
Fajna ta leniwość w niedzielny poranek. Szkoda, że model nie przywdział szlafmycy :)
Chatka też wygląda na świetny model.
"Krzyż i lombard" wg mnie swietne i z klimatem,a nawet z pewnym przesłaniem.
Poniżej typowy, niedzielny pstryk:
"Dzieci z Zamkowej"
Atmosfera jak z pierwszych powojennych filmów. Lubię te klimaty.
Pozdr.
Edit: ostrość Ci chyba ociekła :roll:
swietnie :) zamiast czerni jakbys uzyla szarosci, to faktycznie - PKF zaraz po wojnie. ale najciekawsze jest swiatelko-jak ty je zrobilas?
hmm średniawo... kolor lepiej Ci wychodzi zdecydowanie.
fajne sytuacyjne foto - gospodynie domowe. bardzo mi sie podoba, chyba najbardziej z ostatnich. Dobry strzał
Dzieci z Zamkowej - wyszło świetnie. Jak już wcześniej napisano rewelacyjne światło. I jak zwykle u Ciebie świetnie wypatrzone ( czy zaaranżowane? :wink: ). Jakie by nie było, podoba się bardzo.
Z procesji trudno było wycisnąć więcej ale krzyż obwiązany linami i widoczny lombard skłaniają do zadumy. Podobnie jak napis zgrał się w gospodyniach i nawet wiekowo pasuje. Leniwa niedziela gdzie przepiękny drewniany dom nie pozwala oderwać od niego wzroku i przenosi co najmniej do skansenu, to jeszcze postać przeciągającego się mężczyzny dodaje sielskości sceny. Zamkowe dzieci tutaj bardzo i to bardzo podoba się gra światła i użyta tonacja. Dzieci w piasku to doskonały ożywczy akcent.
Ale marudzicie z tymi kolorami :-P
To drugie zdjęcie wyszło przypadkowo, podoba mi się ale rozmycie pewnie nie przejdzie ;)
"Oranżada"
"Oranżada II (miasto rzondzi)"
No,'miasto rzondzi' zarąbiste,świetnie to złapałaś.Jeszcze ten napis - SM,jakiś taki znany. ;) :)
Uważam,że takie foty powinny byc B&W,kolor niczego tu nie wnosi.To moja subiektywna opinia jednak.
pozdro.
"Miato_rzondzi" świetne. Jest jak "Jeźdzcy Apokalipsy" Dudy-Gracza.
Dżizas, a skąd taką oranżadę wytrzasnęłaś ?/to był super napój/ Z takimi kapslami to można jeszcze niektóre piwo spotkać .A fotki fajne .
Ostatnie świetne i bardzo prawdziwe.
Zdjęcia super. Chyba sobie ściągnę i spr jak to by wyglądało w B&W
Pierwsze odbieram jako ciekawość co jest za tymi drzwiami. Skłania mie do tego ten niesmiały pukajacy gest. Do tego kolor i butelka składają się na elementy które wnoszą treść do zdjęcia. Drugie bardzo prawdziwe i chyba to nie jest reżyseria sceny tylko się zdażyło. Sposób wtulenia się w drzwi dziewczynki przed nie widzącymi i nie słyszącymi nikogo młodzieńcami wyzwala chęć osłonięcia dziecka. Moim zdaniem poruszające.
Cały czas, nieustająco jestem pod wrażeniem Twoich zdjęć. Masz swój świetny styl. Miasto -rzondzi, znakomite.
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie. Osobiście wolę zdjęcie bez chłopaków, ciekawe... :D
Poniżej intrygujący obrazek z gościnnych występów w Krynicy Morskiej. Swoją drogą - paskudne miejsce, czas tam się zatrzymał w latach 80-tych, jak nie dawniej... :roll:
"Cosmic"
Kolega ma niewąski Rollercaster w głowie. :grin:
kosmic2,zabawna sytuacja jak dla mnie.Wygląda jakby starszy jegomość zastanawiał się bardzo poważnie nad czymś mało ważnym.A może nie ?
pozdro.
Ostatnie dwie foty bardzo dobre - miasto_rzondzi.JPG super, lepiej z chłopakami a kosmic2.JPG- za RC...
Kosmic2- nasuwa się jedno, dylemat moralny i możliwości fizycznych czy podążać za strzałką która ciągnie czy zawrócić. Postać, strzałka i obiekt zgrały się w ciekawe zdjęcie.
Ostatnie zdjęcie z rollercoasterem chyba najtrafniej podsumował Wiejo - taka była moja intencja :D
Poniższej sesji pomysł chodził za mną już dawno, przyznaję, że inspiracją były drzwi na ostatnim zdjęciu.
Serię tę dedykuję Morlokowi ;)
"Powroty"
Patrzę i ...widzę kolejną serię do cyklu "cricoteka3" + wcześniejsze foty z melonikiem ;-)
Fajna seria dopiero po chwili zauważyłem te 2 kłódki na drzwiach. Podróż z nadziejami a tu takie rozczarowanie.
Powroty2w - rozwałka. Bardzo mi się podoba. Ależ ujęcie, ależ geometria, ależ poczucie głębi...
Rewelacyjny pomysł i wykonanie.
Piękna seria. Może być każde z osobna i jako tryptyk, wyjście-droga-u celu. Jak to u Ciebie wspaniała stylizacja, wybór miejsca i moc przekazu każdego kadru. Pojedynczo zachwycony jestem 2 o której trafnie napisał Salvadhor.
Też podoba mi się 2, świetne miejsce na sesję portretową :)
Pięknie pokazałaś serię 'Powroty',bardzo się podoba.
Coraz lepiej sobie poczynasz. ;)
pozdr.
bez obrazy. modelka troche przypomina wieznia obozu koncentracyjnego...