Ładne zdjęcia. I widoki. A tęcza naprawdę cudnie wygląda. :grin:
Wersja do druku
Ładne zdjęcia. I widoki. A tęcza naprawdę cudnie wygląda. :grin:
czekamy na więcej
nie bluźnij !! :)Cytat:
Zamieszczone przez yamada
uwielbiam takie cudeńka - pogoda cóż niby parszywa - ale IMO na Twoim miejscu nie zamieniłabym jej na najcieplejszy dzień
te zdjęcia z tęczą totalnie mnie rozczulają - i nie ukrywam że marzy mi się by coś takiego kiedyś w życiu w górach zobaczyć :)
już Y182 dało zapowiedź że będzie dobrze...
ale Y187 jest totalnie kapitalne i powaliło mnie na łopatki ;)
póki co upiększa mi pulpit ;) :mrgreen:
choć nie zdziwie się jak przy następnej wrzutce spadnę z łóżka ;)
"niestety pogoda" odnosi się do ubolewania nad nie zrealizowaniem założonej trasy. Gdyby udało się wejść jeszcze te 400m wyżej widoki były by jeszcze lepsze. Niestety śnieg, spadek temperatury, i wiatr, taki że, momentami dziewczyny trzymały się kamieni, by się nie przewrócić zmieniły nasze plany. Tęcza jednak wynagrodziła nam wszelkie inne niedogodności. :)
Za oknem szaro i mglisto to jeszcze co nieco tęczy. :)
Y191.
Załącznik 90383
Y192. fota w formacie 16:9 może niezbyt lubianym ale za to na pulpit czy oglądanie na TV nadaje się jak najbardziej
Załącznik 90384
Y193. Ciąg dalszy opowieści ze szlaku. Niemal w kilka minut zmiana pogody całkowicie zmienia otoczenie.
Załącznik 90385
Y194. Temperatura spadła na tyle że, na roślinkach tworzyły się fajne kryształki z lodu.
Załącznik 90386
Y195. No i udało się spotkać choć z daleka...
Załącznik 90388
cdn
Doszliśmy do Chudej Przełączki i tu z powodu bardzo silnego wiatru ostatecznie zdecydowaliśmy się zejść do schroniska na Hali Ornak. Zresztą nie tylko my, po kilku minutach Ci którzy zdecydowali się iść dalej na Czerwone Wierchy zaczęli wracać.
Y196.
Załącznik 90389
Y197. Szlak którym schodziliśmy jest bardzo ciekawy widokowo i warto nim wędrować. Będzie to jedna z tras którą mam zamiar przejść jesienią w ładniejszą pogodę.
Załącznik 90390
Y198.
Załącznik 90391
Y199.
Załącznik 90392
Y200.
Załącznik 90393
Y201.
Załącznik 90394
Ostatnia wrzutka z tego dnia. Polecam wędrówkę szlakiem z Hali Ornak na Czerwone Wierchy każdemu. Trasa niezbyt trudna, widoki przednie można poszaleć fotograficznie.
PS.
Kurcze z rozpędu wrzuciłem zdjęcia większe niż 800 na dł boku więc by jakość była w miarę trzeba na nie kliknąc (sorry)
Y202. Drzewa na szlaku są bardzo fotogeniczne :)
Załącznik 90396
Y203.
Załącznik 90397
Y204. Na koniec w końcu przyszło lato :)
Załącznik 90398
Y205.
Załącznik 90399
Y206.
Załącznik 90400
Y207. Za nami została zima, szczyty z minuty na minutę coraz bardziej pokrywały się bielą.
Załącznik 90401
Ostatnia seria ze zjawiskami atmosferycznymi cudna.
Ech naprawdę piękne...! Mieszkałam przez 3 lata w Szklarskiej Porębie i nie korzystałam z jej zalet (jak to z tym szewcem). Jednak trudno było korzystać, bo kiedy był czas idealny na wycieczki to i pracy było dużo... a jak trafiał się dzień wolny to sił brakowało.
Piękne zdjęcia które zachęcają do wycieczek...
Jasne...:) Zawsze trzeba znaleźć sobie jakąś wymówkę:)
W górach pogoda zmienić potrafi się w momęcie, wyruszasz w piękny słoneczny dzień i zaliczasz deszcz, śnieg i zakryte chmurami góry, byw również odwrotnie. Ja tam nawet już specjalnie na prognozy pogody nie zwracam uwagi bo najczęściej nie sprawdzają się szczególnie w Tatrach gdzie aura żądzi się własnymi prawami. Zresztą chyba najlepiej właśnie wspomina się te wyprawy w trakcie których dzieją się właśnie takie rzeczy jak nagła śnieżyca, gdzie kilkanaście minut wcześniej stoisz i w pełny słońcu podziwiasz tęczę. Trzeba po prostu w plecaku mieć zawsze czapeczkę i rękawiczki :)
Jako że mam czasu chwilę dziś to jeszcze jedną relację zamieszczę.
Ponieważ pogoda uniemożliwiła nam zdobycie Czerwonych Wierchów a co za tym idzie sił mieliśmy na chodzenie jeszcze co nieco postanowiliśmy, że sprubujemy zdobyć następnego dnia Kościelec. Poranek okazał się całkiem słoneczny i ładny więc wyruszyliśmy w Góry. By zaoszczędzić na czasie zdecydowaliśmy się na wjazd kolejką na Kasprowy i stamtąd wyruszyć szlakiem w kierunku Doliny Gąsienicowej. Trasa ta interwsowała mnie z kiku powodów. Po pierwsze jest widokowo bardo fajna, po drodze jest kilka stawów. Po drugie w tym dniu z Doliny Gąsienicowej ruszył bieg wysokogórski i woleliśmy nie mijać się z zawodnikami podczas wspinaczki spod Czarnego Stawu na Karb, jest tam stromo i ciasno. Nim weszliśmy na Karb od strony Kasprowego zawodnicy biegu byli już poza naszą trasą, minęliśmy się tylko z kilkunastoma z nich.
Y207. Widok o poranku z okna pokoju gdzie nocowaliśmy
Załącznik 90406
Y208. dzień póki co zapowiada się ładnie (Kuźnice)
Załącznik 90407
Y209.
Załącznik 90408
Y210.
Załącznik 90409
Y211.
Załącznik 90410
Y212. Kasprowy przywitał nas jak to w Górach małą zmianą pogody
Załącznik 90411
Y213. Cóż, zima nie chce odpuścić, wędrówkę zaczynamy w iście zimowej aurze
Załącznik 90412
Swietny klimat fot, piekne widoki i jest co podziwiac. Brawo @yamada.
Te i poprzednie - świetne foto.
Pozdrawiam.
Świetne te ostatnie foty (pozostałe też) :grin:
Ładne widoki. Ech.
Cuda, Panie, cuda-wianki :). Dobrze z Tobą fotograficznie wędrować.
yamada Ty górołazie:grin:. Piękne te Twoje foty, szczególnie te tęczowe, ale pozostałym też nic zarzucić nie można. No i ta fascynująca wycieczka w góry. Doceniam bo nigdy na takiej nie byłem.:grin:
Jest tak pięknie że też się muszę dołączyć do pochwał:) Kolorki kadry klimat po prostu super.Gratuluję
Bardzo mi miło, że te moje górskie fotki się podobają. Biker, musisz raz zamiast na rower ruszyć na szlak, naprawdę warto.
@yamada wrzucaj foty.
Piękne zdjecia, a uchwycenie "parującej" bacówki świetne.
Będą foty, byłem na działce a tam neta niet :) przynajmniej coś do DITL-a mam, a i na jakiś czas do wątku będzie. Póki co dobrej nocy życzę, no i podziękował za odwiedziny i wpisy :)
Szczęśliwie zimowa aura szybko w miarę się skończyła i wędrówka stała się przyjemniejsza. Tym razem seria panoramiczna ze szlaku z Kasprowego do Zielonego Stawu. Y217 składałem z 31 kadrów :)
Y214.
Załącznik 90560
Y215.
Załącznik 90561
Y216.
Załącznik 90562
Y217
Załącznik 90563
Y218
Załącznik 90564
Y219.
Załącznik 90565
Widzę, że wycieczki u Cibie bardzo płodne były w piękne obrazy :)
Wycieczka na rowerze, nie wyklucza "odskoku" na szlak. Bardzo zachęcające, zwłaszcza po oglądaniu tak świetnych zdjęć.:grin:
Zakopane i okolice.................kto wie
Jeszcze kilka panoram z tego szlaku.
Y220.
Załącznik 90566
Y221.
Załącznik 90567
Y222.
Załącznik 90568
Y223.
Załącznik 90569
Y224.
Załącznik 90570
Swietne panoramki.
Ja wybieram sie w lipcu na wulkan Teide (3718 m n.p.m), zezwolenie juz mam na wejscie :-)
fajna wyprawa, fajna wysokość :)
będzie co pooglądać
Były widoczki, teraz kilka fotek z trasy na Kościelec... Nie są to foty górnych lotów ale często sprzęt foto trzeba było w miarę zabezpieczać by nie przeszkadzał przy wspinaczce. Jest kilka miejsc gdzie trzeba się powspinać, kila razy trzeba było pomóc naszym dzielnym paniom, które zdecydowały się wchodzić. Mi osobiście bardzo podoba się ta trasa, lubię takie trochę bardziej wymagające szlaki :)
Y225.
Załącznik 90612
Y226.
Załącznik 90607
Y227.
Załącznik 90608
Y228.
Załącznik 90609
Y229.
Załącznik 90610
Y230.
Załącznik 90611
Y231.
Załącznik 90606
Y232.
Załącznik 90605
Do góry to jeszcze, ale w dół :shock: na sam widok mi coś cierpnie.
Też sporo łażę, ale to nie dla mnie. U mnie na forum DUG-a, też jest taki wariat jeden - paoolo - i ten na Kościelec mnie ciągnie :roll:
Kapitalne zdjęcia. Plus w pamięci :D
Kościelec to bardzo fajna góra, myślę że jeszcze tam wrócę, ale w ładniejszą pogodę.
Na szczycie jest niesamowicie...
Y233.
Załącznik 90616
Y234.
Załącznik 90617
Y235.
Załącznik 90618
Y236.
Załącznik 90619
Y237.
Załącznik 90626
Y238.
Załącznik 90622
Y239.
Załącznik 90623
Y240. Czarny Staw Gąsienicowy z lekko widoczną tęczą (widok ładny ala zapowiada że pod nami pada deszcz)
Załącznik 90624
Y241
Załącznik 90620
Zapierające dech w piersiach widoki. Piękne zdjęcia.
Piekne widoki a niski pulap chmur dodaje tylko uroku tym miejscom.
Pora zakończyć relację z wyprawy na Kościelec. Zejście z Karbiu do Czarnego Stawu nie zostało niestety uwiecznione, deszcz dość mocny padał, więc aparaty wylądowały w plecakach. Podeschliśmy co nieco w schronisku na Hali Gąsienicowej i jak tylko przestało padać ruszyliśmy dalej.
Y242.
Załącznik 90702
Y243. widok na Kościelec i Karb ze szlaku na Kuźnice
Załącznik 90701
Y244. i takie oto na koniec wędrówki stworzenie nam się pod obiektywy napatoczyło :)
Załącznik 90703
Y245. Wielki Kopieniec, ciekawa wycinka się na jego zboczu pojawiła, w majowy długi weekend jakoś sobie tego nie przypominam a wracaliśmy tą samą trasą.
Załącznik 90704
Y246.
Załącznik 90705
Widoki i panoramki piekne.
Panoramy Super
teraz zastanawiam się czy targać statyw w góry, bo w piątek planuję właśnie wejście na Kasprowy zielonym z Kuźnic i powrót przez Halę Gąsienicową
No yamada.....szacun !! Super fotki !! :-)
Pięknie, pięknie. Muszę Cię kiedyś wypytać o jakieś tanie noclegi i też się wybrać po górach połazić. Na początek może nie te szlaki, ale i tak mnie ciągnie :)
@marko, ja wszystkie panoramy robię z ręki, ostatnio nawet dwie robiłem dwurzędowe, jedna z 31 a druga z 35 kadrów.
@ahutta, tanie noclegi mogę polecić, do tego super gospodarze i pyszne jadło
Dzięki za wpisy. :) Mam już zaplanowaną kolejną trasę, tym razem więcej wspinaczki :) i wędrówki po grani.