Ciąg dalszy spiskich klimatów, tym razem sakralnych:
562
563
564
565
566
Wersja do druku
Ciąg dalszy spiskich klimatów, tym razem sakralnych:
562
563
564
565
566
566 Świetny kadr. Podoba mi się najbardziej.
Super wiejsko-górska wrzuta. Przyjemnie było popatrzeć.
564 i 256 rewelacyjne, spokój i piękno :)
Ja się na fotografii kompletnie nie znam ale bardzo podoba mi się bandażowy strach.
Drzewo po prawej moim zdaniem bardzo fajnie wyważa zdjęcie. Pasuje idealnie. Jak sutek.
564 kompozycyjnie i technicznie bardzo dobre.
Jeszcze jakby ptaki z 565 tam się trafiły.......
pzdr
Dziękuję za odwiedziny i komentarze.
Dzięki, cieszę się, że zwróciłaś na nie uwagę, bo mi się podobają. Niestety na ten moment, kiedy pojawiły się ptaki, akurat zaszło słońce. Cóż - nie można mieć wszystkiego ;-). Zdjęcie z ptakami może lepiej wygląda w wersji B&W jak poniżej?
Jak sutek... :roll: - hmmm, wystarczy wnikliwe oko obserwatora, żeby zdemaskować pragnienia z podświadomości fotografa ;-). Strachy są takim elementem krajobrazu, obok którego nigdy obojętnie nie przechodzę. Zdaję sobie sprawę, że nie każdy musi podzielać mój stosunek do nich, więc wstawiam je sporadycznie. Tym razem specjalnie dla Wieprza jeszcze kilka spiskich strachów. Strach się bać komentarza ;-)
567
568
569
570
571
572
Strachy
Kiedyś jechałem przez wieś Oderne. Stał sobie strach. Fajny był :) - nawet się trochę bałem :-P
... a na strachu siedziały sobie dwa kruki
...
...
nie miałem aparatu - szkoda :-x
Fajne masz foty
Pozdrawiam :)
Bardzo interesujące ostatnie zdjęcia. Aż chciałoby się tam być. Zazdroszczę Ci takiej pięknej i świetnie udokumentowanej wycieczki.
Witaj:)
strachy jak strachy ale niebo na ostatnich 2 miałeś boskie...Ja ciągle na takie ładne obłoczki poluje i nic albo pada albo bezchmurnie. Motyw ze strachem zwłaszcza tym przerysowanym z szerokiego kąta znany i lubiany. Fajne foty robisz. Naprawdę miło się ogląda..
Pozdrawiam
Piotr
566, 571
od kadru przez światło po nasycenie kolorami - bardzo ładnie
No ja się trochę znam i dlatego zdziwił mnie Twój komentarz... ;-)
Dziękuję za wpisy, skoro zdjęcia się podobają kolejna porcja, E-330+14-42+Pl (na niektórych)
573 - panoramka
574
575
576
577
578
579
co tu dużo pisać...-Przepiękne plenery, kompozycje kadrów aż uciecha popatrzeć na te prace
Świetna wrzutka, nic dodać nic ująć ;) To niebo jest perfekcyjne, w połączeniu z zieleniami ....;)
Ładnie tu.
piękne widoki, piękne kolory, piękne zdjęcia :!: bardzo cieszą moje oczy :wink:
Karol, po prostu zielono mi!!
Swietne.:grin:
Spóźnione ale szczere podziękowania za komentarze i kilka jesiennych pstryków zrobionych przy okazji jazdy na rowerze, niedaleko mojego domu.
E-330+14-42.
580
581
582
583
584
584 zatrzymało mnie na dłużej :) urocze
panorama też przepiękna, ale próbowałabym wycisnąć z niej więcej bo jest troszkę mdła w kolorach
Witam.
584 świetne. Światło w koronach drzew i cień pięknie wypracowany w dolnej partii lasu. Ciekawa i ładnie ujęta obserwacja. Gratuluję.
Dziękuję za wszystkie dwa ;-) komentarze.
Tym razem panoramka z rynku słowackiego Bardejowa. Pełny ekran proszę.
585.
http://img101.imageshack.us/img101/923/bardejov.jpg
E no swietna ta panorama, swietnie skadrowana , moze ciut swiatelka ale poranek to poranek. .:grin::grin::grin:
Szacun :grin: rewelacyjna panorama i super miejsce :)
Panoramka znakomita!
Też mi się podoba te ich czeskie miasteczka wypiękniały w ostatnich latach.
Pozdrawiam AP.
Świetna panorama.
Zastanawiam się czy coś retuszowałeś, czy tam naprawdę tak czysto? :roll::grin:
Żadnego retuszu, ba, żadnego grzebania przy plikach poza złożeniem panoramy, ot. JPGi prosto z E-330.
Rynek w Bardejowie też przypadł mi do gustu - było pustawo, wręcz nieco sennie i czysto, można oddychać pełną piersią, być może po części dlatego, że było po sezonie. Gdyby ktoś się zapędził w tamte strony niech nie ominie Kościóła Św. Idziego (widocznego na foto) - jest tam zbiór późnogotyckich ołtarzy, dosłownie na wyciągnięcie ręki, a nieopodal rynku muzeum ikon. Jeśli ktoś lubi takie klimaty kilka godzin nie jego ;-).
Podoba mi się panorama naprawdę szacunek
b.fajna ta panorama ;)
Dziękuję za komentarze!
Pora odświeżyć wątek. Tym razem wariacja na temat jednego drzewa, urzekło mnie ono wraz z kapliczką. Zdjęcia jeszcze ciepłe, zrobione kilka godzin temu. E-3+ZD 9-18+CPL
586.
587.
588.
589.
590.
591.
Miejsce przepiękne, fane kadry, tylko coś sie na niebie podziało zwłaszcza na pierwszym i dwóch ostatnich to widać. Nie wiem skąd takie zaciemnienia powstały na niebie i jaśniejsze plamy ?
Zimowe...587,589 swietne.
super ujęcia i ładne kolory
Kadry super, ale ten filtr dziwnie spolaryzował światło, co na niebie odbija się nienaturalnymi przejściami tonalnymi.
Pozdrawiam
rumpel
Dzięki za komentarze. Z tym nierównomiernym niebem to efekt działania filtra polaryzacyjnego na szerokim obiektywie, który obejmuje różne kąty padania światła i różny też jest efekt polaryzacji. To niestety dość powszechne i szczerze to niespecjalnie mi to przeszkadzało, ale chyba powinno bo faktycznie wygląda jak wygląda. Może ktoś zna sposób jak uniknąć tego efektu z filtrem?
589 - bardzo dobre.
Podoba mi się to ujęcie.
A panoramka świetna.
Pozdrawiam.
Świetnie się ogląda, super kadry, gratulacje :)
Mi najbardziej przypadły: 586 i 589, ale cała seria b. ładna!