Hurghada, z plaży, właśnie wystartował
Wersja do druku
Hurghada, z plaży, właśnie wystartował
Transavia Airlines.... po kolorach...mozna jeszcze dodac:-)
rzeczywiście jest ciekawie "chowane":wink:
to ja jeszcze tak na noc :
a dzisiejszy poranek rozpoczął się Cargolux-em (B747 LX-SCV):grin:
Kanadyjska mysl techniczna:
De Havilland Canada DHC-8-311 Dash 8
Niesprawna "ptica" - póki co.
Pozdrawiam.
De Havilland Canada DHC-8-311 Dash 8, calkiem fajny...
Skoro przestrzeń powietrzna wreszcie ożyła powracam ... trochę nietypowo, bo na niebie dziś takie niezbyt typowe u mnie kwiatki wystąpiły jak AlItalia, KLM Cargo, WizzAir, AirFrance czy LOT :grin: - pewnie je wrzucę w najbliższym czasie. Dziś lecący "na księżyc" Thai 747, coś dla Witia1 (to maleństwo) oraz maszyna w ciekawym malowaniu i nieciekawym stanie (w sensie ... brudna?) - może ktoś rozpozna?
Tej "kruszynce" też nie wiele brakuje i ...poleci.
Pozdrawiam.
piekna ta kruszynka:grin:
u mnie dziś mgliście, ale żeby wątek żył:
Panowie świetne fotki.
A to ja upolowałem tego ptaszka .
Stały bywalec na EPWA airbus A320
Na EPKT/KTW rowniez..:-)
W ostatni weekend maja na EPMM szykuje się święto 23 blot (najpewniej sobota). Nie wiem czy i co będzie w powietrzu. Z Warszawy do Mińska Mazowieckiego nie jest daleko. Jeśli będzie coś ciekawego może ktoś się skusi.
Dalsze info w miarę zdobywania wiedzy.
jasność (widzę) :wink:
kilka dzisiejszych
Dzisiejsze z Warszawy
Swietnie pokazane...
i jeszcze jedno - ale jakość nie najlepsza :/
Witam !! często tu zaglądam ale dzisiaj coś dodam :-)
Nad moją działka chyba jakaś autostrada powietrzna :-)
z tym sprzętem co mam udało mi się tylko to , w ciągu 3 godzin przeleciało ponad 20 samolotów ( sobota 11-13.00)
ale jakie to to sie nie znam :P
Ja też często tu zaglądam a nic nie dodaję. To w zasadzie mój pierwszy strzał do samolotu (żeby tylko echelon nie potraktował moich słów zbyt dosłownie ;) )
Jako że najbliżej to otwartego i przyjmującego lotniska mam jakieś 200km to wnioskuję, że to wszystko są wysokości przelotowe. Do tego ISO800, z ręki i za pomocą 70-300, w godzinach wieczornych.
Reasumując - wybaczcie fatalną jakość :)
..no to się zaroiło (i na niebie i w tym wątku) :), szczere gratulacje.
jakość na 10-11 kilometrach wiadomo że nie będzie powalająca (żeby była to trzeba nieć co najmniej synte 8 8), ale nie zawsze o to chodzi, czasami złapanie jakiegoś rodzynka, czy jak kto woli wisienki :wink: daje sporą satysfakcję !
dzisiejszy Emirates 777 reg. A6-ECV
Podoba sie :-) fajnie go trafiles...
No to ja nadrabiam zaległości - trochę fotek z piątku i soboty. Testowałem sobie ZD 70-300 - całkiem niezłe na długim końcu (ostrzej od Rubinara 500/5.6) ale do przelotówek trochę za krótkie, za to zoom daje większą elastyczność od stałki. Coś za coś. Pliki z (R) w nazwie są z Rubinara, te bez (R) z Zuiko.
PS. Jak się trochę poogląda tych samolotów i już mniej więcej rozpoznaje typ i malowanie to frajda lepsza niż z radaru - ten się jednak przydaje do wyszukiwania ciekawych "okazów".
Nie powiem nie powiem ale przybyło dużo ładnych przelotówek.Chyba sam się skusze na przelotówk iz moją 300-setką.