Odp: Moje zwidy i herezje...
To kolano musiałbym namalować od nowa. Nie wiem jakoś tak dziwnie wyszło w tych cieniach. Dziewczyna wcześniej klęczała trochę się coś odgniotło. Samo kolano w cieniu no i efekt taki. Trudno. Driada. ;-)
I tak miała być bardziej umazana błotem po tych nogach, to by nie było widać, ale zapomnieliśmy ;-)
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
I tak miała być bardziej umazana błotem po tych nogach, to by nie było widać, ale zapomnieliśmy ;-)
Jakbyście się najpierw w błocie wytarzali, to mogłoby nic ze zdjęć nie wyjść ;)
Gdzie na kolana patrzycie, twarz jest ważna, twarz się ogląda :)
Cytat:
Zamieszczone przez
salvadhor
Gdzie na kolana patrzycie, twarz jest ważna, twarz się ogląda :)
Nie doceniasz siły kolan ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Korzystając z pierwszych ciepłych dni tydzień temu, wybrałem się ze znajomymi na tereny krakowskiego Zakrzówka.
Robiliśmy zdjęcia "driady" na poster dla krakowskiego IMLADRISu 2014.
Co prawda tym razem raczej moje foty nie załapały się, ale za to ja mam parę, fajnych w mym mniemaniu, kadrów.
433.
434.
435.
436.
437.
Warunki nie rozpieszczały. Zmierzając na miejsce, nie było ostrego słońca tylko ładnie lekko przychmurzone.
Niestety później niebo zrobiło się czysto niebieskie (na tyle, na ile to w Krakowie możliwe;) i rozpoczęła się walka ze słońcem.
Wystarczy powiedzieć, że koncepcja na klimatyczne foty w lekko mrocznym lasku poszła się paść i trzeba było coś wykombinować w tym ostrym słońcu.
Pozdrawiam.
Thomasso
dobrze mówią że trzeba na Zakrzówku uważać , ale nie wiedziałem że doszły do tego kobiety z łukami :grin: . sesja piękna, jak i modelka.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
To kolano musiałbym namalować od nowa. /.../
Kolano kolanem, dawaj więcej.
8 załącznik(ów)
Hejas!
Znów dłuższa przerwa była. Postanowiłem, że coś wrzucę... ale nie będzie ludzi.
Przy okazji testowania E-M1 pobawiłem się w robienie zdjęć, ekhem, "produktowych".
Rzućcie okiem, skomentujcie...
439................... 440................ 441
Załącznik 133294 Załącznik 133295Załącznik 133296
442
Załącznik 133297
443
Załącznik 133298
444
Załącznik 133299
445................... 446.
Załącznik 133300 Załącznik 133301
Pozdrawiam
T.
totalnie nie moja bajka
i totalnie się nei znam :)
ale popatrzeć można - i patrzy się dobrze
no istne E-510 z tej M1 ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
gulasz
totalnie nie moja bajka
i totalnie się nei znam :)
ale popatrzeć można - i patrzy się dobrze
no istne E-510 z tej M1 ;)
Znasz się tyle co ja. Oboje umiemy robić zdjęcia :P
Tak sobie poeksperymentowałem. Najpierw chciałem pstryknąc tylko takie zwykłe foty dokumentujące (do wątku z testu E-M1), a skończyło się na kombinowaniu.
Trochę sterylnie wyszło.. Chciałem dodac jakąś fajną scenerię, tło do tego sprzętu ale nie zdążyłem, bo musiałem odesłać :(
Fajnie, że choć jedna osoba skomentowała...
O wątku testowym już nie wspomnę, bo ten to chyba w ogóle olała większość :(
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
...
O wątku testowym już nie wspomnę, bo ten to chyba w ogóle olała większość :(
T.
jakby to powiedzieć... pierwsze zdjecia dopiero w 23 poście. Naprawdę jesteś zdziwiony że nikomu nie chce się zagladać na 3 stronę wątku gdy na pierwszej i drugiej nic tylko pustki i obietnice?
---------- Post dodany o 13:54 ---------- Poprzedni post był o 13:53 ----------
ps. a produktowe Ci wyszły, może na Fied'zie trochę głębia ostrości za mała.... ale ja się tam nie znam
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
jakby to powiedzieć... pierwsze zdjecia dopiero w 23 poście. Naprawdę jesteś zdziwiony że nikomu nie chce się zagladać na 3 stronę wątku gdy na pierwszej i drugiej nic tylko pustki i obietnice?
---------- Post dodany o 13:54 ---------- Poprzedni post był o 13:53 ----------
ps. a produktowe Ci wyszły, może na Fied'zie trochę głębia ostrości za mała.... ale ja się tam nie znam
Czy naprawdę tak trudno czytać co piszę w wątku? :)
Jeśli trzecia strona to problem, to proszę modów o wydzielenie głównego testu do osobnego wątku. Choć wydaje mi się, że to i tak nic nie da ;-)
Co do fotek :)
Dziekuję, trochę się przy nich napracowałem. Jak wspominałem, najpierw chciałem tylko takie zwykłe strzelic, a skończyło sie na dłubaniu i kombinowaniu.
I nawet to kombinowanie "produktowe" fajne jest. Może co jeszcze kiedys kreatywniej pokombinuję.
Na FEDzie no jest głębia mniejsza, ale celowo zostawiłem tak. Mam jeszcze 2 takie same kadry z ostrością ustawianą coraz dalej.. i mógłbym to zestackować na full ostre :)
Ale zostawiłem tak, bo mi się spodobało tak bardziej.. naturalnie.
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Czy naprawdę tak trudno czytać co piszę w wątku?
NIE.
uwazny czytelnik OC
439 - 446 wczoraj bawiłem się w coś podobnego. Właśnie takie takie fotki chciałem osiągnąć
Cytat:
Zamieszczone przez
pelikan
439 - 446 wczoraj bawiłem się w coś podobnego. Właśnie takie takie fotki chciałem osiągnąć
No i jak Ci poszło? :)
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
No i jak Ci poszło? :)
T.
Sam zobacz https://forum.olympusclub.pl/threads...-Lumix-GH2-kit
Niebieskawo mi coś wyszło