Znając Marcina, zrobił top hardkorowo, nie zdalnie.
Wersja do druku
Trzymany w ręku.
Nie zostawiłbym samego aparatu przy tych złośliwcach. Pierwsze co by zrobił zwierz to mi go podpierdzielił :)
Owijam więc pasek od aparatu na nadgarstu kilka razy , tak, że się nie majta i jest krótki i heja....
Przepraszam powinno być : profilaktyczne szczepienia przeciwko wściekliźnie i heja :)
Makaki to strasznie nieprzewidywalne zwierzęta i rozbójnicy. Nie miłe małpki ale złodzieje, szabrownicy i wiedzą, że rządzą.
Często ostrzegają pokazując zęby albo symulując atak. Tu były zajęte zbieraniem ryżu z gleby więc nie były tak agresywne.
Ale o ryż też potrafiły zawalczyć.
Zdalne wyzwalanie którego szukałem super się sprawdza ze smartphone i Olympus share - ale ogranicza zasięg wifi.
Powinny być do dokupienia jakieś anteny i wzmaczniacze :)
Świetne zdjęcie. Gratulacje.
Co do kradzieży przez małpiszony. Przypomniał mi się czas spędzony na Sri Lance. Najważniejsza informacja dla turystów - zawsze zamykać okna. Otwarte okna = kradzież rzeczy z pokoju w rolach głównych z małpiszonami.
Małpy fajne, ale wrzuć coś więcej, to foto-wyprawa była chyba ? :cool:
Byłem wczoraj w M1 podziwiać wystawę, tylko trochę w kiepskim miejscu ją powiesili. Akurat kasa przy której wiszą zdjęcia była zamknięta i nikt nie oglądał zdjęć, bo była zagrodzona łańcuszkiem.
A tamtejszym MediaMarkcie jest, a raczej chyba była do dzisiaj.
Makaki swietne :-)
Oj nie mogę się oderwać od tego regionu i przyznam że utknąłem z przebieraniem zdjęć :)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...8&d=1390314968
https://forum.olympusclub.pl/attachm...9&d=1390315098
Takie małe ludziki i takie różne kolorki i wełnianka na pierwszym planie....
Jeeeeejkuuu jak ja lubię Islandię. Trzeba wrócić tam zimową porą.
Drugie jest świetne, ludzka sylwetka to doskonały uzupełniacz krajobrazu.
Mając taki punkt odniesienia wszystko nabiera odpowiedniej skali.
drugie wygrywa, świetne zdjęcia
Oba są świetne.
Pozdrawiam.
oba kapitalne... a Islandię dopisujemy do marzeń do zrealizowania w przyszlości mniej lub bardziej odległej :mrgreen:
Islandia uchodzi za jedno z droższych państw świata...twierdzi wujek gugiel :(
A może osobny wątek o Islandii i wrzuć wszystko co masz?
Przepiękny ten złoty miś.
Coś napisać? SZACUN!
Wszystko się działo za szybko :) Pod światło w złotej godzinie mam tylko 3 zdjęcia :)
Taki byłem podekscytowany tym że widzę niedźwiedzie na wolności że trochę zgłupiałem.
Zdecydowanie tam chcę wracać... i "zrobić temat" porządnie i przekrojowo przez różne pory roku
dobas to zdjęcie jest hipnotyzujące, wielki spokój. Mogę na nie patrzeć i patrzeć.
Dzięki :) spokój teraz a przy naciskaniu spustu adrenalina :)
Dlla wszystkich rosyjskojęcycznych polecam filmik jaki jest na YT.
Niestety nie znalazłem w innym języku - ale chętnie nawet to przetłumaczę kiedyś żeby były napisy :)
Jak Finlandia mnie nie urzeka krajobrazowo - to mają się czym pochwalić jesli chodzi o zwierzaki...
Konieczne w 1080p !
https://www.youtube.com/watch?v=JfPdLWVR7Z4
A !! Zakochałem się w rosomakach...
Dobas,
odbiór jest lepszy po przekadrowaniu. Fajna fota, szacunek za uwieczniony temat.
Wrzucaj kolejne!
pozdrawiam,
Kozak ja daleko sie znajdowalej od Niedzwiadka :)
Piękne te "misiowe" fotki.
Rosomak - znakomity.
Gratuluję i pozdrawiam.
Dobas - jesteś GOŚĆ!!!
Doobry misiu ! Ale myślałęm że nieco mniej tej góry obetniesz. Ale faktycznie tak jest lepiej.