też mi się to jakoś w oczy rzuciło...Cytat:
Zamieszczone przez voovoo2
Wersja do druku
też mi się to jakoś w oczy rzuciło...Cytat:
Zamieszczone przez voovoo2
A wiecie, ze ja na przyklad nie zwrocilem tak uwagi na te reke? Dopiero potem, po komentarzu... no i faktycznie, cos w tym jest.
Co do kolorow, plik, z ktorego powstal powyzszy obraz oczywiscie zachowalem i wyglada zupelnie inaczej. Natomiast powyzsze to wynik kombinowania, wynik, trzeba dodac, zupelnie nieoczekiwany.
Dzieki serdeczne za uwagi :)
A wyszedł świetnie. :DCytat:
Zamieszczone przez Eddie
Cieszy mnie to :)Cytat:
Zamieszczone przez Mysikrólik
Ciekaw jestem jak sie zaprezentuje w duzym formacie, tak swoja droga.
Kolory i paski bardzo fajne, ale nie podoba mi sie mina modleki, ulozenie reki (chyba lepiej byloby, gdyby lezala na barierce, w kazdym razie byla bardziej wyciagnieta w strone obiektywu) i ostrosc. Jest przeostrzone moim zdaniem.
Pzdr
No to jeszcze coś z minionego lata... Jola raz jeszcze.
Dwa ostatnie zdjęcia podobaja mi się bardziej. Mimo, że pozowane wyszły naturalnie. Fajne kolorki i poziom wyostrzenia już mniejszy... oczywiście jak na moje oko... każdy ma inne
Tutaj ostrzylem po zmniejszeniu juz bez eksperymentow, jak to mialo miejsce poprzednim razem.
Witaj i dzieki za komentarz.
dwie ostatnie fotografio chociaż z minionego lata sa bardzo świerze, miło się ogląda... w dziewczynie mozna się zakochać ;) :D
pozdrowienia dla modelki :)
West, to lato bylo calkiem niedawno :)Cytat:
Zamieszczone przez west73
Pozdrowienia przekaze, dziekuje :)
Eddie, 19 jak dla mnie jest taka normalna - niby poprawna, a jednak czegoś jej brakuje ... jakiegoś gestu modelki? Na pewno czegoś co by przyciągnęło na dłużej. 17 jest już ciekawsza (a przynajmniej spojrzenie), ale w oczy za bardzo rzuca się odwinięty kawałek sukienki ...
Eddie dla mnie tegoroczne lato skończylo się wraz z moim urlopem na mazurach :D , to było tak niedawno (dwa ostatnie tygodnie sierpnia) a jakże daleko :mrgreen:
Czegoś mi brakuje ;) Coś takiego jak kolory i plastyczność z E1 :mrgreen:
Robert ale pewnie ten odwiniety rąbek sukienki przyciągnął na dłuuuużej twój wzrok... a jak sam piszesz o to w zdjęciu chodzi ;)
Z sukienka sie zgodze, Robert, osobiscie faktycznie ja po prostu pominalem, znaczy - zagiecie ;)
West, dla mnie wiec w ogole lata nie bylo, bo urlop totalnie deszczowy w domu spedzilem :/
C+, jeszcze nie sprzedalem E-300 a rozsadnych ofert na E-1 za malo ;)
Akurat nie w tym przypadku - jeżeli chce się coś odsłonić aby pokazać coś innego, ciekawszego, to robi się to w taki sposób aby nie pokazywać podszewki ;-) To są właśnie takie szczegóły na które zwraca się uwagę po dłuższym czasie robienia (i oglądania) zdjęć :-)Cytat:
Zamieszczone przez Lgrzechu!!!
Ja tam bym jej puścił trochę wiatru we włosy (przydałby się wentylatorek na baterie ;-) ) i poprosił ją o zrobienie ostrzejszego wyrazu twarzy - mógłby wyjść ciekawy kontrast pomiędzy jej "geometryczną" sukienką a wyrazem twarzy :-) Tym bardziej, że wydaje się być bardzo spokojną osobą, a takie zdjęcie byłoby bardziej "odmienne" :-) Ale to tylko jakieś tam moje dywagacje ... .:-)
Robert, absolutnie masz racje odnosnie tej podszewki :)
Natomiast Jola jest takim troche nerwusem, choc ogolnie wyglada na spokojna :)
Ostrzejszy wyraz twarzy zaraz Wam pokaze ;)
Zgodnie z obietnicą ;)
I jeszcze dwa z pewnego przedburzowego lipcowego przedpołudnia...
21 - jest również wersja z nasyceniem jak w 19.
20 - strach się bać, 21 - miłe, 19 -
sprawia wrażenie nie naturalnej pozy. Pozdrawiam.
Wiejo, poza na ostatnim byla jak najbardziej naturalna, Jola stala w pionie oparta o beton za plecami. To ja jej takiego figla splatalem skosnym kadrem ;)
20 :) chyba miała już dość zdjęć :)
To byl dopiero poczatek :)Cytat:
Zamieszczone przez ziemia01
Wkurzona sie zrobila na moja wyrazna prosbe :)
Na 19.jpg strasznie podobna do tej dziewczny z filmu Brave Heart ktora ginie na poczatku filmu.
Fajne foty. Fajna modelka, fajna sukienka, fajne udo :)
Faktycznie, w tym ujeciu podobna :)Cytat:
Zamieszczone przez kisi
Chyba w ogole zblizony typ urody.
Fajnie! :)Cytat:
Fajne foty. Fajna modelka, fajna sukienka, fajne udo :)
nie wiem dlaczego ale pominąłem 17 i 18 które to bardzo słodzą deszczową pogodę za oknem. Pozdrawiam.
Tym razem bez eksperymentów kolorystycznych.
Może być trochę przeostrzone, ale nie miałem już czasu na poprawkę.
łaaaaaadnie!
bardzo ładnie :)
Dzieks! :)
uśmiech rozbroił mnie do szczętu, wreszcie. Piękny kadr. Pozdrawiam.
aż miło popatrzeć ;) po e-1 sugeruję zakupić dobrą portretóweczkę :)
ta fotka na gdańskim??
Mateuss, tak, to jest Gdański :)
Obecnie mam SMC Takumar 55/1.8, ale na pewno będę się czaił na coś z AF, ostrzenie ręczne nie zawsze daje dobre rezultaty.
Dzięki, fajnie, że tak dobrze to zdjęcie się przyjmuje. Przeleżało na dysku od lipca :)
heh rozwiązanie jest tylko jedno :twisted:Cytat:
na pewno będę się czaił na coś z AF
no to może i ja swoje koleżanki teraz pomęczę (bo semestr nowy się zaczyna to dużo wolnego czasu będzie :mrgreen: )
Bardzo fajne GO to z tego takumara czy 40-150 ?
Pozdrawiam
Tu byl grany 40-150, naprawde zacne szklo.
Święta prawda, Eddie :-D Ale odkąd mam ZD35, to jest teraz moje szkło portretowe nr 1 :-) Też powinieneś spróbować :-)Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
A co do zdjęcia, to jest naprawdę sympatyczne :-) Aż miło się patrzy :-)
Chetnie przecwicze ZD35 :)
Przyznam jednak, ze przy nim martwi mnie troche jego ciemnosc, bo 3.5 przy tej ogniskowej to jednak troche malo.
Z drugiej strony, szklo jest tanie w sumie, wiec moze sie skusze za jakis czas... :)
To co, kiedy sie spotykamy? :)
No to jeszcze dwa, z czego jedno bardzo radosne.
Enjoy The Sun!
pierwsze bardzo optymistyczne szczególnie piątek rano :) kolorki przyjemnie nie przeostrzone.
co do techniki i kadru... mi to akurat pasuje ale co człowiek to inne kadry ;)
drugie też ciekawe ale ta mina groźna - albo więcej uśmiechu albo więcej zadziorności :razz:
p.s. trzeba zrobić w końcu to warszawskie spotkanie!