Proponowałem :) grzeje się koniakiem
Wersja do druku
Proponowałem :) grzeje się koniakiem
I to jest dobry pomysł na dzisiejszy wieczór :)
Zmarzłem potwornio :) Szwendacz Ci się włączył.
Andrzeju, chyba zostawmy jak jest.
Wg. życzeń....
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
To jeszcze kilka zdjęć z wieczornej wycieczki po centrum Gdańska w świetnym towarzystwie Yaca oraz PioRo seniora i juniora :
Elou sasiadu,
to po kolej z ostatnich:
1. wolalbym centralne kadrowanie,
2. prawie jako glowny motyw brama... cieta gora,
3. niecierpie krzywych kadrow, moje prywatne spaczenie:)
4. natlok z prawej, cieta gora niepotrzebnie,
5. tu odwrotnie bylo zurawia zostawic,
6. leci fota, smietnik z prawej,
7. bardziej w lewo i wyzej kadrowane byloby na widkowkie,
8. mogles bardziej w prawo podejsc, fajnie ufoki wyszly na lodzie,
9. widokowka,
10. znowu kadr centralny, szkoda ciecia niesymetrycznego u gory
pozdroofka
Dzięki
próbowałem gdzieniegdzie unikac pocztówek, ale na Motławą to się niemal nie da.
O śmietniku dyskutowaliśmy na miejscu- jest takim samym elementem krajobrazu jak równie urodziwy słup.
Nie mogłem podejśc bardziej w prawo bo rozdeptałbym Yacka :)
No to jeszcze dwa.
Gdyby nie mróz który już naprawde dawał się we znaki, to pewnie założył bym jeszcze szersze 9-18, on świetnie sprawdza się w miejskim gąszczu.
Elou,
1. leci w prawo,
2. kwadrat? panorama szybciej, no i syf na matrycy:)
pozdroofka
Zachęcony przez kolegę 1984, wrzucam jeszce jedną migawkę z upalnej latem Sevilli
O widzisz:). I po części dzięki mojej zachęcie inni będą mogli fajne fotki zobaczyć a może zainspirować się tak Andaluzją, by się tam wybrać (tak jak ja zainspirowałem się Namibią).
Swoją drogą bardzo fajnie te dzwony dojrzałeś. Ja niestety nie zwróciłem na nie uwagi :(.
Dośc niespodziewanie "wpadł" mi weekend z barcelońskim modernizmem- zwiedzanie Sagrada Familia z polskim przewodnikiem !, Casa Milla i absolutnie genialny HOSPITAL DE SANT PAU
klikać, zdjęcia 1200px w pionie
tylko kiedy ja to wszystko pokażę..
Pozazdrościć ;), piękna architektura.
Elou,
Pomijajac oczywisty urok miejsc, 1 i 4 z ostatniej serii kadrowalbym zgola inaczej, a i 2ke bym docial ciasniej
pozdroofka
To rżnij i pokaż :)
Barcelona to jedno z piękniejszych miast w których byłem. Zapewne masz więcej fotek więc dawaj.
Ok, to czas na pierwszą cześć relacji.
[numeracja zdjęc to trzy ostatnie cyfry]
Mimo, że okres karnawału zakończyła Środa Popielcowa, to w poprzedni piątek i sobotę na ulicach Barcelony napotkaliśmy kilka parad. Pierwsze spotkaliśmy na urokliwych uliczkach Gracii, ich wspólnym elementem było rozrzucanie cukierków wśród widzów.
Werble, zastępy konne i fantastyczna atmosfera.
Zmierzając na sobotni mecz, spotkalismy paradę na głównej Rambli. Istny sambodrom :)
https://www.youtube.com/watch?v=3b4rj-oylcI
Fajna relacja. (Lubimy koniki:wink:). czekam na c.d.
Od jakiegoś czasu jestem na urlopie i mało brakowało, a przeoczyłbym Twój barceloński weekend. Na szczęście się udało i wpadłem. Połączenie aktualnie mam słabe, więc ciężko się ogląda zdjęcia ale z miniaturek widzę, że po powrocie (już jutro), warto będzie odwiedzić:) Pozdrawiam!
Jako zdjecia z wakacji tak sasiadu, co do reszty nie bede krytykowal:)
pozdroofka
Pokazałem zdjęcia z imprezy ulicznej.
odbywającej się na wąskich uliczkach, publiczność nie jest tylko obserwatorem, ale bierze czynny udział.W takich warunkach w zsadzie trudno o czysty kardr- wszedzie się coś dzieje.
Szerokie plany najlepiej pokazują co się dzieje. Sporo zdjęć w ogóle odpada.. bo w chwili gdy naciskałem migawkę , ktos "wlazł" mi w kadr.
Zdjęcie 022 uważam za co najmniej dobre inne pokazują klimat.
Fotograficznie nie są idealne? to oczywiste.
Miałem ten sam problem w czeasie karnawału na Teneryfie, publiczność fotografuje telefonami, chociaż to nie może przynieść dobrych efektów, przemieszcza się, pulsuje, wchodzi na drogę pochodu, robi sobie selfie z jego uczestnikami, nie ma czystych kadrów, to niemożliwe...
aparaty w telefonach maja coraz większe możliwości, nie jest przypadkiem, że rynek najprostszych kompaktów w zasadzie przestał istnieć.
Nie wiem kiedy uda mi się opracować uporządkowaną relację, natomiast aż się rwę by podzielić się kadrami z majówki w Gruzji Większość zdjęć zrobiłem fantastycznie elastycznym 12-100/f4
Katarzyna Groniec w Atelier w Sopocie. Oczywiście przegrałem rzut monetą- kupilismy dwa ostatnie bilety, na skraju, w pierwszym rzędzie. Gdyby siedział z drugiej strony, miałbym szansę na świetne zdjęcia.
A tak są takie sobie
E-M1 + 45/1.8
Ten 12-100 stał się po rejsie też i moim faworytem na codzień.
A po obejrzeniu zdjęć Edy z objazdówki po północnej Norwegii jestem przekonany, że jest to na tę chwilę najlepsze szkło turystyczne warte swojej ceny. pracuj nad Gruzją, ja popracuję nad przygotowaniem Norwegii, jesienią, zimą będzie więcej czasu by chwilę nad tym posiedzieć.
Groniec, Groniec... nie lubie Groniec... raz za kosmiczne ceny biletow, dwa za fochy przy robieniu fot.... Lubi Sopot, ostatnio pstrykalem ja w malej operze, kiepskie swiatlo, kiepskie mozliwosci.
Takie zdjecia jakie miejsca:) Niestety czasem nie da sie lepiej i kuniec:)
pozdroofka
Dzień wcześniej moja żona była na koncercie Adamiak i tam był całkowity zakaz robienia zdjęć. Tutaj zezwolono na robienie zdjęć podczas pierwszego utworu.
Ja nie stosowałem sie do tego specjalnie- no ale robiąc zdjęcia aparatem z wyłaczonym dźwiękiem i względnie cichą migawką, bez flasha, nikomu nie wadziłem.
To ja sie nie znam.. Nie znam ani Groniec ani Adamiak..
Ale warunki do fot faktycznie żadne. Bez lampy kicha ;(
Lampa na koncertach? 99% zapomnij.
pozdroofka
Natomiast na YT sa filmy z gdańskiego koncertu Gunsów, nakrecone Samsungiem S8
Powiem szczerze- szczena opada.
Oddajcie mi lato..
Rozmycie tła? Telefonem? Da się
Drobna fotorelacja z Rewy i okolic. Bursztyn przywieźliśmy ze sobą z Krynicy Morskiej :)
Ładnie kolorkowo. Dobrze że dziś fajna pogoda była.
Ja mam zamiar jutro z córą jechać, tyle że bliżej. Chyba Sobieszewo
Coraz więcej zdjęć robię aparatem który mam przy sobie :) i chyba ich jakość techniczna jest coraz lepsza.
Mały przegląd tygodnia - głównie dzisiejsze targi motoryzacyjne.
To OMD do sprzedania ? :roll:. Nie chce Ci się dźwigać :-P
Na pierwszym zdjęciu tel się jednak nie sprawdził.
Nie zawsze mam go przy sobie :)