.
.
Wersja do druku
.
.
.
.
To po prawej to palmy ??
Ależ oczywiście, taki specjalny jarosławiecki gatunek. Gdyby nie one nawet nie robiłbym zdjęcia. :)
.
Trzy...
818
Załącznik 238581
FF-35mm F-8 1/125s
019
Załącznik 238582
FF-35mm F-8 1/125s
Można sobie usiąść i poczekać, aż flisacy sklecą tratewkę.
.
.
Wyspa Sobieszewska
.
Tu też przyjemnie, 816 - super :)
823 cuuudo
:) dzięki
Oooo..... stałęm się cudotwórcą.
Dzięki :)
W Sans Souci bywam co jakiś czas. Niestety kompleks podupada pod zarządem germańskiej.... Mimo ze na inne pierdoły kasy jest dość. :???:
Po kilku dniach deszczu, udało się trafić parę godzin fajnej pogody. Dotarłem tam w miarę wcześnie, jak jeszcze prawie nikogo nie było. :)
.
.
Prawie 300 ha park kryje wiele atrakcji i ciekawostek. Najdłuższa alejka liczy sobie 2500 m. Jest tam co robić przez cały dzień. Oczywiście trzeba liczyć się z dużą ilością zwiedzających, zwłaszcza w sezonie letnim.
Nowy pałac. Jeszcze szaro i kropią ostatnie krople deszczu...
828
Załącznik 238861
829
Załącznik 238863
830
Załącznik 238862
.
Świetne miejsce i bardzo fajne zdjęcia.
826 zrobiło wrażenie, piękna budowla
Dzięki za odwiedziny i komentarz.
Godzina piąta.... Bezchmurne niebo. Temperatura ca. -4 st C. Iść czy nie iść, oto jest pytanie.... :). To co mnie powstrzymuje, to podłe samopoczucie i bolące gardło. To da się stłumić, i nie ma takiego znaczenia jak wiatr. W porywach sięga 90 km/h. O śniegu i oblodzeniu szkoda wspominać...
831
Załącznik 238868
832
Załącznik 238869
833
Załącznik 238864
834
Załącznik 238866
.
A jednak poszedłeś :)
Brawo :)
.
.
.
...wiatr sam w sobie nie jest niczym strasznym. Wiatr niosący drobiny wilgoci przy ujemnej temperaturze, już do miłych rzeczy nie należy. Lepiej w takich wypadkach zakrywać twarz, bo doznania są przykre. Rękawiczek też trzeba dobrze pilnować, bo przy robieniu zdjęć i zdejmowaniu ich , mogą sobie niepostrzeżenie odlecieć. :)
Wtedy koniec z fotkami i ręce w kieszeniach do końca spaceru.
837
Załącznik 238888
838
Załącznik 238887
.
Piękne światło na tych lodowych rzeźbach.
Warun dopisał. Było troszkę chłodnawo. :) Ale byłem zadowolony. Śmieszne w tym wszystkim było to, że według prognoz pogodowych miał padać deszcz a o śniegu nie było wcale mowy.:lol:
839
Załącznik 238898
.
Piękne te lodowe!
Przepiękne miejsca, niektóre melancholijne, niektóre wypełnione wspaniałymi obiektami architektury, są i takie wzbudzające grozę natury. Wszystkie skąpane w pięknym świetle zachęcające do oglądania.
Dzięki za wasze opinie Panowie. :)
.
Czemu Ty robisz takie ładne zdjęcia ?
Zazdroszczę :)
Cudowne klimaty, piękne zdjęcia, brawo!
Z wielką przyjemnością się takie zdjęcia ogląda.
Dla mnie najlepsze 842.
Te sylwetki w kadrze dają dużo na plus.
... nie nie nie . To byłby zabór mienia . Już lepiej śrubokrętem po soczewkach i niech bliki zabierają ostrość i kontrast .
... to oczywiste żarty . I nie tak , że nie da się pójść , tylko jest pewien ogranicznik . Na Śnieżkę owszem , bo wolno z psem prawie bez ograniczeń . Na Babią tylko od słowackiej strony , bo oni uwielbiają psich piechurów. A my bez czworonoga ani rusz . Bardzo zimna pogoda niestety uniemożliwia takie eskapady . Z Guciem będzie prościej , bo to tylko 6 kg , które wepchnę w razie czego pod kurtkę i będzie ciepło . Ale to dopiero za rok jak zmężnieje i nabierze formy . Teraz zimowo , to Bałtyk w końcu grudnia od Mikoszewa po Starą Karczmę z buta , wzdłuż linii brzegowej .
... a foty super i pozostaje się ślinić ... :grin:
Pewnie dlatego, ze jestem jak tu ktoś napisał zołza.....:lol:
A na poważnie, to mz każdy z szanownych kolegów może robić takie zdjęcia. Najprościej ujmując sprawę.... chęć i determinacja, No i oczywiście fajnie czyta się takie opinie. :)
Już u alibaby o skośnych oczach zamówiłem zestaw protekcyjny na moje obiektywy.( Zbroję już mam .... w awatarze). Oraz specjalny papier fotograficzny, którego nie da się pociąć ani spalić. Zamówiłem też ochronę mojego konta na Olympus Club..... :mrgreen:
Ale poważnie pisząc, chyba o to właśnie chodzi, aby każdy mógł sam sobie wybierać co chce robić.
A dziękuję :)... ale żeby aparat zabierać... no wiesz.... co za maniery:mrgreen:
A dziękuję bardzo. :)
Cieszy mnie to ogromnie.
Oj czaiłem się na tych kolesi z "konkurencji" .... nie było łatwo, ale coś się udało zrobić. Mam jeszcze inne ujęcie, ale to może kiedyś.
No pięknie.... :)
Może pomylili Twoją psinkę z dzikiem. :)
Dzięki : Jasne że daje więcej radości bycie tam. I jeszcze można to uwiecznić
Świetny przykład jak zdjęcia mogą oddziaływać na odbiorcę. Pomimo ciepła w pokoju przeszedł mnie zimny dreszcz. System dalej bezlitosny.
Faktycznie obrazy potrafią wywierać wpływ na ludzki umysł. Ale te obrazy miały nutkę ciepła w sobie. Odrobinę ciepłego światła....
Tu nie ma ciepełka. Tu jest szaruga, mróz, lód, wiatr.... i do domu daleko:lol:
844
Załącznik 238965
845
Załącznik 238966
.
No nie da się "zareputować"... Choćby za odwagę :wink:
A co do Bogdana, to nie żałuj, że z Jagną nie byłeś na wydmach... Ja parę lat temu łaziłem po wydmach z mą jamniczką. Wiał spory wiatr i ze 20cm nad wydmami niósł warstewkę drobnego piasku - na wysokości nosa mojej suczki. Ona cały czas gdy ja podziwiałem i fociłem, oddychała tym. Nie wiem czy to było przyczyną jej przedwczesnej śmierci.... Ale to Andrzej może się wypowiedzieć.
Sorry Paparapa... Ja tylko tak bo mi się przypomniało.
To zapewne AI jest winna. :)
Faktycznie miecie tam drobnym piaskiem okrutnie. Nie wbijałem się tam w tym roku. Przejechałem obok ze stoickim spokojem, wierząc że zrobiłem dobry uczynek moim aparacikom. :)
O super, widzę że masz sposób na AI. :)