Otóż to... niestety... :(
Wersja do druku
Dzisiejsze pochmurne popołudnie.
Załącznik 106222
Mewa żarłoczna.
Dużo tu ładnych ptaszków, aż takich pięknych to nie mam, ale coś pokażę.
Miałem przez krótki czas zimą manualny obiektyw 400/6.3 (pozbyłem się bo lichy statyw miałem, a E-PL1 nie był
przyjazny pod względem stabilizacji takim zabawom, ale teraz z EM-5 kusi powrót) i takie kosy bidne zmarznięte
się przez okno ustrzeliły:
jeszcze mam taką marnej jakości sikorkę, ale w fajnej pozycji potrafi jeść :-)
Jakim obiektywem robiłeś?
Pierwsze dwa: to był o ile pamiętam jakiś Spiratone 400/6.3 na gwint M42. Ostatnie: M.Zuiko 40-150, przez okno stąd strata na kontraście. Oczywiście to 40-150 stać na o wiele więcej...
To pierwsze - świetne - jekl.
Pozdrawiam.
Ola_Olga, fajny ten żarłoczny młodzik. Zazdroszczę Ci, że możesz na codzień obserwować tych krzykliwych rozbójników. ;) :D
Jekl, kosiki ładne (za Witią) :)
Luzaczek, młodzik modrej ok, tylko gałązki nad nim i tą nad ogonem można by tak stempelkiem potraktować.
1.Załącznik 106367 2.Załącznik 106368 3.Załącznik 106369 4.Załącznik 106370 5.Załącznik 106371
Na fotkach od 2-4 jest fajny "sołtys" jaki ostatnio pojawił się między naszymi gorlickimi krzyżówkami.
Piękny jest i fotka znakomita.
Pozdrawiam.
Bardzo ładny, już myślałem że z Oly, ale nie.
U mnie gile zaczęły się pokazywać. Na razie ciężko złapać dobre ujęcie, strasznie płochliwe. Najlepiej fociło się 2 lata temu przy minus dwudziestu kilku stopniach gdy głód zwyciężał strach.
Załącznik 106639
Załącznik 106640
i (chyba) trznadel, całe stada siedzą na czubkach okolicznych drzew:
Załącznik 106643
Nie mam szczęścia do gili - a to śliczne ptaszki, ten drugi to trznadel, podrzuć kukurydzę, na pewno ściągniesz je do niższej perspektywy.
pzdr
takie kacze pstryki, mieszkańcy naszego bulwaru nad Wisłą. poszedłem z aparatem na spacer żeby w ogóle coś popstrykać. można powiedzieć jaka pogoda takie zdjęcia
Załącznik 106785
Załącznik 106786
Załącznik 106787
Załącznik 106788
Z cyklu jaka pogoda takie zdjęcia..
Załącznik 106858
a ja dorzuce dzis zrobionego trznadelka. swiatlo dzis lepsze bylo z rana ale rece sie troszke trzesły :)
dzisiejszy ptasi obiadek :grin:
Załącznik 107380
fajne, fajne:)
Kos fajny :)
pozdro
Kos bardzo udany. Pozdrawiam
Głodny kos superoski :mrgreen:
Obróbka kosa trochę mi nie pasi, spróbuję go jeszcze "pomęczyć" i jak coś z tego wyjdzie to wrzucę do galerii :grin:
Jakby pozowała :)
Ładniutka ta kawka abir.
A i ujęcia świetne.
Pozdrawiam.
Abir, kjafcia fajna :)
Gorlickie skrzydlate mieszczuchy:
Załącznik 107729Załącznik 107730Załącznik 107731Załącznik 107732Załącznik 107733