rozważam obie opcje
Wersja do druku
Mam takie pytanie odnośnie zestawu E-500 + obiektyw M42. Jeżeli nie kupię czipa, to znaczy że będę mógł focić tylko na trybach M i Av [ręczne ustawianie przysłony]? Proszę o pomoc i opinie. ;)
dokładnie tak, ustawiasz preselkcje czasu i przysłoną sterujesz na obiektywie (musisz kupić taki który ma przełącznik manual/automat)
Hej powracam po załatwieniu dostawy
Dandeliony działają z 100% linia cyfrowych Olympusów od E-300 do E-520 włącznie oraz z E-1 i E3 i DMC-L10 - SPRAWDZONE na korpusach
dandeliony mam już na stanie i czekają na kilka formalności i instrukcji bardziej przyjaznych dla użytkownika
~~~~~~~~
Szukam osoby z Warszawy która podejmie się przetłumaczenia tekstu z angielskiego na polski instrukcji programowania mogę w ramach rekompensaty przekazać zamontowanego dandeliona na adapterku.
~~~~~~~~
:esystem:
jaka cene przewidujesz?
enter, to się pospiesz :) bo nie wiem, czy wyprzedać arsenał 6 obiektywów na M42, czy czekać na dandeliona, bo może coś z nich jeszcze wycisnę przy jego pomocy (wzrok już nie ten, co kiedyś, a i wizjer E500 nie sprzyja manualnemu ostrzeniu).
BTW mnie interesuje chip do samodzielnego montażu, więc tylko cena tego elementu... przejściówka nie wchodzi w grę