Odp: Nasze samochody i czasami innych :)
U mnie to 4,5 kg a nie 1,5 kg (źle podałem,) ale to i tak nie 20 kg jak u Ciebie, chociaż jechałem z tym przypiętym do drzwi 100 i 120 i się trzymało a jedyne zabezpieczenie to pasek owiązany dookoła lusterka :). U mnie jest to bliżej karoserii więc jest bardziej stabilne. U Ciebie grubsze rurki też w jakiś sposób pomogą ale pomyślałbym nad jeszcze jedną poprzeczną rurką bo co 4 punkty zaczepu to nie 2. Pomijam przyssawki, które same w sobie mogą generować drgania ale przy 2 punktach na rurkach jakie by nie były grube to zawsze masz wzmożone wychyły i drgania w lewo i prawo a tak poprzeczna rurka na pewno by je bardzo ograniczyła :)
Hmmm, tak czytam i czytam, i doszedłem do wniosku, że Ty trochę w inny sposób robisz zdjęcia ;)
Do mojego sposobu najlepsza jest stalowa linka(której niestety nie miałem) do ciągnięcia samochodu,
żeby uniknąć szarpnięć spowodowanych ruszaniem. Samochód toczy się prędkością ~5km/h
a rozmycie to efekt długiego czasu naświetlania. Dlatego właśnie muszę zakupić filtr szary,
żeby wydłużyć czas ekspozycji dla zdjęć robionych w ciągu dnia. Brak przepałów + rozmycie = lepsze zdjęcia w tym wypadku :)
Jeżeli dobrze zrozumiałem, to u Ty robisz to tak, że rozpędzasz furę do dość dużej prędkości i wtedy robisz zdjęcia,
mam rację? W takim przypadku jeszcze niebezpieczniej jest odsunąć aparat od auta, bo dochodzą drgania boczne,
które przy powolnym rigu prawie nie występują, no i oczywiście kwestia ochrony aparatu.
Nawet taki pasek na lusterku dużo daje dla spokoju ducha ;)
Ja po prostu idę obok i aparat mam właściwie cały czas w zasięgu ręki.
PS. te przyssawki to po 40kg na jedną niby ;)
1 załącznik(ów)
gdzieś to znalazł? a to drugie z tyłu to co to jest?
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
gdzieś to znalazł? a to drugie z tyłu to co to jest?
W Warszawie, a to co z tyłu to właśnie nie wiem
Załącznik 112401
Świetne! Jak trafiłeś na ich ślad?
Cytat:
Zamieszczone przez
petreq
Świetne! Jak trafiłeś na ich ślad?
Przez przypadek :)
Cytat:
Zamieszczone przez
sabkon
Przez przypadek :)
To ja poproszę więcej przypadków :)
Ta Warszawa była chyba karetką. Ratowała ludzi.
W Radomiu jest gość który ma podwórko o podobnym wyglądzie. tylko że takich warszaw, syrenek, dużych fiatów polonezów i innych jest naustawianych jeden przy drugim... nie byłoby nawet jak zrobić zdjęcia chyba że szerokim kątem.. Nie wiem po co ten człowiek to gromadzi....