Bodzip , co za hasła???
Przeciez gimpa tu rozumiecie tylko we troje.
Wersja do druku
Może jak już się nauczyłem trochę bejcować drewno to takie coś ?
Załącznik 68521
Jak dla mnie zdjęcie tej kamieniczki bardzo fajne tylko chyba z ostrością kiepsko albo mi o tej porze oczy już szaleją. Kadr bardzo interesujący- taki tajemniczy. A co do dorabiania nieba to też jestem zwolenniczką raczej delikatnego poprawiania natury, ale nie tworzenia od nowa.
Dzieki że tu jesteś, niebo to pierwsz wprawka w PS a do kamieniczki kiedyś jeszcze wrócę, jest niedaleko.
Ja się tylko tak zastanawiam, czy nie za mocno te detale są wyciągane? Tadzik1231 w sumie to tylko Ty wiesz jak tam było ale pewnie czas zrobił swoje i już trudno to odtworzyć. Zdjęcie na pewno jest teraz wyraziste ale ja mam obawę, że jednak w rzeczywistości mogło być bardziej wyblakłe.
Mirek54 - bardzo mi się podoba zdjęcie z lasu - takie bajkowe, tak sobie ogladałem i zastanawiałem się, kiedy pojawi się dziewczynka z koszykiem udająca się do swojej babci :-)
Drzwi stanowiły spory kontrast w stosunku do nijakiej ściany i dlatego je wypatrzyłem i to chciałem pokazać. Na pewno można to zrobić lepiej/inaczej, ale na ten temat muszą się wypowiedzieć mądrzejsi niż ja.
Tadzik, fajnie to wyszlo. drzwi wygladaja jak "malowane" ;-) No i moze z tego byc kolejny cykl polaczony z cyklem "okiennym".
MZ, trochę mało światła, chyba akurat chmura naszła :-P
Przydało by się trochę bocznego światła, które podkreśliłoby chropowatość ściany.
Wydaje mi się, że ostrości nie ma :roll:
Oglądam na dużym monitorze i sam już teraz nie wiem czy jest ostre: ISO 100, F 3,1, czas 1/30 s, ogniskowa 17 mm, stabilizacja włączona. Poniżej dla odmiany robale:
110. We dwa raźniej ( z wrażenia zapomniałem ponumerować poprzednie zdjęcie).
PS Wrzucać duże, czy miniaturki ?
Jak się nie ma co się lubi, to się pali co się da :-D
Załącznik 68527Załącznik 68528Załącznik 68530Załącznik 68529