-
niestety
ta seria mi kompletnie nie podchodzi, może poza 121 i 127. Tamte ( NY Street ) sa pełne dynamiki, kolorów, nastroju. Tym tego brakuje a niektóre wg są dodatkowo krzywe.
Uwielbiam Twoje Nowojorskie Opowieści ale ta seria zdecydowanie od nich odstaje.
Chcę dalej oglądać neony, ludzi na ulicach, mieszanki ras, płci, wieku i to wszystko co do tej pory pokazywałeś.
-
Jak dla mnie rewelka. Naprawdę świetne kadry. Za Rafałem fotkami można spokojnie ozdobić ściany w domciu. :D
-
równie piękna seria, dająca trochę oddechu i oderwania od tłocznego choć urokliwego miasta pełnego kolorów i kontarstów.
Tu ocean daje trochę spokoju i ukojenia, aż żal że się tam nie jest choćby na 126.
Oczywiście jak poprzednicy 121 :)
-
121 byloby swietne, gdyby sie nie przewracalo... Niektore fotki z ostatniej serii moglyby byc naprawde dobre, ale chyba troche sie nie postarales, bo wlasciwie wszystkie maja krzywy horyzont. Szkoda, bo to mocno wadzi. Wole uliczne klimaty NYC :)
Pzdr
-
Dzięki za komentarze - również te krytyczne - z krzywych horyzontów wyciągnę wnioski na przyszłość - tym razem wyszedłem z założenia, żeby ich nie prostować - szczególnie na zdjęciach zrobionych z pływających środków transportu - wówczas wszystko się chwieje i można przyjąć taką perspektywę za naturalną ;-). Poza tym widać "ładną beczkę" 14-45 na krótkim końcu... Macie rację - nic prostszego - w końcu PS ma doskonałe narzędzia do likwidacji zniekształceń, prostowania horyzontów...
-
Wstawiam kolejnych kilka fot. Tym razem są związane z tematem podróżowania nowojorskim metrem – subwayem... W kilku miastach europejskich sporo korzystałem z metra – klimaty są podobne wszędzie ale zarazem w każdym mieście jest w pewnym sensie inaczej. W NY jest bardzo kolorowo ale też brudno i z festiwalem zapachów – niekoniecznie miłych, ale przede wszystkim jest tu bardzo duża różnorodność ludzi – ze względu na rasę, miejsce w hierarchii społecznej itd...
Miałem wątpliwości czy zamieszczać 3 ostatnie zdjęcia – na próbę zamieszczam – mam sporo takich swoistych portretów – pokazane gdzieś razem tworzą fajną mieszankę...
129.
130.
131.
132.
133.
134.
135.
136.
137.
-
Świetna kolejna seria. Masz oko.
-
rewelacja, to z akordeonem wymiata!!!
seria street portret jak najbardziej warta pokzywania!!!
-
Robisz świetnego streeta. Przykładowo fotki z promu/wodnej wycieczki mi nie pasiły. Jak nie Twoje. Ostatnia seria świetna :!:
Twoje fotki coś mają wspólnego z foto relacjami z podróży Bartka Pogody - podróżnika i fotografa. Bardzo lubię jego klimaty.
Musiałem znaleść jego fotki by Ci je pokazać...
Jego strona
Wybrane fotki podobne klimatem do Twoich
Też o nim i jego podróżach - foto relacjach
-
Kapitalna seria moim zdaniem, 102 jest rewelacyjne. We wszystkich twoich fotkach bardzo podoba mi sie to, ze kompozycja kadru potrafisz zachowac klimat ulicy, miejsca i sytuacji. To jest prawdziwe streetphoto :)
Pzdr