mi bardziej podoba się 71. Ale ta też fajna ale chyba lepiej w kwadracie. A odnosząc się do całego tematu to muszę powiedzieć, że sporo udanych kadrów, aż chce się oglądać.
Wersja do druku
Używałem PhotoFiltr, Gimp i PS CS2. Jak na razie znów używam PhotoFiltr z powodu awarii komputera na którym trzymam wszystkie programy i zdjęcia.
W RAW-ach niestety robię bardzo rzadko choć znam ich potęgę. Mam skromną pojemność dysku, nie mam nagrywarki DVD więc nawet jeśli bym chciał za dużo bym tych plików na komputerze nie pomieścił. Sprawdzę sobie ten program który polecasz może mi spasuje.
No w kwadrat panowie to już naprawdę jest miodzio, bruder dzięki za miłe słówko.
Pozdrawiam
Dzisiaj kolejna porcja zdjęć, trochę większa niż zwykle, mam nadzieje że przebrniecie. Zapraszam
75
76
77
78
75 mogloby byc, ale piony do pionu, poziomy w poziom :)
Dwa ostatnie za ciemne jednak. Czy ostatnie to ulica Schodowa? :)
Fajna miejscowka na klimatyczne zdjecia.
T.
Tak to ulica Schodowa. Widzę że ulica dość znana i w Krakowie, swoją drogą to chyba wszyscy robią zdjęcia na tej ulicy, jak oglądam zdjęcia Bielska to co 3 to schodowa:)
Wtrancam sie bo lubie!:grin:
A mi się podoba kilka fajnych kadrów, a widzę to tak:
Załącznik 43061Załącznik 43062
Załącznik 43063
Aaa zapomniałem (nie wyspałem się:oops:) 76 bardzo fajne tylko chatki się ciutkę walą, Masz ten sam problem co ja: "syndrom krzywego kadru" :grin::grin:
Pozdrawiam
Racja, zazwyczaj jak zrobię krzywe zdjęcie mówię sobie "wyprostuje w domu" i zazwyczaj jak wrócę to o tym zapominam i później wrzucam takie krzywe na forum. Co do Twoich wersji to drugie i trzecie mogłoby być choć trójeczka jakaś taka strasznie mydlana się zrobiła. W pierwszym nie pasuje mi niebo i ściana z prawej, jakieś mało realistyczne się wydają. Pozdro
Tak racja niebo było przepalone, chciałem je ratować w tempie super express.:oops:
Ścianę rozjaśniłem i nie obniżyłem saturacji i wyszła dziwna:mrgreen:
Trójeczka była malutka i przy prostowaniu sie mi rozmyła:grin:
Poprawione:
75 jest superowe , kolorki też , te krzywizny nawet trochę pasują .
Jak Saboor wyprostował zniknął ten klimacik bardzo starego budownictwa .
Kiedyś nie budowano tak prosto jak teraz.Było bardzo krzywo i nierówno .
Błędy i niedoróbki były nagminne.Kąty proste tez nie występowały.
pozdrawiam
Dzięki kristof, mam jeszcze kilka kadrów z tej ulicy, oto jeden:
80