Bardzo udany plener.
166. mnie również się najbardziej podoba. :grin:
Wersja do druku
Bardzo udany plener.
166. mnie również się najbardziej podoba. :grin:
Mala retrospekcja. Chyba ostatni, cieply weekend w Krakowie. Przebitki z Kazimierza :)
169.
Załącznik 41565
170.
Załącznik 41566
171.
Załącznik 41567
Thomasso
Witaj
Nie jest zle ale doczepil bym sie slabszego swiatla ktore troche zamazuje dalsze plany oraz tej GO , dla mnie za duza , gdybys sprobowal jednak zastosowac mniejasza bylo by jak mniemam o wiele lepiej.
Mala sugestia jeszcze zawsze jak robisz cos zwroc uwage na glowny motyw on powinien byc najwazniejszy wszystko obok to tylko dodatki , chyba ze jest inny zamysl autora wtedy bedzie to uzasadnione , w tym wypadku ta latarnia ze tak to okresle jest glownym tematem to co z tylu nic nie wnosi do zdjecia ,a zatem juz w oryginale winna byc odpowiednia GO .
Slowem
Kadr
Swiatlo
Glowny motyw
GO
A za wciskanie nosa w cudze fotki nalezna chlosta ilosc batow zostawiam w twojej gestii :cool:
Pozwolilem sobie na mala przerobke mam nadzieje ze nie bedziesz mial nic przeciwko :)
ORYGINAL
http://www.occur.pl/images/0245c46c/...b62d0bdcda.jpg
Moja wersja
http://www.occur.pl/images/0245c46c/...76bbf6b8f8.jpg
Dzieki za odwiedziny i wypowiedz :)
Co do GO to z byloby ciezko, bo wiekszej dziury juz zrobic nie dalo sie :)
Szczegolnie przy focie z latarnia, czosnkiem i papryczka :)
A nie jestem zwolennikiem sztucznej, malej GO. Poza tm chcialem zostawic jednak tlo rozpoznawalne.
Jak wyzej :) Wlasnie tu chcialem zostawic tlo rozpoznawalne, czytelne. Poniewaz uznalem, ze jest ciekawe. Sama latarenka jest IMHO "taka se".
Kolorystyka jaka zostala zastosowana (czyli kolory lekko zgaszone, plaskie) tez byla przemyslana. Chcialem, zeby fota nabrala jakiegos klimatu.
Pierwotnie zrobilem wersja taka jak zaproponowales, ale odrzucilem ja jako nieadekwatna do miejsca i czasu :)
W zasadzie te 3 ostatnie zdjecia to takie "pstryki", jakkolwiek wydawaly mi sie dosc fajne. Po prostu :)
Thomasso
No to kolejna wrzuta jedzie. Dzisiejszy "przelot" przez Rynek nie nalezal do udanych, za to przynajmniej wreszcie trafilem do Podziemi Rynku. Oto efekty. Poza trzema zdjeciami glownie zabawa geometria i swiatlem...
172
Załącznik 41678
173
Załącznik 41679
174
Załącznik 41680
175
Załącznik 41681
176
Załącznik 41682
177
Załącznik 41683
178
Załącznik 41684
Pozdrawiam
Thomasso
172 i 175 przypadly mi do gustu. patrząc na wyniki - fajna wycieczka do katakumb Ci wyszła.
Pozdrawiam AP.
Witaj
Bardzo mi sie podobaja te zabaway geometryczne. :)
Pierwsze zdjęcie z ostatnie wrzuty moim zdaniem bardzo dobre. Ma świetny klimat, niepokoi mnie tak kobitka. Ziarenko też bardzo ładne pasuje do tej fotografii. świetny kadr jednym zdaniem.
Ja napiszę tak ogólnie. Masz oko do fajnych klimatycznych szczegółów - dopracuj pewne rzeczy (ostrość, obróbka, kontrasty) i realizuj się w tej tematyce.