looknijcie prosze na ta aukcje: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=226386419
cena niska jak za 2GB ale cos mi tu smierdzi :(
Wersja do druku
looknijcie prosze na ta aukcje: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=226386419
cena niska jak za 2GB ale cos mi tu smierdzi :(
Trudno tu cokolwiek stwierdzić czy ocenić.Cytat:
Zamieszczone przez KURNA*CHATA
Jest tam emilek do kontaktu - napisz i wypytaj o więcej szczeg. poproś o więcej fotek i porównaj z opisem podróby.
ja obecnie używam 2 kart, SanDisk Ultra II 1.GB oraz FujiFilm xD-Picture Card (Typ H) 2GB
i myślałem że te karty są znacznie szybsze niestety się zawiodłem, SanDisk Ultra II jest szybsza chociaż ciesze się że kupiłem Typ H bo strach pomyśleć jak wolna musi być Typ M.
W każdym razie jak myślisz czy xD czy CompactFlash bierz CF! chyba że masz bardzo dużego CF i potrzebujesz jeszcze miejsca to dopiero wtedy kup dużego xD
Poczujesz różnicę jak wsadzisz SanDiska CF Extreme III do swojego E-500,Cytat:
Zamieszczone przez kaefpe
co do xD Picture to szkoda pisma.
Jeśli ktoś nie musi - to niechaj się w to nie pakuje.
Używam E-300 wraz z CF SanDisk Extreme III. Godna polecenia, szybka karta. Zapisu jpegów nawet się nie zauważa, RAW też szybciutko trafia na kartę, tify również nie "zamulają" sprzętu. Przez krótki czas po kupnie E-300 używałem 128 MB Kingstona (standard) zapożyczonej z wcześniejszego aparatu ("zabytkowy" HP 912c / Pentax EI-2000) i raczej nie mogłem wtedy mówić o komforcie pracy :)
Johan, mam tez Gigimate III z 60 GB dyskiem. Spisywal sie znakomicie, pisze spisywał bo wlasnie formatowałem go (był pełny) i kiszka ... :(Cytat:
Zamieszczone przez johan
Wkładam karte i nie widzi jej, wyswietla sie przekreslony na czerwono dysk. Czyzbym usunał tez soft --> widzący karty??? To po kiego diabla każą formatowac?
Podlaczony do USB jest widoczny i sprawny - z komputera moge kopiowac itd.
Co myslisz? Pisalem do producenta ale tam urlopy jeszcze maja ...wrr
Druga wiadomosc to kupiłem dzis w www.arest.pl karte 2GB za 99 zł San Disc Ultra II
Mysle, ze warto ..
Heh, doczytalem, ze na alledrogo byla za 60 :-/
Nie mogę się przekopać w tym temacie.
Czy ktoś może ma kartę firmy Goodram?
Witam
Chciałbym zaopatrzyc się w 4-ro gigową kartę CF z wykorzystaniem w E-510.
Z tej tabeli wynika, że zapis na Sandiskach Extreme III i IV jest porównywalny.
Wiadomo, "jesli nie widac różnicy, po co przepłacać"...ale:
Czy ktoś może potwierdzic te dane?
Czy w przyszlości moze przydac się większa szybkośc zapisu i w związku z tym, czy warto zapłacić więcej za Extreme IV?
No i w jakim sklepie (najlepiej internetowym) kupić kartę, żeby to był Sandisk a nie jego kopia?
Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
ja bym brał Extreme III - kupowałem na allegro tu: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=5487550Cytat:
Zamieszczone przez Woytec60
koleś ma 3000 komentarzy - same pozytywy wiec to go do czegoś zobowiązuje - z tego co sprawdzałem czasy zapisu w E-500 z tą kartą wskazują że to na pewno Sandisk Extreme III :)
pozdrawiam
polecam