Mi też nie leży - jeżeli już się uwziąłeś na stopę, to mogłeś trochę bardziej doświetlić (choćby lampką ;) ) resztę ciała - tak to wyszła stopa ... i coś jeszcze. Próbuj dalej :)
Wersja do druku
Mi też nie leży - jeżeli już się uwziąłeś na stopę, to mogłeś trochę bardziej doświetlić (choćby lampką ;) ) resztę ciała - tak to wyszła stopa ... i coś jeszcze. Próbuj dalej :)
Moim zdaniem stopa powinna zajmować mniej kadru, a w tle trzebaby lepiej uwidocznić zarysy właścicielki ;)
Pomysł dobry, ale wykonanie możnaby poprawić.
zgodzę się tu w stu procentach z johan
PS piekne pończoszki aż żal że wszystko nie jest ostre :mrgreen:
To jednak jest akt i to dosc przemyslny. Pomysl mi sie podoba, choc jeszcze trza bylo poeksperymentowac, nieznacznie doakcentować oblosci w głębi.
Pzdr, TJ
Dzieki serdeczne, wiedzialem, ze mozna na Was liczyc :)
Moj zamysl byl wlasnie taki, by to, co zazwyczaj w akcie lub akto-podobnych zdjeciach jest najbardziej pokazywane, troche ukryc. Stad wlasnie pomysl z stopa na pierwszym planie i jej przerysowaniem. Tym bardziej sie ciesze, ze Tadeusz dostrzegl, iz za tym obrazem stala "mysl" ;)
Prawda jest, tak jak zauwazyliscie, ze brakuje swiatla. Uwaga z lampka zapamietana, to w domu posiadam, moze uda sie sensownie wykorzystac.
Co do ulozenia stopy w kadrze, rzeczywiscie musze pomyslec nad innym jej umieszczeniem, by ciekawiej to wygladalo.
Dzieki serdeczne za uwagi, kazda na wage zlota :)
Tak, ale pownno być bardziej doświetlone i wieksza GO. Cała stopa powinna być ostra.Cytat:
Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
Wtedy mogło byc ciekawiej
W ramach eksperymentów możesz ją rzutować przez jakąś kratkę/materiał co by uzyskać bardziej rozproszone światło i ciekawą fakturę na ciele :)Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
Zibi, co do swiatla - jak najbardziej masz racje. Jesli o GO chodzi, bede staral sie rowniez inne ujecia robic, wtedy pokombinuje z Glebia i zobacze jak mi to wyjdzie.Cytat:
Zamieszczone przez zibi1303
Robert, dzieki za podpowiedz :)
Moich eksperymentów ciąg dalszy.
Aparat i wspomaganie z Photoshopa.
Podoba mi się. Prawe oko zamalował bym, tak by zniknęło w mroku. Teraz sprawia "wampiryczne" wrażenie, jakoś dziwnie łypie. I kadr trochę za bardzo ciąży w lewo - z prawej jest za dużo czarnej pustki. Ale ogólnie duże OK.