50k to chyba minimum, dlatego spokojnie może pociągnąć więcej.
Wersja do druku
50k to chyba minimum, dlatego spokojnie może pociągnąć więcej.
Pisałem kiedyś do Olympusa to mi odpisali że kilkadziesiąt tysięcy i że dokładna liczba nie jest znana ;)
e-410 od 15.02.2008
r: 9944
s: 2961
c: 0005
U: 1283
v: 1230
Bawiłem się iso 50/64/80 (z test mode) na E-400, oto obserwacje:
- minimalnie niższy poziom szumów (ledwo zauważalne)
- iso 50 to nie jest prawdziwe iso 50 tylko około 70 (?)
- błędy w obszarach przepaleń (rawtherapee/ostudio/dcraw: w miejscu gdzie były przepały pojawiły się poziome paski), aparat nie jest w stanie ich wyświetlić. możliwe ze da się to załatać obniżając poziom odcięcia np w dcrawie ale nie wiem czy będzie mi się chciało bawić.
Jak ktoś będzie chciał to mogę udostępnić rawy.
Czy sekwencja wejścia do licznika zdjęć w E-3 i menu serwisiwego jest taka sama jak podanych w tym wątku instrukcjach do E-500/510/410 ??
Mam dwia korpusy. Na E-300 podgląd licznika działa, a na E-500 niestety nie. Czy ktoś może wie jak włączyć menu serwisowe na E-500?
""...aby sprawdzić liczbę pstrykniętych fotek w E-300/330/500
włącz aparat, otwórz zamknięcie karty CF
1. naciśnij "podgląd zdjęć"+"ok" razem
2. naciśnij przyciski nawigacyjne w podanej kolejności "góra" "dól" "lewo" "prawo"
3. nacisnij przycisk wyzwalajacy migawke
4. nacisnij przycisk nawigacyjny "góra"
5 nacisnij przycisk nawigacyjny "prawo" aby wyświetlić stronę drugą
strona druga:
R: 00XXXXXX licznik zdjęć
S: 00XXXXXX licznik zdjęć z lampą błyskową (było nieznana wartość)
M: 00XXXXXX licznik podniesienia lustra (było mapowanie)
U: 00XXXXXX licznik ilości uruchomień ultrasonicznego czyszczenia matrycy""
To było kilka stron wcześniej, Miałem E-500 i mnie to działało.
Jeden z linków z 1 postu powinien wyglądać (przenieśli forum) tak:
http://forum.fourthirdsphoto.com/sho...amera+Features
XXL - procedurę znam właśnie z poprzednich postów i jak pisałem wyżej w moim E-300 pokazuje wszystko, natomiast E-500 nie pokazuje. A jestem b. ciekawy bo E-500 kupiłem z 2 reki, a E-300 mam od nowości. Po wciśnięciu klawiszy podglądu i ok wyskakuje napis E-500, a potem jak naciskam lewy, prawy to pokazuje te wartości do jakich są klawisze. Wydaje mi się, że to sprawa firmwaru, chociaż oba są uaktualnione. Trochę dziwne :???:
Ja miałem E-500 od nowości, po przeczytaniu tego wątku, z ciekawości sprawdziłem stan jego licznika. Wszystko robiłem tak jak podane było w tym wątku i nie miałem żadnych problemów. Czytając uważnie Twój post, jeżeli tak robisz jak piszesz to popełniasz błąd, patrz jak było w poscie, ...góra, dół, lewy, prawy .....