Ładnie, ładnie uchwycone - jest akcja dynamizm - tak ma być!
p.s. heh karategi adidasa :D lol
Wersja do druku
Ładnie, ładnie uchwycone - jest akcja dynamizm - tak ma być!
p.s. heh karategi adidasa :D lol
196 - ujęcie pierwsza klasa, ale nie lepiej byłoby gdyby otworzyć bardziej przysłonę i rozmyć tło? Tak czy inaczej zdjęcie super.
Rafale,
dlaczego fotke 196 udaje sie powiekszyc, a 2 poprzednie nie?
pozdrawiam,
excel
od jakiegoś czasu patrzę na Twoje fotki i miałem mieszane uczucia...teraz muszę Ci powiedzieć że, zazdroszczę Ci szasem spojrzenia na świat...
Wiele z nich jest naprawdę extra...
karate masakra, gratuluje momentu i wogole wszystkiego. nawet przyczepki z rejestracja "NGI"
a wczesniejsze foto na 1 rzut oka wygladal jak udokumentowany wypadek przy pracy montera zakladu energrtycznego "bzzzrzt!"
196
rewelka moment, dobry klimat ;) az chce sie komus kopnac hihihi :D
Rafał,
Na fotce z kościołem widzę następujący związek - Nam luzackim laskom jest obojetne, gdzie usiadziemy, mozemy nawet na kamieniu. My swięci patrzymy na ten swiat i malo z tego wynika. Ja golab spojrze tam jeszcze na chwilke, moze cos kapnie dla mnie. Ogolnie dopatruje sie na zdjeciu wydzwieku ateistycznego, ale nie jest to wiecei niz kilka piktogramów.
Fotka sportowa - zaluje, ze cz-b. Mozna sie przyczepic do wielu spraw, jak nieadekwatne otoczenie, halasliwe tło, zbyt bliskie drzewa, wózek, jakaś belka bramy, przepalenia na ubiorach.
Jednakże najważniejsze jest, jak autor chwycił temat - odpowiadam, ze celująco. Postać fruwającego zawodnika jest przedstawiona w akcji, bardzo dynamicznej, widać sprężenie całej sylwetki, wszystkich konczyn i tułowia. Bardzo dobrze się stało, ze uzyskałes poruszenie stopy i dloni, bez tego postać by byla calkowicie zamrozona. Cala scena jest przytomnie ujeta, pozostale dwie osoby tez budują napięcie, na twarzy zawodnika w glebi widoczne są intensywne emocje, wspoluczestnictwo w ciosie, trzymajacy deske jest rowniez spiety, przygotowany na przyjęcie uderzenia.
Bardzo wielkie uznanie dla instynktu fotograficznego, refleksu i główki, ktora tym zarządzała - rozplanowała i blyskawicznie zestawila w calosc, co by aparat mógł równie blyskawicznie zassać.
Pzdr, TJ
Lubie tu wpadac zeby obejrzec Twoje fotki.196..........i ta z laskami pod kosciołem bardzo mi sie podobają...........masz chłopie oko :D Pozdrawiam
Wielkie dzięki Panowie.
Nie mam niestety więcej zdjęć tych karateków, bo zrobiłem je przypadkiem. Wybrałem się w weekend na zawody off road, czyli samochodów terenowych. Przed startem był krótki pokaz tych gostków. Pyknąłem tylko kilka fot, ale skasowałem, bo szkoda mi było miejsca na karcie. Zostawiłem tylko jedną. Mam 1gigową kartę, a pykam tylko w Rawach, więc muszę oszczędzać miejsce. Niedługo wrzucę kilka fotek z tych zawodów.
Excel, pionowe kadry wstawiam mniejsze, żeby było widać cały kadr na ekranie kompa - daję wysokość 640 pikseli. Poziomy daję 800 u podstawy. Foty linkuję z mojego serwera.Cytat:
dlaczego fotke 196 udaje sie powiekszyc, a 2 poprzednie nie?
Pozdrawiam wszystkich
Witam!
Fotka z kościołem (194) baaardzo wiele zapewne traci na braku możliwości jej powiększenia. To, co mogę zobaczyć na swoim ekranie (1280x1024) bardzo mi się podoba, ale szczegółów, o których piszesz ja nijak nie dam rady zobaczyć.
Jeżeli linkujesz te pliki ze swojego serwera, to może w takich szczególnych przypadkach podawaj obok sam link do "pełniejszej" wersji?
Fotka 196 jest bardzo dynamiczna, ładnie ujęty kadr. choć (jak już któryś przedmówca napisał) tło może trochę rozpraszać...
Podziwiam całą twórczość (także tą, której już nie widać, a ja oglądałem :D ).
Pozdrawiam