-
Firmware ver.1.1 for DMC-GF1
-Improved AF(Auto Focus)performance in movie recording
-Improved AWB(Auto White Balance) performance
-Improved picture quality in high sensitivity photo recording
-Improved picture quality in portrait program modes
-Improved aperture control in scenery program modes
-Improved accessibility to MF(Manual Focus) Assist function with MF lenses
-> plus nowy firmware do wszystkich zoom'ow Lumix'a.
http://www.dpreview.com/news/0911/09...esfirmware.asp
-
@Jerry
Wgrałeś poprawki? Zauważyłeś jakieś zmiany?
-
Zaktualizowalem body i szkla. Na razie nie widze roznicy, gdyz nie uzywam JPG oraz trybow protret lub krajobraz.
Ciekawy jestem dzialania AF w wideo, to sprawdze mam nadzieje wieczorem!
Na DP Review ktos napisal, ze AF nie jest szybszy, ale bardziej przewidywalny, wystepuje mniej "krazenia" przod\tyl.
-
założyłbyś w końcu galerię na forum....
-
Zalozylbym, gdybym mial juz wybrane miejsce, typu flickr, picassa i in.
Nie chce dawac linkow, ktore moga przestac dzialac wkrotce.
Nie chce tez wrzucac w przypadkowe miejsca.
Na razie czasu brak, aktualnie skanuje sporo starych, w wiekszosci rodzinnych zdjec. I prosze o informacje, komentarz "tych co jeszcze zyja" ;-)
Podesle Ci cos na priv.
-
Mialem ostatnio okazje porownac kilka szkiel na GF1. Zrobilem taki maly test. Najlepiej wlaczyc pokaz slajdow i podpisy:
http://picasaweb.google.com/Jerry.Ru...Iyqgoyyq6ykfw#
GF1 z manualnym Canonem nie jest dobrze zbalansowany, ciezko sie calosc trzyma oraz ostrzy na LCD. Zdecydowanie polecam w takiej sytuacji raczej G1 lub GH1 - z uchwytem oraz LCD.
GF1 z 45mm 2.8 - wszystko dopasowane idealnie, swietnie trzyma sie w reku, mala waga oraz rozmiar, szybko ostrzy np. na oku (po wybraniu najmniejszego punktu AF w GF1).
GF1 z 7-14mm - jak wyzej.
GF1 z 45mm lub 7-14mm (nie wspominajac o nalesniku) - to jest wlasnie cos - co pozwala poczuc czym u43 odroznia sie od kompaktow z jednej strony, od luster z drugiej.
Trudno to tutaj zrozumiec osobom, ktore w kolko i w kolko polecaja najlepsze szkla Olympusa. A czasem innych firm. Nie twierdze oczywiscie, ze szklarania u43 jest lepsza jesli chodzi o samo IQ. Nie.
Ale w przypadku u43 nie tylko IQ sie liczy. Choc jakosc jest zaskakujaco wysoka, przynajmniej jak na razie w przypadku szklarni Lumix'owej. Ale nie za IQ sie placi. To jest miniaturyzacja i zwiazany z nia kompromis. Jak przynajmniej do tej pory - to nie jest sprzet dla zawodowcow, nigdy do nich nie byl adresowany.
Ceny oczywiscie - na ta chwile jeszczy wysokie.
Wspomnianym osobom nie pozostaje mi nic innego, jak polecic - przy ich potrzebach - pozostanie w 43.
To naprawde bardzo dobry system!
I przy tym TANSZY!
-
-
-
-
Jesli o mnie chodzi, gdyby nie wtopa z nieostrosciami, powiedzilabym:
"pokaz mi swoje zdjecia, a powiem Ci kim jestes"
zamiast
"pokaz mi swoj aparat, a powiem Ci kim jestes"