no wlasnie wrzucilem fotke przed edik70 ,ktora na ktorej nie ma przepalu -chyba ...
Wersja do druku
no wlasnie wrzucilem fotke przed edik70 ,ktora na ktorej nie ma przepalu -chyba ...
MZ tego przepału nie wyciągniesz - zrobisz z niego co najwyżej jakąś szarawą jednolitą plamę (mógłbyś co prawda namalować to czego brakuje, no ale to już wyższa szkoła jazdy...), moja rada na przyszłość - ustaw sobie aby po zrobieniu zdjęcia na ekranie wyświetlały Ci się miejsca przepalone (musisz przy przeglądaniu zdjęć nacisnąć kilka razy przycisk INFO aż pojawi się "HIGHLIGHT") i jeżeli widzisz, po zrobieniu zdjęcia, dość dużą plamę migającą to koryguj ekspozycją aż pojawią się co najwyżej pojedyncze migające piksele. Później co prawda najczęściej należy wyciągać cienie w programie, ale to już prostszy zabieg :-)
a tak ostatnimi czasy po parku polatalem :) co myslicie ???
Z tej serii 1 najbardziej mi się podoba. Zdjęcie z mostkiem,moim zdaniem, byłoby ciekawsze gdyby właśnie mostek był bardziej wyeksponowany np.przez bardziej wyraziste kolory.
chyba jakos lipnie to wyszlo ,nikt nic nie pisze :)
Pierwsze najlepsze ale ta "noga" przeszkadza
To tak na szybko - mi się podoba ostatnie, choć szkoda że na drzewach są kwiaty i trochę to się zlewa z mostkiem inna sprawa że mam wrażenie że coś leci w prawo. Jedyneczka - za Forever_k3w trochę przeszkadza ta noga. Szkoda że na dwójce sarna/jeleń zlewa się z tłem. Czwórka chyba trochę za bardzo nasycona kolorem, choć może to kwestia monitora z laptopa ;-)
PS. judasz trochę cierpliwości w oczekiwaniu na odpowiedź - cierpliwość jest dobrą cechą fotografa :-)
mam jeszcze jedna fotke ktora chce wam pokazac,to chyba najlepsza jaka zrobilem dotychczas :) sami ocencie,tylko surowo prosze :)
Fotka niewątpliwie sympatyczna, niemniej zwróć uwagę na kolor ( albo balans bieli, albo zielona poświata od liści ) kolor białek oczu wpada w lekką zieleń, a kolor skóry ucieka w żółcie, druga sprawa to ostrość- oczy mamy zamglone.
Natomiast jeśli idzie o kadrowanie - chyba starałbym się pokazać smyka z rączką ( nie ciąć na wysokości nadgarstka).
Takie uwagi amatora :)
pozdrawiam
Ps. taka moja poprawka, jeśli się nie pogniewasz:)
Bardzo mi się podoba to zdjęcie, ale po przeróbce Zemana2 u mnie jest zbyt fioletowe. Moja propozycja jest taka: