To zdjęcie z owcą - wersja ostatnia, ta bez obróbki - chyba podoba mi się najbardziej. Ponura, ale skoro rzeczywistość jest ponura, fajnie czasem to pokazać :)
Wersja do druku
To zdjęcie z owcą - wersja ostatnia, ta bez obróbki - chyba podoba mi się najbardziej. Ponura, ale skoro rzeczywistość jest ponura, fajnie czasem to pokazać :)
Bufetowa, ale to nie do oceny było ;)
Ja tam bym obróbką podkreślała jeszcze tą mroczność, fajne masz tam chmury (choć pewnie nie zawsze), teren nie jest płaski, warunki nie wydają się najgorsze.
A co do zdjęcia z tym jeleniem, to mam dokładnie takie samo skojarzenie, jak poprzednicy - las Sherwood i tyle. I to jeszcze jakaś scena z tego serialu z Michaelem Praedem, jak Hern wyłania się z lasu... Ale mi się na wspominki zebrało ;)
Bardzo dziękuję wszystkim za komentarze. Naprawdę miło było przeczytać je wszystkie szczególnie tych doceniających trud włożony w zrobienie niektórych fotografii (wychodzone kilometry aby ująć jak najlepsze miejsce czasami i w błocie po kostki - fotografia pejzaży jest naprawdę trudna- i nie wiedziałem o tym dopóki tu nie trafiłem) . Dziękuję również Wanilii i innym za to, że uważają iż mój wątek powinien znaleźć się w normalnym dziale. Sam nie jestem tego pewny. Jak już będę miał tą pewność napewno wystąpię z prośbą do moderatorów. Jeszcze raz dziękuję. Fotografia i Olympusclub.pl stały się największą pasją i pozwoliły patrzeć na świat z innej perspektywy.
I coś wygrzebane z komputera. Jeżdżąc po autostradach zazwyczaj wieję nudą, brakiem ciekawych miejsc. W Cumbrii jest inaczej.
77.
Załącznik 23819
Zdjęcie zrobione zza szyby samochodu (stąd jakość, ale chciałem pokazać). Autostrada M61 jakieś 50km do Ullswater.
76. ma piękny baśniowy klimat
iszi, faktycznie zastanów się na przejściem dla "normalnych" - przez takich jak Ty mam obawy założyć swój własny wątek ;-)
Tutaj jeszcze jedno (ostatnie) w klimacie "Robin Hooda".....
78.
Załącznik 23822
Zdjęcie zrobione 14-42 (oczywiście zapomniałem wziąć 40-150:evil:). Już bałem się podejść bliżej.... -i tak jakiś dziwny był, że się nie wypłoszył...
Ranya zobacz moje pierwsze zdjęcia aż wstyd.....
ostatnie bajkowe :) ale przedobrzyłeś z wyciąganiem cieni i powstała otoczka wokół rogacza
Zdecydowanie popraw tą obwódkę i będzie bardzo udane zdjecie :)
Jutro wstawię poprawione dzisiaj już nie dam rady- muszę mieć przynajmniej godzine czasu. Od jutra 2 dni wolnego więc kolejna podróż, kolejne zdjęcia (a jeszcze mam kilka zaległych zdjęć, które chciałbym pokazać.....) Ostatnie dzisiaj.
Dziekuję za komentarze.
79.
Załącznik 23826
Ok to bez poświaty.....
Załącznik 23851