Ja mam dwie wersje. Wydaje mi się, że ta druga jest lepsza.
Pierwsza
Załącznik 230609
i druga
Załącznik 230610
Wersja do druku
Ja mam dwie wersje. Wydaje mi się, że ta druga jest lepsza.
Pierwsza
Załącznik 230609
i druga
Załącznik 230610
Wygląda na to, że trzeba poczekać do wschodu...
:D
Ja to jestem dziwny, jak robię zdjęcia (jak już koniecznie muszę pzy takim dziadowskim oświetleniu :P) w okolicach takich lamp, to zawsze sobie daję dłuższą chwilę na zastanowienie, przekręcam głowę lekko w jedną i w drugą stronę i kątem oka sobie oceniam też kolor na rogach. Patrząc bezpośrednio w okolice światła w zasadzie widzę jedynie oczywisty żółć czy pomarańcz...
Oko widzi więcej, dlatego też zdejmuję ten zafarb ale do takiego stopnia, żeby jednak było wiadomo, że było tam tak a nie inaczej.
Nie mniej jednak dla zdjęć, których autorem nie jestem i miejsc, których tym bardziej nie znam nie mam zazwyczaj skrupułów, ale to zależy od danego zdjęcia i osiągniętego efektu ;)
Trochę plotę bzdury pewnie, ale ja bywam dziwny, przepraszam ;)
Moja wersja zrobiona na kompie w pracy na szybciocha (2 minuty), więc na jakimś najtańszym ledzie, mogą być ciut inne kolorki niż ja to widzę na tym moim ultra, super, hiper marketowcu :)
Oczywiście zdjąłem ten przeważający żółć, który aż tryska miejscami zielenią ;) ochłodziłem WB, dodałem ciut pomarańczy :), zwiększyłem tint w stronę fioletu, bo mi zielonka się robiła. Popatrzyłem sobie na śnieg na dachach, myślę ok... i to jest efekt...
Załącznik 230611
Z tych które dotąd widziałem (włącznie z własnymi próbami) najbardziej mi pasuje druga wersja Bodzipa.
Dla mnie wersja Cru. Drażnią w innych przepalenia lamp. W ostatniej lampy wyglądaja jak lampy.
Lampy świetnie, ale reszta jakaś blada, ani naturalna, ani przyjemnie ciepła. Popieram apzta, zaczekać do rana ;)
Kurczaki, wydawało mi się, że jednak jako tako te kolory wyszły, widocznie jednak miałem rację, wydawało mi się :D
Fakt, lampy u Cru wyszły lepiej, ale ogólna kolorystyka drugiej wersji Bodzipa bardziej mi się podoba.