Fotka z walizką bardzo ciekawa. Fajna gra światłem i dobry kadr. Widać tą różnicę w rozpiętości tonalnej między analogiem a cyfrówką... Like it!!:)
Wersja do druku
Fotka z walizką bardzo ciekawa. Fajna gra światłem i dobry kadr. Widać tą różnicę w rozpiętości tonalnej między analogiem a cyfrówką... Like it!!:)
O, fajnie, że przypadło Wam do gustu :-) Dziękuję za liczne i miłe komentarze. Tylko, czy ja gdzieś powiedziałem, że chata jest w Bieszczadach? ;-) To środek Mazowsza jest :-) A materiał to Provia 100F, naświetlana "w punkt" na 160. Dzięki temu jest gęsta i ma żywsze kolory.
Raz jeszcze dziękuję.
I jeszcze coś z tych klimatów, materiał ten sam, sprzęt też.
29.
http://flickr.com/photos/grouchysmurf/2655718089/
Ciekawa fotka zastanawiam sie czy nie lepiej wyglądała by w BW.
Też fajne, a dałbyś radę wrzucić gdzieś kawałek tapety? (Może być z tego samego zdjęcia tylko powiększone) Nie ukrywam, że by mi się przydała ;) (jak widać w tle mojej stronie mam zboczenie na punkcie projektowania wzorów w oparciu o stare tapety ;) ).
Aha i mam takie złudzenie (?), że drzwi lecą trochę w lewą stronę.
Smerfie, przez Ciebie chyba zacznę robić na kliszy :P
29. - nooo... to jest tooo, panie. Bez jakichśtam kafelków, czysta forma w dodatku pięknie podana - kolorki i kompozycja - mniodzio (nawet tonacja trochę miodowa ;))
Intryguje mnie to cóś z białymi kafelkami - piecyk jakiś, czy co?
Rewelacja, kolory kontrast ostrość- bomba :)
Smerfie,
29 - po trzykroć odsłaniałem na kilka minut, aby potwierdzić lub zaprzeczyć.
Widzę na tej fotce delikatne wibracje - te grubsze - wzór tapety, odstające od ściany rozdarcia, rytm drzwi, białych kafelków na piecyku, te drobniejsze, faktura tapety odtwarzająca fakturę ściany, olejna farba na drzwiach oraz te mikroskopijne - w fioletowych połyskach tapczanu.
Kadr jest ładnie i urozmaicająco, sprawozdawczo zamkniety z lewej - oberwany przewód na ścianie, obraz, piecyk z grzejnikiem, którego odbłyśnik jest skierowany w prawo, skąd przychodzi światło oraz bordowy tapczan mający mniej światła na sobie, dzięki czemu blokuje lewą stronę zdjęcia samą geometrią.
Bardzo silnym środkiem wyrazu jest światło - delikatne, grające we framugach, ścielące sie po tapczanach, penetrujące rozdarcia tapety.
Przede wszystkim nastrój, kompozycja ma drugorzędne znaczenie, bardzo mocno podpiera wymowę zdjęcia, ale nie jest pierwszoplanowym środkiem.
Fotka przedstawia przeszłość z której sie wyprowadziliśmy, która jest porzucona i samotna.
Na koniec dodam, ze fotka bardzo mi się podoba.
Pzdr, TJ