Dziękuję Taztaz- rycerzu :wink:
Wersja do druku
Dziękuję Taztaz- rycerzu :wink:
... a ja myślę, że tego nie da się łatwo poprawić właśnie poróbowałem stemplować te prostokąty bez efektu- tzn wychodziło koszmarnie..........
Lampa po prawej nie niweluje efektu softboxa, tylko dodaje nowy refleks.
Przećwiczę to jeszcze.
Na dobranoc ostatnie z wczoraj...
Mi czegoś brakuje...
Wanilio prześledziłem całość zmagań z portretem przy softboksie mogę powiedzieć, że Twoje efekty są w miarę dobre. Zastanawiałem się nad przyczyną tego iż część forumowiczów widzi wyrażny sztuczny blur a efekt powstał przy użyciu wysokiej klasy obiektywu jak sama wyjaśniasz. Może warto o tę działkę przysłony przymknąć. Do tego też o ile mogę zasugerować, to zastosowanie wyrównującego kolor cery delikatnego mineralnego podkładu. Ostrość wtedy nie będzie przeszkadzać. Muszę też napisać, że wizje Dziadka bardzo mi się podobały. Modelkom się nie daj bo naprawdę są ozdobą Twoich prac a promocja też się liczy.
Mysikróliku, to nie było skierowane do Ciebie tylko taki wniosek mi się nasunął po sumie komentarzy. Sprawę przemyslałam, wnioski dla siebie wyciągnęłam. Nie ma co ciągnąć tematu.
A ponieważ Ty masz dziecięca tematykę na codzień to mam nadzieję, ze następne wywoła uśmiech.
Historyjka pt: "Możemy się pobawić , ale piłeczka jest Moja!!!"
Co do portretów to się nie wypowiem (bo się na nich kompletnie nie znam...), natomiast ostatni tryptyk MSZ jest po prostu rewelacyjny - masz to gdzieś w większej rozdzielczości?
Pozdrawiam
Super. :grin: Świetnie wyszło.