Zapewniam Cię, że doczekasz się szybciej, niż Ci się wydaje.
Wersja do druku
Ciekawe, ciekawe.. Nigdzie nie pisałem nic o systemie NX, bo go nie znam, ani też nigdzie nie napisałem, że kupię szkła do nx, x. A co najlepsze, to m4/3 uważam za świetny system, zwłaszcza jego stałki, które to bardzo chwalę (17mm 1.8, 45mm 1.8, 60mm 2.8). No ale to ja.. ;)
---------- Post dodany o 06:57 ---------- Poprzedni post był o 06:51 ----------
Pewnie chodziło o x100, które na 2.0 wybitne nie jest, ale całkowicie złe też nie.
PAmaru dziękuje.. ;) Koreańska rybka całkiem całkiem smakuje, choć ja nie używam jej zgodnie z jej przeznaczeniem. U mnie robi za uwa. Ino to taka trochę namiastka bo zmuszony jestem trzymać horyzont po środku, żeby kadr się tak nie giął po bokach. Trochę to ogranicza. Jak dorwę 10-24 to chętny na samyego pewnie się znajdzie. ;)
Przeeestań.. ;)
To jak rybka smakowała to może jeszcze dokładkę? ;)
A jak już się czkawką odbija to dwa "golasy" pomniejszone z 55-200. ;)
iso 3200, 200mm, f4.8 - autoportret.. :mrgreen:
i tele z raynoxem dcr250
Ogólnie przestałem kita używać. Czekam cierpliwie na uwa..
Sample z XF 23/1.4 R:
http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/x/fujinon_lens_xf23mmf14_r/sample_images/
Wyglądają smakowicie, ale z ceną przesadzili.
Przesadzili czy nie przesadzili... Sigma 35/1,4 to koszt ponad 3 tys. złociszy, Nikon 35/1,4G dwa razy więcej... wygląda na to że światło 1,4 na tej ogniskowej (ekwiwalencie tej ogniskowej) musi kosztować
A na zdjęcia miło popatrzeć, fajne obrazki z Fuji wychodzą :)
W sumie to bardzo dobrze, że cena będzie wysoka. Gdyby była w granicach 2700 zł to człowieka mogłoby kusić, a tak będzie kusić mniej :-)
Dodatkowo to nie bardzo podoba mi się idea wymiany obiektywów i pomimo, że mam zooma i 35ke to nigdy nie zabieram ich razem. Na miasto wychodzę ze stałką a w plener z zoomem. Wygoda niesamowita - tylko ja, aparat, zapasowa bateria i przestrzeń przede mną ;-) Oczywiście rozumiem, że jak ktoś zarabia na zdjęciach to ma zupełnie inne podejście i priorytety.
My tu o 23tce, a póki co "kiciak" na spacerze zdaje egzamin.. ;) W sumie do tak "ambitnych" pstryków to chyba mi jednak 23ka zbędna..
Moja najmłodsza "latorośl".. :mrgreen:
Trochę fotek z nowej 23. Apetyczna bestyjka..
http://www.kevinmullinsphotography.c...on-xf23mm.html