-
Zimą kiedy zwierzętom doskwiera głód tracą instynkt samozachowawczy i podchodzą do człowieka aby dostać jedzenie. Przed moją pracą jest mnóstwo łabędzi, które jak tylko zobaczą człowieka zaczynają iść w jego kierunku całym stadem. Niektórzy boją się takiej postawy tych wielkich ptaków zwłaszcza że syczą i potrafią pociągnąć za rękaw dziobem aby wydostać jedzenie. To nie jest naturalna postawa dzikich zwierząt ale zima w tym roku jest dla nich bardzo ciężka.
Ja z dzieciakami (klasowymi) codziennie zbieram chleb i ziarna dla naszych ptaszorów. :grin:
-
Śliczny futrzak i wspaniale się prezentuje z marchewką. :) Gryzoniowe łapki są bardzo sprawne. A gryzonie lubią też brokuły. :)
Łabędzie jedzą z ręki, bo są bardzo głodne. Ale wyczytałam na wspomnianym nieco wyżej forum, że czapla zaatakowała inną, a bieliki skutecznie usuwały ze swojej drogi myszołowy. Głód zmienia zachowania. Strach staje się mniej ważny od potrzeby przeżycia.
-
No proszę! Trochę mnie nie było, a tu całkiem inna szufladka. Bardzo sympatyczna szufladka :wink:
-
3 załącznik(ów)
Śnieg prawie zniknął, lód pewnie zaraz stopnieje i futrzaków już się nie uda zwabić marchewką :grin:
Przy okazji nutrii- wszyscy mają kaczkę, mam i ja :)
-
No ładne masz ta kaczki fakt. Pierwsza i trzecia naprawdę ładne, ta druga jakaś taka niewyrażna... Ale nic dziwnego, bo chyba szpitalna :lol:
-
Pierwszy kadr z kaczuchą - świetny, a szczurki znakomite - takie głodne, czy tak oswojone?
Pozdrówka.
-
kaczuchy pierwsza klasa helmuth, gites:) poprzednie zwierzatka tez bardzo fajne, spryciaz jestes:grin:
-
Ekstra te kaczki, pierwsza (msz) najlepsza. Fajne kolorki.
-
Czy ktoś zwrócił uwagę że kaczka numer 1 ma zamknięte oczy i wygląda jak by się błogo uśmiechała :grin::?:
-
Druga kaczucha gdzies dzielnie maszeruje..:-) Przyjemne fotki.